[LVIII OM] I etap
- Rzeszut
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Nie wiem, czy to dużo, czy mało (jestem z 3 klasy gimnazjum), ale mam 1, 2, 3, 4, 6, 9. Wszystkie rozwiązania (2 i 4 też) mam \(\displaystyle{ \leq 2}\) strony.
-
Rothman
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
[LVIII OM] I etap
Ja jak na razie 1, 2, 3 i wygląda na to, że 4. W sumie całkiem nieźle, jak na mnie ;]
Przydałoby się zrobić w najbliższym czasie łatwiejsze zadania z kolejnych serii, żeby mieć trochę czasu na pomęczenie się z tymi trudniejszymi. Chociaż o 12. i tak zapomniałem już prawie na starcie
Przydałoby się zrobić w najbliższym czasie łatwiejsze zadania z kolejnych serii, żeby mieć trochę czasu na pomęczenie się z tymi trudniejszymi. Chociaż o 12. i tak zapomniałem już prawie na starcie
-
soliter
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
[LVIII OM] I etap
Mnie na razie udało się rozwiązać zadania: 1,2,3,4,8,9,11. Geometrią planuję zająć się na końcu, jest ona przecież chyba najbardziej czasochłonna. Wydaje mi się, że przypadku większości zadań nie są potrzebne jakieś naprawdę błyskotliwe pomysły czy rozumowania, wystarczają metody stosunkowo znane i popularne.
- DEXiu
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Tak jest, szefieArek pisze:W dobrym guście byłoby w trakcie trwania I serii, kiedy jeszcze można wysyłać rozwiązania unikać na forum pytań, które zadaje Kasienia, oraz odpowiedzi typu: "podpowiem", "jak nie umiesz elegancko zrob brutalnie".
- Ziom Ziomisław
- Użytkownik

- DEXiu
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Dziękujemy Ziomie za przypomnienie. Ja tylko dodam od siebie, aby przestrzegać "magicznej granicy" godziny 24 (a dla bezpieczeństwa lepiej dopiero rano coś pisać ) - za niedostosowanie się nadal grozi BAN (a powód jest prosty: niektóre poczty czynne są całodobowo - dodajmy do tego "lekką niekompetencję" urzędników tam pracujących i już można wysłać nieswoje rozwiązanie legalnie i w terminie)
-
kimilo
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Z pierwszej serii mialem 3 zadania ale niestety nie wiem czemu myslalem ze to za malo... trudno... sprobuje sie za rok... a w tym roku doksztalci
-
Czesio
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LVIII OM] I etap
Jeszcze masz czas,a 3 to przyzwoity wynik.kimilo pisze:Z pierwszej serii mialem 3 zadania ale niestety nie wiem czemu myslalem ze to za malo... trudno... sprobuje sie za rok... a w tym roku doksztalci
- PFloyd
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
[LVIII OM] I etap
Ja w tym roku po raz pierwszy startowałem w OM, niestety trochę późno się obudziłem i na rozwiązanie pierwszych 4 zadań miałem tylko 3 dni ;p
A udało mi się zrobić 1,2,3
A udało mi się zrobić 1,2,3
-
kimilo
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
raczej juz nie zdarze ale nic za rok mam nadzieje ze sie spotkamy w finale i zycze wam powodzenia
no ja wszystko wczoraj robilem
no ja wszystko wczoraj robilem
- Calasilyar
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
[LVIII OM] I etap
ja mam takie pytanko: kiedy będzie opublikowana punktacja z pierwszej serii
ps. zrobiłem trochę mało, bo 1,3 - ale mam nadzieję, że jeszcze to nadrobię
ps. zrobiłem trochę mało, bo 1,3 - ale mam nadzieję, że jeszcze to nadrobię
-
kimilo
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
No i teraz zaluje ze nie wyslalem... trudno... porobie reszte i moze za rok cos z tego wyjdzie