[matura 2005] Zaczynamy zabawę!
- Zlodiej
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
To juz za 9 godzin ... Ide spać ...
Powodzenia i połamania czarnych długopisów ... ...
Maturalna Apokalipsa nadchodzi ...
Powodzenia i połamania czarnych długopisów ... ...
Maturalna Apokalipsa nadchodzi ...
Ostatnio zmieniony 5 maja 2005, o 07:36 przez Zlodiej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
droopy
- Użytkownik

chyba od teraz za 9 godzin? przecież o 9 się zaczynają, przynajmniej ja się tek wybieram do szkoły
dobra, też ide spać....
dobra, też ide spać....
- Zlodiej
- Użytkownik

Ja miałem 11, ale i tak to była ławka po lewej od komisji i to odrazu pod samą tablicą... Ale dla mnie miejsce nie ma żadnego znaczenia ... Licze na 19-20 za pierwszą część i własnie tu mam problem ... Napisałem mniej więcej co wiem, przeanalizowałem teksty, ale czy to uznają to nie wiem ... Znaczy jeśli nie zwróca uwagi na to, że tematu nie pokreśliłem to zdałem ... Cholera i teraz tylko czekać na wyniki polaka ... Czy każdy z was podkreślił temat na który pisał ?
U nas było coś podobnego do:
1. Obraz Polski na podstawie "Potopu" Henryka Sienkiewicza. Rozpocznij odwołując się do poniższych fragmentów.
2. Analiza wypowiedzi Kordiana, bohatera J. Słowackiego i męża z "Nie-Boskiej komedii", na podstawie podanych fragmentów, opierając się na powyzszych, całych utworach.
Przekichane jak dla mnie ...
U nas było coś podobnego do:
1. Obraz Polski na podstawie "Potopu" Henryka Sienkiewicza. Rozpocznij odwołując się do poniższych fragmentów.
2. Analiza wypowiedzi Kordiana, bohatera J. Słowackiego i męża z "Nie-Boskiej komedii", na podstawie podanych fragmentów, opierając się na powyzszych, całych utworach.
Przekichane jak dla mnie ...
-
tarnoś
- Użytkownik

Drobne pytanie:
Ile osób pisało ze ściąg
Podobno na Nowej Maturze nie ma szans żeby ściągać. Ja nie chce kablować ale koleżanka przede mną pisała całe wypracowanie z MINI ŚCIĄGĄ Grega na kolanach.
PS chodze do najlepszej (podobno) szkoły w województwie - ciekawe co się działo na wiosce, albo w szkołach o poziomie troszkę mniej niż przeciętnym
Ile osób pisało ze ściąg
Podobno na Nowej Maturze nie ma szans żeby ściągać. Ja nie chce kablować ale koleżanka przede mną pisała całe wypracowanie z MINI ŚCIĄGĄ Grega na kolanach.
PS chodze do najlepszej (podobno) szkoły w województwie - ciekawe co się działo na wiosce, albo w szkołach o poziomie troszkę mniej niż przeciętnym
-
droopy
- Użytkownik

Zlodiej, u każdego było to samo
i to był obraz polaków, nie polski, ja to właśnie pisałem i wsumie to się nawet ciesze z tego jak mi poszło, zdałem na pewno
temat podkreśliłem, ale to nie powinno być istotne bo w poleceniu nie było, żeby podkreślić temat....
i to był obraz polaków, nie polski, ja to właśnie pisałem i wsumie to się nawet ciesze z tego jak mi poszło, zdałem na pewno
temat podkreśliłem, ale to nie powinno być istotne bo w poleceniu nie było, żeby podkreślić temat....
- Maniek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Jak dla mnie również przekichane w związku z tym że nie miałem nawet 1 lektury przeczytanej w całości a opracowania również po łebkach
Ja podkreśliłem temat i nawet przepisałem go nad moje wypracowanie wolę być pewny nauczyła mnie tego próbno gdzie uwaliłbym gdyby nie to że psrawdzała to moja nauczycielka od polaka
A co do twojej sprawy to masz 50% na 50% że zaliczą Ci twoje wypracowanie to wg zalezy tylko i wyłacznie od nauczyciela sprawdzającego tzn jesli jest człowiekiem i ma dzieci to powinien Ci samemu podkreślić bo to wkońcu zwykłe przeoczenie ale jesli nie to hmmm... styczeń (u mnie w klasie po ustych 1 osoba) chodż właśnie teraz nie było polecenia podkreślenia :/
Ja podkreśliłem temat i nawet przepisałem go nad moje wypracowanie wolę być pewny nauczyła mnie tego próbno gdzie uwaliłbym gdyby nie to że psrawdzała to moja nauczycielka od polaka
A co do twojej sprawy to masz 50% na 50% że zaliczą Ci twoje wypracowanie to wg zalezy tylko i wyłacznie od nauczyciela sprawdzającego tzn jesli jest człowiekiem i ma dzieci to powinien Ci samemu podkreślić bo to wkońcu zwykłe przeoczenie ale jesli nie to hmmm... styczeń (u mnie w klasie po ustych 1 osoba) chodż właśnie teraz nie było polecenia podkreślenia :/
- Zlodiej
- Użytkownik

