[matura 2005] Jaki kalkulator na mature?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
droopy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: droopy »

u mnie też nie pozwolił mi gość mojego kalkulatorka mieć... no trudno, przydałby się w paru zadaniach do sprawdzenia wyników, ale bez niego nie było strasznie
Awatar użytkownika
Arek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Arek »

Ja jakoś przemyciłem Casio - wprawdzie sprzet regulaminowy, ale zawsze lepiej niz 4 dzialania...

Np. pi znał do 10 miejsca po przecinku, co stanowilo przy serwetce ....

No nic ... po maturce, więc nie ma o czym mówic ...
droopy
Użytkownik
Użytkownik

no ja też nie miałem takiego +-*/sqrt, inne funkcje też miał, co prawda nie zkożystałem z ich ani razu w regulaminie tym co na cke jest to się prawie mieścił... miał funkcje statystyczne, ale na nim nie umiem ich obsługiwać (to jest cebar który kupiłem kilka lat temu na bazarze i instrukcja szybko w koszu wylądowała....) więc tak jakby ich nie miał...
Margaretta
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Margaretta »

eem a czy wiecie czy jak rysunki mam ołówkiem rysowane i być może (nie pamietam czy poprawiłam na długopis) zadania też mam ołówkiem to czy będa one sprawdzane?? =/
droopy
Użytkownik
Użytkownik

pisało wyraźnie, żeby pisać tylko czarnym długopisem zadania i rysunki ołówkiem nie powinny być sprawdzane (tylko koło może być ołówkiem, bo cyrklem)
jest to spowodowane tym, że ołówek można zetrzeć, poprawić i można przez to kombinować...
tarnoś
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: tarnoś »

U mnie gość z komisji powiedział że możemy ołówkiem tylko rysunki robić, obliczenia trzeba długopisem (oczywiscie czarnym ).

No i wszyscy mazali sześcianiki itp ołówkami. Mam nadzieje że będą uznawać...
Awatar użytkownika
Zlodiej
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zlodiej »

tarnoś,
Ale było jasno napisane: linijka, cyrkiel, kalkulator prosty i pisać tylko czarnym długopisem ... O ołówku nigdzie nie przeczytałem ...

PS. Nie zeby co ale to topic o kalkulatorach ... :]
tarnoś
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: tarnoś »

Zlodiej, ja wiem że tak było napisane, ale u mnie w sali egzaminator powiedział że można, a w sali obok na początku zabrali wszystki ołówki. Teraz żałuje bo chyba rysunek sześcianu mam ołówkiem (reszte mazałem długopisem).

A żeby coś o kalkulatorach.... to kumpel przyniósł na mature własny kalkulator który nie przeszedłby "weryfikacji" i sie nikt nie połapał.
vip1986
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: vip1986 »

U mnie kalkulatory sprawdzała polonistka .... nikomu nie zabrała , a większość miała skomplikowane kalkulatory (po ilości przycisków poznałem ).

A co do rysunków narysowanych ołówkiem .... będą je sprawdzać (tak mi się wydaje). Bo przecież egzaminator to też człowiek i też kiedyś maturę pisał .... chociaż z drugiej strony to to zależy od egzaminatora (to tak jak z tym brudnopisem )
Awatar użytkownika
Maniek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: Maniek »

Hmmm ...

Wydaje mi się ,że jest to temat o kalkulatorach a nie o rysunkach ołówkiem i różnych innych !!

Matura za nami więc wydaje mi się ,że temat powinniśmy zamknąć bo wiadomo jakie były przepisy a jak je sprawdzali zależy od szkoły !! i tak będzie zawsze !!
Margaretta
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Margaretta »

Maniek pisze:Hmmm ...

Wydaje mi się ,że jest to temat o kalkulatorach a nie o rysunkach ołówkiem i różnych innych !!
Ale ile można gadac o kalkulatorach?? A głupota byłoby zakładać nowy temat żeby się spytać o ołówek, więc najbardzij pasuje spytać się o to tu=P

Tamat można zamknąć, bo po matmie, ale może jeszcze ktoś będzie miał jakieś pytania/ uwagi odnośnie kalkulatorów etc, więc lepiej żeby znajdowały sie one w jednym temacie niż aby jedne zamykano, a zakładano nowe..
Zablokowany