[LXI OM] I etap
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
[LXI OM] I etap
To nieźle. Jak patrzę na Warszawę, Kraków, Szczecin, czy Gdańsk, to się cieszę, że jestem w Katowicach, bo tu jest bardzo mało szkół takich ściśle matematycznych
W tym roku nie próbowałem, bo zbyt mało rzeczy potrafiłem zrobić, ale za rok...
W tym roku nie próbowałem, bo zbyt mało rzeczy potrafiłem zrobić, ale za rok...
-
chris139
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
[LXI OM] I etap
No w katowicach z tego powodu próg jest z reguły niski więc łatwo dostac się do 2 etapu. Za to zawsze też wyniki z katowic są publikowane jako ostatnie ;d
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
[LXI OM] I etap
Swistak - źle mnie zrozumiałeś. Cieszę się, że mam dużo większe szanse w pierwszym etapie ze względu na niski próg, a nie dlatego, że mam mniejsze możliwości rozwoju. Podstawę programową liceum mam mniej więcej opanowaną, a żeby rozwijać talenty, chodzę na kółka matematyczne. Nie każdy ma możliwość uczęszczania do szkoły, która realizuje autorski program nauczania, 2 razy szerszy niż zwykły, co jest chyba praktykowane w Twoim Staszicu. Chyba, że mam płakać z powodu niskiego progu
Zresztą nie łudźmy się - wszystko zależy od ucznia, jego zapału i pracy, a szkoła ma tylko go ukierunkowywać tudzież ułatwiać mu zdobywanie potrzebnej wiedzy.
Zresztą nie łudźmy się - wszystko zależy od ucznia, jego zapału i pracy, a szkoła ma tylko go ukierunkowywać tudzież ułatwiać mu zdobywanie potrzebnej wiedzy.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
Doskonale Cię zrozumiałem, ale to był sarkazm xp.
KaMyLuS: Chyba właśnie słabe oszacowanie xp.
EDIT: Sry KaMyLuS, już wiem, o co Ci chodziło. Ale nadal jest to kiepskie oszacowanie .
KaMyLuS: Chyba właśnie słabe oszacowanie xp.
EDIT: Sry KaMyLuS, już wiem, o co Ci chodziło. Ale nadal jest to kiepskie oszacowanie .
Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, o 22:30 przez Swistak, łącznie zmieniany 1 raz.
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
[LXI OM] I etap
Świstak, mocniejsze, gdyż ja mówiłem o rzeszowskim, a koledzy KaMyLuS i Jamesxn o krakowskim.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
Dzisiaj przyszły wyniki punktowe .
Zauważyłem, że wszędzie przewija się liczba 61. LXI OM, 61 zakwalifokowanych ze Staszica i zdobyłem 61 pkt . Przekroczyłęm magiczna granicę 60 pkt . Dostałem 2- za zad. 11 . I jeszcze 5- za 4, a poza tym same 6 (dość dziwne, że tak mało mi ucieli za wszelaki zapis, bo rok temu moje oceny to były jakieś 2+, 5/6, 6/5, 5- i takie inne, a w tym roku tylko w jednym zadaniu mi ucieli.-- 15 stycznia 2010, 14:40 --I mój kolega miał przy zadaniu 5 napisane "dyskw.", a twierdzi, że sam zrobił to zadanie i nikomu nie dawał .
Zauważyłem, że wszędzie przewija się liczba 61. LXI OM, 61 zakwalifokowanych ze Staszica i zdobyłem 61 pkt . Przekroczyłęm magiczna granicę 60 pkt . Dostałem 2- za zad. 11 . I jeszcze 5- za 4, a poza tym same 6 (dość dziwne, że tak mało mi ucieli za wszelaki zapis, bo rok temu moje oceny to były jakieś 2+, 5/6, 6/5, 5- i takie inne, a w tym roku tylko w jednym zadaniu mi ucieli.-- 15 stycznia 2010, 14:40 --I mój kolega miał przy zadaniu 5 napisane "dyskw.", a twierdzi, że sam zrobił to zadanie i nikomu nie dawał .
-
kubek1
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
[LXI OM] I etap
Udało mi się przedostać po raz pierwszy W tym roku jeszcze miałem jechać na II etap OF, ale zaspy były i nie pojechałem. Mam nadzieję, że mnie znowu nie zawieje na mojej Syberii
-
Mikos93
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Akurat o tych zakwalifikowanych to ja wtedy zauważyłemSwistak pisze:Zauważyłem, że wszędzie przewija się liczba 61. LXI OM, 61 zakwalifokowanych ze Staszica i zdobyłem 61 pkt
Próg w warszawskim nie był wysoki, przeszła osoba z 29 punktami.
Ja miałem skromne 43 punkty.
-
Elminster
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
[LXI OM] I etap
Udało mi się dostać ze szczecińskiego. Niestety z jakiegoś powodu u nas nie podawali dokładnych wyników (a może to i lepiej ). Czy na II etapie wszyscy są już traktowani równorzędnie? Tzn. jeden próg dla wszystkich, czy dalej obowiązuje podział na okręgi?