Matmix 2008/2009

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
Awatar użytkownika
XMaS11
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: XMaS11 »

Gierol dostał też komiks "Nie jesteś na sprzedaż".
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Dumel »

ironleaf pisze:Zadania niespecjalnie oryginalne, ja niektóre kojarzyłem z poprzednich finałów, a nasz zwycięzca znał i nawet miał w plecaku niektóre z treści, jak sam przyznał:)
moze dlatego wlasnie nie mozna tresci zadan brac ze soba bo nie chce im sie nowych wymyslac/szukac
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: tkrass »

Do posta Swistaka:    
Awatar użytkownika
Sylwek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 160 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Sylwek »

Wpiszcie w Google "testy z matematyki dla kandydatów na studia pdf" i pierwszy link od góry, 4 zadania się powtarzały dzisiaj, także tylko sobie przypomniałem odpowiedź co wczoraj przekminiłem i zaznaczyłem (w sumie w jednym pomimo że zrobiłem inaczej w domu niż było w odpowiedziach to i tak dzisiaj zaznaczyłem swoją [złą] odpowiedź do jednego podpunktu, ale jeszcze nie śmigam tak w geo analitycznej w przestrzeni; po tym co mi ironleaf powiedział po konkursie to już bym wiedział jak takie rzeczy robić).

Poza tym rzeczywiście kilka zadań wydawało mi się że są w powszechnie dostępnych zbiorach typu Pawłowski z krową lub gdzieś po prostu widziałem na forum, chociaż rozwiązań nie pamiętałem . Przez tydzień przed konkursem najlepiej przekminić z 1000 takich szybkich zadań i będzie dobrze (ja zrobiłem 130 wczoraj, opłaciło się ). A te kombi od 11 do 14 to coś pięknego, szczególnie z tym, że osoba A zna B, ale gdy A zna B i A zna C to B nie zna C itp. oO, poszły pięknie 3 strzały w ostatniej minucie, resztę chyba wymęczyłem na szybkości z niewielkimi błędami
kejd?ej
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: kejd?ej »

Gratuluję wszystkim
W momencie gdy była mowa "o pewnym forum i ich pewnych moderatorach" to część głów powędrowała na Sylwka, co wskazywało jak dużo osób jest z naszego forum na finale ^^.

Jedyne co mnie nieco zszokowało to jak dwie osoby, które otrzymały plecak w ramach wyróżnienia wychodziło z sali ze łzami w oczach. W ogóle taki smutek na środku bił z ich twarzy. Dziwne jak dla mnie.

Mi się w tym roku nie udało, rok temu otarłem się o dziesiątkę, a teraz nie wiem A tym roku test był łatwiejszy niż zeszłoroczny.

Aha i jak zawsze parę osób niezakodowało do końca swoich kart (przynajmniej w mojej sali)
Żywy
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: Żywy »

Gratulacje wszystkim nagrodzonym
to ja dodam, że też tam byłem (jako kolejna osoba z tego forum) i nawet 10m. zająłem w II kat
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Swistak »

A ja się dziwię, że nikt nie zwrócił uwagi na moje bzdury, które były napisane w moim poście trochę wyżej o zadaniu z funkcją \(\displaystyle{ f(ab)=f(a)f(b)}\) . Zauważyłem to wczoraj w nocy, że moje rozwiązanie było złe i do tej pory nie wiem jak zrobić to zadanie.
Moje wnioski co do tego zadania:    
Awatar użytkownika
XMaS11
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: XMaS11 »

post wyżej:    
Awatar użytkownika
yette
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: yette »

A ja nie wiedziałam, gdzie mam patrzeć, kiedy była mowa o pewnym forum, bo was nie znam z wyglądu. Rozglądałam się tylko i zastanawiałam "kto tu wygląda, jakby wiedział, o co chodzi?"

Poza tym żałuję, że w zeszłym roku nic nie wiedziałam o Matmixie, bo fajnie było. Dostałam plecak i jestem zadowolona, ale jak w domu się zorientowałam jakie głupie błędy gdzieś tam zrobiłam to myślę, że mogło być lepiej. W ostatniej chwili musiałam jeszcze zmienić jedną odpowiedź na złą i stracić 2 punkty...

Cóż, gratuluję wszystkim
Awatar użytkownika
Dolin
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: Dolin »

Gratki wszystkim nagrodzonym, szczególnie Sylwkowi i Swistakowi .

PS. Swistak: Wygrałyś drukarkę, a nie drugiego kompa

*literówka była
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, o 17:48 przez Dolin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

W zasadzie kiedy padło już słynne zdanie "o pewnym forum i pewnych moderatorach" można było jeszcze popatrzeć na tkrassa i *Kasię, którzy też tam byli . Nie wiem, gdzie siedziała *Kasia, ale zarówno Sylwek jak i tkrass byli na samym końcu sali, a ja siedziałem na samym początku, więc się nie oglądałem .
P.S. Nie pamiętam, aby choć jedna osoba kiedykolwiek napisała "Swistaka", "Swistakowi", a ja przecież mam nicka Swistak a nie Świstak .
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: tkrass »

Ja zawsze tak piszę, Wojtku
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Dumel »

Jedyne co mnie nieco zszokowało to jak dwie osoby, które otrzymały plecak w ramach wyróżnienia wychodziło z sali ze łzami w oczach. W ogóle taki smutek na środku bił z ich twarzy. Dziwne jak dla mnie.
jak dla mnie nie. to raczej bylo dla nich wielkie rozczarowanie. mysle ze wielu wolaloby wyjsc z niczym niz z jakims glupim wyróżnieniem. ja sam niespecjalnie bylem rozradowany 5. miejscem ale oczywiscie nie do tego stopnia co wspomniane przez Ciebie osoby.
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Gdyby to był konkurs dla podstawówek, to ja bym to zrozumiał, ale bez przesady :/.
Awatar użytkownika
Dolin
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: Dolin »

Jeeeezu, ale robicie sobie plotki z czyjeiś porażki ;/. To do was mało podobne
ODPOWIEDZ