IX (9) OMG - I etap.
IX (9) OMG - I etap.
Nie w każdym razie nic o tym nie wiem . Co do tego przysłowiowego liźnięcia to chodzi, że trzy zadania rozwiązałem tak, że np w tym z trójkątami udowodniłem, że zamiast tego, że jest równoboczny to, że jest równoramienny i trójkąty są podobne tylko w niektórych przypadkach Czyli mówiąc w skrócie do niczego przełomowego nie doszedłem.
I mam jedno pytanie do ludzi znających trochę regulamin OMG. Czy przy klasyfikacji do trzeciego etapu jest próg taki sam w całej polsce czy w każdym województwie inny? I tutaj kolejny pytanie jeżeli próg jest w każdym województwie innym: ile tak średnio osób przechodzi z jednego województwa ?
I mam jedno pytanie do ludzi znających trochę regulamin OMG. Czy przy klasyfikacji do trzeciego etapu jest próg taki sam w całej polsce czy w każdym województwie inny? I tutaj kolejny pytanie jeżeli próg jest w każdym województwie innym: ile tak średnio osób przechodzi z jednego województwa ?
IX (9) OMG - I etap.
To moje województwo się nie popisze. A teraz takie zgadywanie jak myślicie na 5 zadań ile trzeba będzie rozwiązać aby do Warszawy, pojechać Wydaje się wam, że trzy starczą. Bo na więcej pełnych zadań to nie liczę
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
IX (9) OMG - I etap.
2 lata temu próg to było 12 punktów, rok temu 18, w tym roku 16, więc trzy zadania na 6 punktów powinny starczyć.
IX (9) OMG - I etap.
Zadań na drugim etapie jest chyba pięć, a co do progu to nie byłbym taki pewny. Rok temu np z mojego województwa przeszło 15 osób, a teraz 86 , więc wydaje mi się, że próg będzie coś około 18
-
Pinionrzek
- Użytkownik

IX (9) OMG - I etap.
Mam takie pytanie jest tutaj ktoś może z forumowiczów kto dostał się do drugiego etapu z warmii i mazur albo z podlasia?
IX (9) OMG - I etap.
Również życzę powodzenia (ja piszę w Staszicu)
Nie sądzę żeby było coś więcej niż układ równań, tym bardziej, że w zeszłym roku była nierównośćgus pisze:a sobie życzę jak najwięcej równań i nierówności na II etapie
-
Pinionrzek
- Użytkownik