Też bym się zamienił. Nie wiem ile punktów dostanę, ale oby próg był mniej niż 2 zadania, dołączam się do tej prośby. Jeśli nie-zostaje mi olimpiada z polskiegosoulforged pisze:Chętnie bym się z Tobą zamienił - moje magiczne marzenia o dodatkowych punktach do rekrutacji w liceum odfrunęły wraz z zobaczeniem tych zadań. Niestety jestem w trzeciej klasie i kolejnej szansy w przyszłym roku nie będzie.kaszubki pisze:No zgadzam się z tym całkowicie. Kiedyś te OMGi były proste. Teraz startuje więcej osób, więc podnieśli poziom. Dobrze, że skończyłem przygodę z tą olimpiadą zanim wprowadzili ten test w szkole, inaczej nie miałbym szans na finał.soulforged pisze:Zadania dużo trudniejsze niż z zeszłego roku ... Będę mieć 60202...
Obstawiam próg 9-12 pkt, bo u mnie w Szczecinie większość ma po 2-3 zadania, odjąć błędy to wyjdzie ~12 pkt.
Jeżeli ktoś z komisji to czyta - dajcie próg 10 punktów i mi 10 punktów, to będę zadowolony . Inicjały mojego imienia i nazwiska to MB, pochodzę z miasta na literę G i okręg szczeciński, te informacje powinny wystarczyć - z góry dzięki!
kaszubki, mi tam 7 zadań z 1 etapu i 14,5 pkt z testu starczyło do przejścia.-ale wiem, że sprawiają one kłopoty wielu osobom. Po pierwszym etapie myślałem, że zrobię wszystko, ale cóż.. nie zawsze się udaje.
A jeśli masz problem z omgowymi zadaniami, to kup "krowę" Pawłowskiego, osobiście polecam. Na razie przerobilem 1/5, ale dało trochę efektów. Niestety chyba za mało na finał omga, ale jest coś.
Wyjaśni ktoś, dlaczego w piątym wychodzi (3,5)? Bo nie umiem zrozumieć rozwiązań, które czytałem.