[matura 2006] Jaki wynik z matury z matematyki?
-
rObO87
- Użytkownik

- Podziękował: 38 razy
Byłem dziś w AGH. Niedługo czekałem. Jest bardzo prawdopodobne, że liczba chętnych na inf przekroczy TYSIĄC
Narazie na wydział EAIiR jest już 1751 kandydatów
-
Yrch
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Rok temu na ten wydzial bylo 3,5k chetnych... Ja sie ciagle ludze ze wielu z tych ludzi skladalo jeszcze papiery na PW/PWr/UW/whatever i jednak wybiora tamte uczelnie Choc przyznam szczerze, ze nie przypuszcal by prog az tak poszedl w gore. Nic, jutro bede dzwonil na AGH dowiedziec sie jak to jest z tymi rezerwowymi kierunkami, moze cos powiedza.rObO87 pisze:Byłem dziś w AGH. Niedługo czekałem. Jest bardzo prawdopodobne, że liczba chętnych na inf przekroczy TYSIĄC
Edit: wie ktos w jakim czasie od ogloszenia wynikow na PS trzeba sie zdecydowac czy sie sklada tam papiery czy nie?
Ostatnio zmieniony 18 lip 2006, o 18:11 przez Yrch, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja mam 892/1000 i złożyłam podanie na W. Matematyki Stosowanej.
Ciekawe czy się dostanę:/ z matmy miałam 96/90
-
bartezzo
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
bez obrazy ale tam przyjmuja prawie kazdego (sam tam chcialem isc) ale nie ze wzgledu na to ze cieniasy tam ida tylko dlatego ze malo kto lubi i "umie" studiowac matme i jeszcze sie na tym umie utrzymac a poziom jest wysoki na przeciw temu ze przyjmuja bez wiekszych restrykcji a prog w zeszlym roku to okolo 50-60 % wiec bedziesz jedna z pierwszych przyjetychjoaska pisze:A ja mam 892/1000 i złożyłam podanie na W. Matematyki Stosowanej.
-
maak
- Użytkownik

Ja też widziałem te statsy na AGH i analizując je, doszedłem do wniosku że próg skoczy przynajmniej o 5%. Będzie ciężej się dostać niż rok temu
Nie wie ktoś jak wygląda procedura składania odwołań na polibudzie śląskiej? Trzeba sie tam fatygować osobiście czy jakoś elektronicznie? Jest jakaś lista rezerwowa czy coś w tym stylu? Skąd mam wiedzieć czy jest sens się odwoływać?
Nie wie ktoś jak wygląda procedura składania odwołań na polibudzie śląskiej? Trzeba sie tam fatygować osobiście czy jakoś elektronicznie? Jest jakaś lista rezerwowa czy coś w tym stylu? Skąd mam wiedzieć czy jest sens się odwoływać?
-
Yrch
- Użytkownik

Mnie tez interesuje jak to bedzie z tymi listami rezerwowymi itp. Np dostane sie na PS (wyniki 21) ale ciagle bede mial nadzieje, ze uda mi sie dostac na agh infe/infe stosowana. Co jesli bede musial czekac na agh na jakies listy rezerwowe, jesli np na PS powiedza mi, ze mam sie zdecydowac czy tam ide w ciagu kilku dni/tygodnia?maak pisze:Nie wie ktoś jak wygląda procedura składania odwołań na polibudzie śląskiej? Trzeba sie tam fatygować osobiście czy jakoś elektronicznie? Jest jakaś lista rezerwowa czy coś w tym stylu? Skąd mam wiedzieć czy jest sens się odwoływać?
-
bartezzo
- Użytkownik

mi dzisiaj powiedzieli jak dzwonilem ze wyglada to takYrch pisze:
Nic, jutro bede dzwonil na AGH dowiedziec sie jak to jest z tymi rezerwowymi kierunkami, moze cos powiedza.
Edit: wie ktos w jakim czasie od ogloszenia wynikow na PS trzeba sie zdecydowac czy sie sklada tam papiery czy nie?
etap 1- po 120 (no odpowiednio do kazdego kierunku inaczej ale mowie teraz na przykladzie inf i inf stosowanej) osob biora najlepszych ktore zlozyly podania
etap 2 - te osoby ktore zostaly przyjete jesli nie chca tu studiowac rezygnuja (zalozmy ze na inf stos to 10 osob)
etap 3 - jesli ktos wskazal inf stos jaki 2 kierunek a nie dostal sie w 1 etapie na 1 kierunek (dowolnie jaki na tym wydziale) to ma szanse na miejsce na inf stos ale UWAGA - biora tylko osoby ktore uzyskaly minimum tyle punktow co ostatnia osob zakfalifilikowana na inf stos w 1 etapie - i teraz jesli takich osob jest 20 to biora 10 najlepszych sposrod nich. Jesli dalej beda jakies wolne miejsca (bo np miejsc zostalo 20 a chetnych z ta minimalna liczba punktow bylo tylko 15 ) to mozna pozniej skladac podania na wolne miejsca na tym kierunku (co jest prawie niemozliwe zeby tak sie zdarzylo na tym wydziale )
i to tyle, jak cos pokrecilem to pytajcie
-
Yrch
- Użytkownik

