LXII Olimpiada Matematyczna I etap
- Virtuozo
- Użytkownik

Wyobraziłem sobie alternatywny wszechświat, w którym Kourliandtchik napisał "Wędrówki po Krainie Planimetrii" i w którym ludzie mówią "Boże, dopomóż - oby nie było nierówności w drugim !"
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Nie wiem jak innym, ale mi książką p. Kurlandczyka (chyba tak się wymawia fonetycznie to nazwisko, nie mam na celu go obrażać, żeby nie było) w nierównościach olimpijskich pomogła tyle co poznałem kilka przydatnych nierówności takich jak Cauchy, Minkowski, Czebyszew.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, o 20:20 przez smigol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
justynian
- Użytkownik

- Podziękował: 21 razy
Taki wszechswiat nie powinien istniećVirtuozo pisze:Wyobraziłem sobie alternatywny wszechświat, w którym Kourliandtchik napisał "Wędrówki po Krainie Planimetrii" i w którym ludzie mówią "Boże, dopomóż - oby nie było nierówności w drugim !"
-
michary91
Taa... A ja bym chciał żeby nie było kombi i teorii liczb...
<marzenia>
Pozdrawiam
<marzenia>
Pozdrawiam
Nie umiem sobie tego wyobrazić. Zostanę humanistą.Virtuozo pisze:Wyobraziłem sobie alternatywny wszechświat, w którym Kourliandtchik napisał "Wędrówki po Krainie Planimetrii" i w którym ludzie mówią "Boże, dopomóż - oby nie było nierówności w drugim !"
-
Panda
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
Hah. To do kompletu ja na odwrót, jak najwięcej teorii i kombi, a jak najmniej i najprościej plani i nierówności Jeszcze brakuje kogoś, komu się marzy stereo, ale chyba ktoś taki nie istnieje:Dmichary91 pisze:Taa... A ja bym chciał żeby nie było kombi i teorii liczb...
<marzenia>
Pozdrawiam
-
slepy_01
- Użytkownik

Ale przecież jedno nie wyklucza drugiego . Dla mnie niech będą 2x plani, nierówność i wielomian (ew. równanko funkcyjne), a reszta...
2x geo (nieważne czy to plani, czy stereo - jest to pewiank), nierówność, wielomian, teoria liczb i kombi. Funkcyjnego nie dadzą, bo było rok temu
-
Panda
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
A właśnie - jak to jest z tą organizacją? Od kiedy organizuje SEM?
Ja słyszałem (z chyba-wiarygodnego źródła), że SEM już organizował 2 ostatnie olimpiady i to jest ich trzecia - to prawda?
<- tu jest info o tegorocznej OM, oraz zeszłorocznej.*
@Andz...Elusiven: To, że wielomianu nie było od iluś tam lat to nie znaczy chyba, że będzie akurat teraz:)
PS * - doczytałem jeszcze :p
Ja słyszałem (z chyba-wiarygodnego źródła), że SEM już organizował 2 ostatnie olimpiady i to jest ich trzecia - to prawda?
Kod: Zaznacz cały
http://www.sem.edu.pl@Andz...Elusiven: To, że wielomianu nie było od iluś tam lat to nie znaczy chyba, że będzie akurat teraz:)
PS * - doczytałem jeszcze :p
- me123
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
za rzadko zaglądam na to forum... czytając dzisiaj Wasze przewidywania nieźle się ubawiłam:) ale w sumie sadzę, że będą 2 geo, 0 funkcji, 0 gier, hardy wielomian bądź ciąg, do którego się nawet nie zabiorę... i mam nadzieję na przyjemne równanie bądź nierówność, ach zapomniałam o teorii
wszystkim życzę powodzenia:)
a okręg warszawski-do zobaczenia:)
aj jak późno.. a miałam się wyspać...
wszystkim życzę powodzenia:)
a okręg warszawski-do zobaczenia:)
aj jak późno.. a miałam się wyspać...