REKRUTACJA PW EITI - informatyka
-
Arnvald
- Użytkownik

Kto mi wyjaśni o co chodzi z tym, że po dostaniu się na EITI część osób zaczyna studia w październiku a część w lutym? Ci co zaczynają w lutym są semestr do tyłu? Czy dołączają do tamtych pół roku później? Jak dla mnie to nieco trąci bezsensem :/
-
Nobody
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
A z ciekawości zapytam, czy ktoś ma podobny dylemat: PWr i PW. Bo jak wiadomo, na PWr papiery trzeba dostarczyć do 12 albo 13 lipca, a na PW wyniki dopiero 14. No i trochę strach ryzykować tej PW, bo a nuż zabraknie tych kilku punktów, a wtedy alternatywy brak, bo składałem tak jak wyżej - PW i PWr btw. IMO taka rekrutacja ssie, bo cholernie ogranicza wybór :/ wszędzie powinny być jednakowe terminy i byłoby wtedy jasne, kto chce gdzie iść, no i wykrystalizowałby się poziom i ranking uczelni
-
Arnvald
- Użytkownik

@Nobody : ja mam podobnie, rejestrowałem się w Gdańsku, Warszawie i Poznaniu. I w Gdańsku mam złożyć oryginały najpóźniej do 13 lipca a np. w Poznaniu wyniki są dopiero 21 :/
- max
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
hmm... a co to za problem najpierw złożyć 'papiery' tam gdzie się dostajemy, a potem, w razie sukcesu podczas rekrutacji na innej uczelni - owe 'papiery' z jednej uczelni zabrać i zanieść na drugą?
- ariadna
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
max, to nie zawsze jest takie proste...
Nadal nie mam odpisu mojego świadectwa maturalnego, złożonego na PW, a nie studiowałam tam nawet przez jeden dzień
Nadal nie mam odpisu mojego świadectwa maturalnego, złożonego na PW, a nie studiowałam tam nawet przez jeden dzień
-
Nobody
- Użytkownik

ariadna, dokładnie, niektóre uczelnie, a nawet szkoły robią z tym problemy. A głupio umoczyć, w końcu chodzi o przyszłość..
- max
- Użytkownik

brzmi cokolwiek złowrogo... ale jednak odpis to nie to samo co orginał... jeśli człowiek rezygnuje ze studiów to przecież tak ważny dokument powinno mu się zwrócić... ?ariadna pisze:max, to nie zawsze jest takie proste...
- ariadna
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
Nobody, ale pamiętaj, że zawsze masz i oryginał i odpis świadectwa, jeśli nie będą chcieli oddać, to ich problem
Najwyżej dostaniesz po paru miesiącach list, że zostałeś skreślony z listy studentów wraz z dokumentami. Koleżance tak oddali, ja nadal czekam
[ Dodano: 6 Lipca 2007, 00:31 ]
max, ja do nich napisałam kilka maili w tej sprawie, za każdym razem rozpoczynali odpowiedź od
"Szanowny Panie"
co mnie wyprowadziło z równowagi, więc zadzwoniłam i też nic nie zdziałałam.
Jeden dokument Ci wystarczy, nie martw się .
Najwyżej dostaniesz po paru miesiącach list, że zostałeś skreślony z listy studentów wraz z dokumentami. Koleżance tak oddali, ja nadal czekam
[ Dodano: 6 Lipca 2007, 00:31 ]
max, ja do nich napisałam kilka maili w tej sprawie, za każdym razem rozpoczynali odpowiedź od
"Szanowny Panie"
- max
- Użytkownik

zobaczymy... mam nadzieję, że na rodzimym UMCS-ie nie będą mi robić takich problemów... najwyżej pofatyguję się do nich osobiścieja do nich napisałam kilka maili w tej sprawie, za każdym razem rozpoczynali odpowiedź od
"Szanowny Panie"
(sorki za lekki OT)
-
Arnvald
- Użytkownik

Hmm na PW chyba wystarcza im odpis z tego co wyczytałem więc nawet jak w Gdańsku będą jakieś problemy to nie będę musiał się przez nich denerwować...
-
redemptorek
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Witam! Informatyka na EiTI pw figuruje u mnie na drugiej pozycji. Na pierwszej jest obecnie makrokierunek (też EiTI). Kilka razy zmieniałem już jednak kolejność i nie wykluczam, że bieżące ustawienie nie jest jeszcze ostatecznym O infie na MiNI (wydział mniej zasłużony od "elki" - to też miało wpływ) też czytałem, ale nie wziąłem jej pod uwagę podczas rekrutacji. Powód? Wydała mi się najbardziej abstrakcyjna spośród branych pod uwagę kierunków, gdyż jest to - jak sądzę - informatyka czysta, uniwersytecka, bezwzględnie sprowadzona do tworzenia oprogramowania - w przeciwieństwie do tej na EiTI, która zostaje przyprawiona pokaźną szczyptą elektroniki. Dlaczego nie czysta info? Obawiam się jej zwłaszcza ze względu na brak doświadczenia w programowaniu - niby intrygujące, ale moje umiejętnosci ograniczają się do tworzenia naprawdę infantylnych programików z dolnej półki zakresu LO. Wobec tego najbardziej trafnym wyjściem wydaje mi się w tym momencie makrokierunek: infa w solidnej dawce mnie nie ominie (i dobrze), ale obciążenie (zgodnie z nazwą kierunku, mam nadzieję:) przemieści się bardziej w stronę elektroniki. (Na koniec przyznam się, iż najchętniej wybrałbym niepraktyczne studia humanistyczne, lecz perspektywa zostania np. filozofem-barmanem w UK odstrasza mnie skutecznie:)
-
Nobody
- Użytkownik

redemptorek, ja mam podobnie a idę na MINI wiesz czemu? bo to właśnie oni mają Ciebie nauczyć a gdziekolwiek nie studiujesz, życia uczysz się i tak sam, studia dają Ci jedynie podstawy, to co przydatne gdziekolwiek nie studiujesz i tak spada na Twoją głowę i odpowiedzialność