No i wlasnie dziwilem sie ze tak bedzie bo dzieki temu uczelnie moga sobie obnizac poziom ale ja nie o tym.
Moje pytanie brzmi jak rozne uczelnie zsynchronizuja sie w czasie. Wyniki na PS sa 3dni wczesniej niz na AGH. Pewnie dadza jakis okres czasu na decyzje czy jesli ktos sie dostal to chce sie zapisac czy nie. Z drugiej strony jesli ktos sie nie dostal w pierwszym rzucie na AGH to musi czekac kilka dni i nie moze sie zapisac na PS. Wtedy sa dwa wyjscia albo olac AGH i isc na PS albo liczyc na fart, ze jednak na AGH sie dostanie z rezerwy. Wtedy jednak jest szansa ze nie pojdzie ani na jedna ani na druga. Wrecz wspaniale:/
Moje pytanie brzmi jak rozne uczelnie zsynchronizuja sie w czasie. Wyniki na PS sa 3dni wczesniej niz na AGH. Pewnie dadza jakis okres czasu na decyzje czy jesli ktos sie dostal to chce sie zapisac czy nie. Z drugiej strony jesli ktos sie nie dostal w pierwszym rzucie na AGH to musi czekac kilka dni i nie moze sie zapisac na PS. Wtedy sa dwa wyjscia albo olac AGH i isc na PS albo liczyc na fart, ze jednak na AGH sie dostanie z rezerwy. Wtedy jednak jest szansa ze nie pojdzie ani na jedna ani na druga. Wrecz wspaniale:/
-
maak
- Użytkownik

Ja nie mam takich problemów. Gdybym dostał się na PŚląską to ide od razu bo co do agh to straciłem nadzieję już w dniu składania papierów. 819 pkt - mogłem napisać infę stosowaną jako pierwszy kierunek. Teraz liczę na PŚ. jak się nie uda pozostaje polibuda lubelska.
No widzę że tutaj jest najwięcej maturzystów zainteresowanych ostatnio takimi tematami jak ja, więc może będziecie znać odpowiedź na moje pytanie
Ale zanim przejdę to pytania to po pierwsze komentarz do posta Yrcha. To rzeczywiście może być problem jak np. nie dostaniesz się na wymarzoną uczelnie, a bedziesz miał szansę dostać się np. w drugim etapie rekrutacji, a dostaniesz się na tą będącą Twoim kołem ratunkowym. W takiej sytuacji nie ryzykowałbym doniósłbym wymagane dokumenty na mniej pożądaną uczelnie, a jakby była szansa zakwalifikowania się w drugim etapie, to na gorsze uczelni przecież nie mają prawa nie oddać Ci Twoich dokumetów. Pewnie bedą troszkę nie zadowoleni, ale po co ryzykować jak nie trzeba?
Ja na AGH mam 897 pkt. a wybrałem tam Infę Stosowaną, czyli jak nic zabójczo zaskakującego się nie stanie to powinninem bez problemu się dostać. Jednak jeżeli dostanę się na infe na UWr (bardzo prawdopodobne, patrząc na zeszłoroczne progi), bądź UJ to najprawdopodobniej zwolnie miejsce na AGH. Właśnie może ktoś z was wie jakie były progi na UJ rok temu i czy zmieniły się zasady rekrutacji, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć a już trochę szukałem...
Ale zanim przejdę to pytania to po pierwsze komentarz do posta Yrcha. To rzeczywiście może być problem jak np. nie dostaniesz się na wymarzoną uczelnie, a bedziesz miał szansę dostać się np. w drugim etapie rekrutacji, a dostaniesz się na tą będącą Twoim kołem ratunkowym. W takiej sytuacji nie ryzykowałbym doniósłbym wymagane dokumenty na mniej pożądaną uczelnie, a jakby była szansa zakwalifikowania się w drugim etapie, to na gorsze uczelni przecież nie mają prawa nie oddać Ci Twoich dokumetów. Pewnie bedą troszkę nie zadowoleni, ale po co ryzykować jak nie trzeba?
Ja na AGH mam 897 pkt. a wybrałem tam Infę Stosowaną, czyli jak nic zabójczo zaskakującego się nie stanie to powinninem bez problemu się dostać. Jednak jeżeli dostanę się na infe na UWr (bardzo prawdopodobne, patrząc na zeszłoroczne progi), bądź UJ to najprawdopodobniej zwolnie miejsce na AGH. Właśnie może ktoś z was wie jakie były progi na UJ rok temu i czy zmieniły się zasady rekrutacji, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć a już trochę szukałem...
-
Yrch
- Użytkownik

