[LVII OM] Zadania I etapu
- juzef
- Użytkownik

Ponad 10 zadań powiadasz . Wtedy byłoby łatwiej dostać się do finału niż do drugiego etapu.
-
Ptolemeusz
- Użytkownik

- Zlodiej
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
juzef,
10 nie zadań, ale 10 punktów na II etapie.
Na podkarpaciu wystarczylo mieć ponad 50% punktówna I etapie. (Miałem coś ponad to, a kolega z jednym zadaniem mniej już się nie dostał.)
10 nie zadań, ale 10 punktów na II etapie.
Na podkarpaciu wystarczylo mieć ponad 50% punktówna I etapie. (Miałem coś ponad to, a kolega z jednym zadaniem mniej już się nie dostał.)
- juzef
- Użytkownik

Wszyscy dostaliście na priva prośbę o wskazówki do zadań z pierwszej serii, czy jestem wybrańcem?
I jeszcze jedno pytanie. Piszecie rozwiązania ręcznie, czy na kompie?
I jeszcze jedno pytanie. Piszecie rozwiązania ręcznie, czy na kompie?
-
MichalM
- Użytkownik

Jesteś wybrańcem . Ręcznie, pisma nie mam brzydkiego a pisanie ręcznie zabiera mniej czasu.
No właśnie jak to jest? Można pisać na komputerze? Bo są czasem zadania, gdzie się więcej opisuje odpowiedź niż pisze działań.
PS. Czy pytanie o to jakie Wam wyszły odpowiedzi jest niezgodne z regulaminem? Bo nie chciałbym go złamać, ale gdzieś przeczytałem, że wymienianie uwag między sobą jest dopuszczalne, tylko zadania muszą być rozwiązane i zredagowane samodzielnie. To było chyba napisane na stronie OM okręgu krakowskiego.
PS. Czy pytanie o to jakie Wam wyszły odpowiedzi jest niezgodne z regulaminem? Bo nie chciałbym go złamać, ale gdzieś przeczytałem, że wymienianie uwag między sobą jest dopuszczalne, tylko zadania muszą być rozwiązane i zredagowane samodzielnie. To było chyba napisane na stronie OM okręgu krakowskiego.
-
cristiano_kbks
- Użytkownik

1, 2, 3, 5, 6 poszły od ręki ale to 4... do poniedziałku zostało jeszcze pare nocy
ja zrobiłam pierwsze 4. i 9 od ręki. resztę tylko przejrzałam. muszę je jeszcze ładnie przepisać i wysłać :] a na resztę zadań jest jeszcze czas, więc się nie spieszę powodzenia tym, którzy jeszcze wymyślają rozwiązania.
Jak myslicie, ile puntow mozna dostac za liczenie zad 4 za zasadzie tworzenia dziwnych tabelek i liczenia wszystkich mozliwosci nie majac wyraznego uzasadnienia dlaczego liczba kombinacji sie wyczerpuje? Tez tak podchodziliscie do tego zadania czy raczej jakies tajniki wyzszej kombinatoryki?
- juzef
- Użytkownik

Jeśli nie udowodnisz ładnie, że nie ma więcej możliwości, to 0.wiadro pisze:Jak myslicie, ile puntow mozna dostac za liczenie zad 4 za zasadzie tworzenia dziwnych tabelek i liczenia wszystkich mozliwosci nie majac wyraznego uzasadnienia dlaczego liczba kombinacji sie wyczerpuje?
Oczywiście, że nie.wiadro pisze:Tez tak podchodziliscie do tego zadania
Jeśli podstawowe wzory na ilość kombinacji, permutacji etc. są dla Ciebie wyższą kombinatoryką, to tak.wiadro pisze:czy raczej jakies tajniki wyzszej kombinatoryki?
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Dobra, dyskusje odłóżmy do wtorku.
I jak, napisali wszyscy rozwiązania, czy będzie kończenie zadań na godzinę przed końcem terminu?
I jak, napisali wszyscy rozwiązania, czy będzie kończenie zadań na godzinę przed końcem terminu?
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
No to ja też napisze
Do tej pory udało się zrobić: 1,2,3,4,5, chyba 7, 9, 10
Neworder: Mi jeszcze jedno zostało do zaredagowania... (4 )
Pozdrawiam,
--
Tomek Rużycki
Do tej pory udało się zrobić: 1,2,3,4,5, chyba 7, 9, 10
Neworder: Mi jeszcze jedno zostało do zaredagowania... (4 )
Pozdrawiam,
--
Tomek Rużycki
-
rahl
-
cristiano_kbks
- Użytkownik