REKRUTACJA PW EITI - informatyka

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
profesorq
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 77 razy

Post autor: profesorq »

dostaniesz sie spokojnie
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 119 razy

Post autor: soku11 »

Ja mam mat 92 i fiz 87. Na co mam wieksze szanse sie dostac?? Po czym latwiej znalezc prace?? POZDRO
profesorq
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 77 razy

Post autor: profesorq »

MINI , punktow staczy ci spokojnie
Arnvald
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Arnvald »

Kto mi wyjaśni o co chodzi z tym, że po dostaniu się na EITI część osób zaczyna studia w październiku a część w lutym? Ci co zaczynają w lutym są semestr do tyłu? Czy dołączają do tamtych pół roku później? Jak dla mnie to nieco trąci bezsensem :/
Nobody
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Nobody »

A z ciekawości zapytam, czy ktoś ma podobny dylemat: PWr i PW. Bo jak wiadomo, na PWr papiery trzeba dostarczyć do 12 albo 13 lipca, a na PW wyniki dopiero 14. No i trochę strach ryzykować tej PW, bo a nuż zabraknie tych kilku punktów, a wtedy alternatywy brak, bo składałem tak jak wyżej - PW i PWr btw. IMO taka rekrutacja ssie, bo cholernie ogranicza wybór :/ wszędzie powinny być jednakowe terminy i byłoby wtedy jasne, kto chce gdzie iść, no i wykrystalizowałby się poziom i ranking uczelni
Arnvald
Użytkownik
Użytkownik

@Nobody : ja mam podobnie, rejestrowałem się w Gdańsku, Warszawie i Poznaniu. I w Gdańsku mam złożyć oryginały najpóźniej do 13 lipca a np. w Poznaniu wyniki są dopiero 21 :/
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 37 razy

Post autor: max »

hmm... a co to za problem najpierw złożyć 'papiery' tam gdzie się dostajemy, a potem, w razie sukcesu podczas rekrutacji na innej uczelni - owe 'papiery' z jednej uczelni zabrać i zanieść na drugą?
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: ariadna »

max, to nie zawsze jest takie proste...
Nadal nie mam odpisu mojego świadectwa maturalnego, złożonego na PW, a nie studiowałam tam nawet przez jeden dzień
Nobody
Użytkownik
Użytkownik

ariadna, dokładnie, niektóre uczelnie, a nawet szkoły robią z tym problemy. A głupio umoczyć, w końcu chodzi o przyszłość..
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Użytkownik

ariadna pisze:max, to nie zawsze jest takie proste...
Nadal nie mam odpisu mojego świadectwa maturalnego, złożonego na PW, a nie studiowałam tam nawet przez jeden dzień
brzmi cokolwiek złowrogo... ale jednak odpis to nie to samo co orginał... jeśli człowiek rezygnuje ze studiów to przecież tak ważny dokument powinno mu się zwrócić... ?
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: ariadna »

Nobody, ale pamiętaj, że zawsze masz i oryginał i odpis świadectwa, jeśli nie będą chcieli oddać, to ich problem
Najwyżej dostaniesz po paru miesiącach list, że zostałeś skreślony z listy studentów wraz z dokumentami. Koleżance tak oddali, ja nadal czekam

[ Dodano: 6 Lipca 2007, 00:31 ]
max, ja do nich napisałam kilka maili w tej sprawie, za każdym razem rozpoczynali odpowiedź od
"Szanowny Panie"
co mnie wyprowadziło z równowagi, więc zadzwoniłam i też nic nie zdziałałam.
Jeden dokument Ci wystarczy, nie martw się .
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Użytkownik

ja do nich napisałam kilka maili w tej sprawie, za każdym razem rozpoczynali odpowiedź od
"Szanowny Panie"
co mnie wyprowadziło z równowagi, więc zadzwoniłam i też nic nie zdziałałam.
Jeden dokument Ci wystarczy, nie martw się .
zobaczymy... mam nadzieję, że na rodzimym UMCS-ie nie będą mi robić takich problemów... najwyżej pofatyguję się do nich osobiście

(sorki za lekki OT)
Arnvald
Użytkownik
Użytkownik

Hmm na PW chyba wystarcza im odpis z tego co wyczytałem więc nawet jak w Gdańsku będą jakieś problemy to nie będę musiał się przez nich denerwować...
redemptorek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 13 razy

Post autor: redemptorek »

Witam! Informatyka na EiTI pw figuruje u mnie na drugiej pozycji. Na pierwszej jest obecnie makrokierunek (też EiTI). Kilka razy zmieniałem już jednak kolejność i nie wykluczam, że bieżące ustawienie nie jest jeszcze ostatecznym O infie na MiNI (wydział mniej zasłużony od "elki" - to też miało wpływ) też czytałem, ale nie wziąłem jej pod uwagę podczas rekrutacji. Powód? Wydała mi się najbardziej abstrakcyjna spośród branych pod uwagę kierunków, gdyż jest to - jak sądzę - informatyka czysta, uniwersytecka, bezwzględnie sprowadzona do tworzenia oprogramowania - w przeciwieństwie do tej na EiTI, która zostaje przyprawiona pokaźną szczyptą elektroniki. Dlaczego nie czysta info? Obawiam się jej zwłaszcza ze względu na brak doświadczenia w programowaniu - niby intrygujące, ale moje umiejętnosci ograniczają się do tworzenia naprawdę infantylnych programików z dolnej półki zakresu LO. Wobec tego najbardziej trafnym wyjściem wydaje mi się w tym momencie makrokierunek: infa w solidnej dawce mnie nie ominie (i dobrze), ale obciążenie (zgodnie z nazwą kierunku, mam nadzieję:) przemieści się bardziej w stronę elektroniki. (Na koniec przyznam się, iż najchętniej wybrałbym niepraktyczne studia humanistyczne, lecz perspektywa zostania np. filozofem-barmanem w UK odstrasza mnie skutecznie:)
Nobody
Użytkownik
Użytkownik

redemptorek, ja mam podobnie a idę na MINI wiesz czemu? bo to właśnie oni mają Ciebie nauczyć a gdziekolwiek nie studiujesz, życia uczysz się i tak sam, studia dają Ci jedynie podstawy, to co przydatne gdziekolwiek nie studiujesz i tak spada na Twoją głowę i odpowiedzialność
ODPOWIEDZ