Gdzie ty zyjesz:) Tu jest Polska, tu jest wszystko mozliwetrurl pisze:przecież nie mają prawa nie oddać Ci Twoich dokumetów. Pewnie bedą troszkę nie zadowoleni, ale po co ryzykować jak nie trzeba?
trurl pisze:Ja na AGH mam 897 pkt. a wybrałem tam Infę Stosowaną, czyli jak nic zabójczo zaskakującego się nie stanie to powinninem bez problemu się dostać. Jednak jeżeli dostanę się na infe na UWr (bardzo prawdopodobne, patrząc na zeszłoroczne progi), bądź UJ to najprawdopodobniej zwolnie miejsce na AGH. Właśnie może ktoś z was wie jakie były progi na UJ rok temu i czy zmieniły się zasady rekrutacji, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć a już trochę szukałem...
Progow tu nie ma ale sa tegoroczne wymagania.Na ktory wydzial zlozyles? Bo ja zlozylem na MiI i powiem tyle, ze budynek nie wzbudzil we mnie dobrych reakcji
No rzeczywiście w założeniach tego nie miałem,ale jakbyś był odpowiednio bezszczelny to może by to przeszło Albo posiadając dobrą ścieme. Coś w stylu."Przepraszam ale nagle dowiedziałem się o stałym wyjeździe za granicę, na uczelni na której podejme studia potrzebują mojego świadectwa dojrzałości,więc może Pani mi je zwrócić"Yrch pisze:Gdzie ty zyjesz:) Tu jest Polska, tu jest wszystko mozliwetrurl pisze:przecież nie mają prawa nie oddać Ci Twoich dokumetów. Pewnie bedą troszkę nie zadowoleni, ale po co ryzykować jak nie trzeba?
Też na MiI i cóż w budynku zwróciłem uwagę tylko na to że na korytarze bez karty nie dało się wejść, poza tym to nic. Ponoć ostatnio azbest ściągneli więc można studiować bez ryzaka jakiegoś raczka ... Co do II UJ to słyszałem niepokojące głosy że dużo kadry stamtąd odchodzi. Tu mam . Między innymi dlatego jestem raczej przekonany co do informatyki na UWr, bo program studiów tu i tam mimo tego że trochę się rózni jest jednak podobny, poza tym budynek II UWr robi oszałamiające wrażenie a zaraz obok jeszcze lepsza nowa biblioteka UWr. Do Wrocka mam ponad dwa razy dalej ale za to istnieje jedno bezpośrednie połączenie, a do Krakowa muszę się pchać przez Katowice. Istnieje też bezpośrednie ale na nim zrobienie trasy 80 km trwa mniej więcej 3h...Yrch pisze: Progow tu nie ma ale sa tegoroczne wymagania.Na ktory wydzial zlozyles? Bo ja zlozylem na MiI i powiem tyle, ze budynek nie wzbudzil we mnie dobrych reakcji
-
bartezzo
- Użytkownik

teraz na UJ jest Z MATMY 1/3 * PP + 2/3 * PRtrurl pisze:Właśnie może ktoś z was wie jakie były progi na UJ rok temu i czy zmieniły się zasady rekrutacji, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć a już trochę szukałem...
a w zeszlym roku bylo tak: Z MATMY 1/3 * PR (podstawowego wogole nie brali pod uwage) + 2/3 * TEST UJotowski z Matmy
prog na zeslzy rok w 1 rekrutacji 64 /100 (max)