A co to znaczy "w porządku"?Frey pisze:Ja bym z tą 100% pewnością matematyki nie przesadzał. Nie żebym wskazywał palcem, ale taki "pewnik wyboru" to on taki 100% pewności nie daje, że wszystko jest z nim w porządku
JK

A co to znaczy "w porządku"?Frey pisze:Ja bym z tą 100% pewnością matematyki nie przesadzał. Nie żebym wskazywał palcem, ale taki "pewnik wyboru" to on taki 100% pewności nie daje, że wszystko jest z nim w porządku

Jan Kraszewski pisze:A co to znaczy "w porządku"?Frey pisze:Ja bym z tą 100% pewnością matematyki nie przesadzał. Nie żebym wskazywał palcem, ale taki "pewnik wyboru" to on taki 100% pewności nie daje, że wszystko jest z nim w porządku
JK

Matematycy badają światy bez aksjomatu wyboru.Rogal pisze:Póki co nikt nie zaproponował lepszego aksjomatu ;p

No nie powiesz mi,że uczyłeś się matmy tylko z neta i od nauczyciela, a z literatury naukowej nie.Maciek.mat pisze:Nie podzielam takich porównań. Literatura niczego mi nie daje, ani przyjemności, ani wiedzy.
Pójdziesz do sklepu po chleb, pani powie: -poproszę 2zł. Ty wyciągasz banknot 200zł, pani nie wydaje ci reszty, a ty nic z tego nie robisz bo nie potrafisz odejmować.superplayer pisze:PO co się uczyć matematyki?
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może odpowiedzieć na to pytanie?
Jakie zalety- korzyści daje znajomość matematyki?
Kod: Zaznacz cały
http://www.esgi77.pl/
A możesz mi wskazać, gdzie są w naturze zbiory niemierzalne?Jeśli matematyka jest językiem opisu świata rzeczywistego, to cały jej aparat pozwala dostrzec jego piękno i jego zaburzenia w całej swej niedorzeczności istnienia.