c[Oo]?!,
Fakt ...
Było polecenie wybierz ... Zadne zacznacz i przepisz, albo podkreśl... Jakby co to odwołanie złoże ... Wiec sie juz nie boje ... Zdać zdałem, ale możliwe ze na wymagane 30% ...
tarnoś,
Miała szczescie ... U nas też nikogo nie wywalili, ale i też sciągali jakos umiejetnie ... Chociaż musze przyznać ze jakies 20% znajomych maksymalnie wogóle ściagi wzieło na mature ...
Fakt ...
Było polecenie wybierz ... Zadne zacznacz i przepisz, albo podkreśl... Jakby co to odwołanie złoże ... Wiec sie juz nie boje ... Zdać zdałem, ale możliwe ze na wymagane 30% ...
tarnoś,
Miała szczescie ... U nas też nikogo nie wywalili, ale i też sciągali jakos umiejetnie ... Chociaż musze przyznać ze jakies 20% znajomych maksymalnie wogóle ściagi wzieło na mature ...
-
droopy
- Użytkownik

z tych osób co z nimi rozmawiałem to tylko jedna miała ściągi, nie wiem ile jej się udało przepisać, no ale jednak niewiele wogóle ściągi miało...
a i p gadania nie było, tylko tam kilka zadań z pierwszej części....
a i p gadania nie było, tylko tam kilka zadań z pierwszej części....
- Maniek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Heh powiedzmy tak u nas w szkole jest matura podzielona jedni pisali na sali drudzy w klasach bo nie stety nasza sala jest dosyć maława i spojrzmy prawdzie w oczy jakim sposobem komisja licząca 3 osoby może dopilnować całej sali gimnastycznej ?? nie realne wiec kto siedział z dala to mógł rżnąć cała pracę na maxa nie stety mi przypadła klasa i 1 ławka ale będzie dobrze (ważne żeby było 30%)
-
paulgray
- Użytkownik

u nas w sumie ściągania nie było-może na początku, zaraz po rozdaniu arkuszy padło parę pytań o głównych bahaterów potopu ale to by było na tyle;)
wybrałem temat z kordianem i w sumie lajcik-30% powinno być
a co do podkreślania-będą musieli uznać-na próbnej było polecenie podkreślenia i zaliczali niepodkreślone-teraz nic o podkreślaniu nie pisało i mieliby nie zaliczyć? Nie wierzę... Ps: moja dziewczyna też nie podkreśliła
wybrałem temat z kordianem i w sumie lajcik-30% powinno być
a co do podkreślania-będą musieli uznać-na próbnej było polecenie podkreślenia i zaliczali niepodkreślone-teraz nic o podkreślaniu nie pisało i mieliby nie zaliczyć? Nie wierzę... Ps: moja dziewczyna też nie podkreśliła
- Arek
- Użytkownik

Co do podkreslania tematow - ja podkreslilem samo slowo: Temat 1, i zanim zaczalem wypracowanie napisalem:
Temat 1:
.....
Pisalem oba arkusze, w obu 1 temat, powinno byc przyzwoicie.
Temat 1:
.....
Pisalem oba arkusze, w obu 1 temat, powinno byc przyzwoicie.
- Zlodiej
- Użytkownik

A jak dzisiaj ?:>... Tym razem sie z tematami pilnowałem I zaznaczyłem tak jak kazali ... Nie żeby coś, ale licze przynajmniej na 70 ze 100 punktów, bo wypracowania napisałem nieźle, conajwyżej z błędami w słowach, ale powinno być dobrze ...
Jeszcze matma, infa i matma i można sie studiami zacząć martwić
Jeszcze matma, infa i matma i można sie studiami zacząć martwić
-
droopy
- Użytkownik

też zaznaczyłem jak kazali a który pisałeś? ja 1 temat, jak większość zresztą
wszystkim się podobały karty odpowiedzi, na których te czarne kwadraciki były dokładnie widoczne nawet z odległości kilku metrów po prostu parodia każdy patrzył do wszystkich sąsiadów i średnią ważoną wyciągał
wszystkim się podobały karty odpowiedzi, na których te czarne kwadraciki były dokładnie widoczne nawet z odległości kilku metrów po prostu parodia każdy patrzył do wszystkich sąsiadów i średnią ważoną wyciągał
-
tarnoś
- Użytkownik

Po podstawowym kolega powiedział "Arkusz 5 cm w prawo, a łokieć trochę bliżej"
No i za poziom rozszerzony mam browara......
A tak w ogóle to chyba miało być co najmniej 1 metr miedzy ławkami
No i za poziom rozszerzony mam browara......
A tak w ogóle to chyba miało być co najmniej 1 metr miedzy ławkami