Matematyka Stosowana - AGH czy UJ?

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
lana
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: lana »

Witam. Mam nadzieję, że ktoś, kto będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytanie, zagląda do tego wątku.
Chodzi mi o dodatkową rekrutację na matematykę na UJ. Nie ukrywam, że na maturze rok temu podwinęła mi się noga i zyskałam jedynie 50%. Stąd moje pytanie czy jest szansa na to, że z takim wynikiem dostanę się na w.w. uczelnię?
Być może ktoś był w podobnej sytuacji. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odp.
pajong8888
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pajong8888 »

AGH Krakowska to najlepsza uczelnia polska! Kolego nie zastanawiaj się wybierz AGH! Na UJ są najsłabsi matematycy, rozmawiałem z jednym na pewnej imprezie to nawet całki \(\displaystyle{ \int_{- \infty }^{+\infty} e^{-x^2}dx.}\) Nie potrafił obliczyć. Na UJ szkolą pod względem teoretycznym, później trudno znaleźć pracę, po AGH masz od razu pracę, niekoniecznie w swojej specjalizacji, ale masz. Lajtowi prowadzący, miła atmosfera. Innych powodów nie będę przedstawiał na kulturalnym forum.
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

AGH Krakowska to najlepsza uczelnia polska!
Jakiś dowód na to masz? Bo w rankingach tego nie widać...
Na UJ są najsłabsi matematycy,
Bzdura. Znam masę osób z UJ i naprawdę te osoby wymiatają. I znam osoby z AGH, które sobie nie radzą ( i zlecają np zadania innym). I mówisz o całej Polsce? Oj to bardzo się mylisz....
rozmawiałem z jednym na pewnej imprezie to nawet całki \(\displaystyle{ \int_{- \infty }^{+\infty} e^{-x^2}dx.}\)
Na imprezach sobie o całkach gadacie? Nieźle...I kwantyfikatory Ci się pomyliły....(najlepsza uczelnia powiadasz ? )
Na UJ szkolą pod względem teoretycznym, później trudno znaleźć pracę, po AGH masz od razu pracę, niekoniecznie w swojej specjalizacji, ale masz.
No ja słyszałem , że po UJ właśnie łatwo znaleźć pracę. Dowód na swoją tezę masz? Czy nie znowu?
Lajtowi prowadzący, miła atmosfera
Atmosfera miła nie zrobi z Ciebie dobrego matematyka. Lajtowi prowadzący też , bo nie masz wtedy dużych wymagań.
Innych powodów nie będę przedstawiał na kulturalnym forum.
Przedstaw. Bo na razie same bzdury przedstawiłeś. ( Pierwszy raz stoję po stronie teoretyków Nice)
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Post autor: Dumel »

łooo miodku teraz to mnie zwaliłeś z nóg
Marcinek665
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 73 razy

Post autor: Marcinek665 »

Ja tam jeszcze jestem licealistą, ale odnośnie słabiaków na UJ, aż się prosi przytoczyć postać Przemka Mazura. 3 razy pierwsze miejsce na OM, 3 złota na IMO, wygrana na IMC. I podobno to on uczy wykładowców, a nie oni jego . No, ale to tak naprawdę słabeusz i wcale tej matmy nie umie. Na AGH są większe koksy xD
miodzio1988

Dumel pisze:łooo miodku teraz to mnie zwaliłeś z nóg
Ja tam może Was chłopaki nie lubię, ale jak ktoś gada głupoty to trzeba reagować.
pajong8888
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pajong8888 »

Miodzio cwaniak niezły z ciebie. Wiadomo czemu bana dostałeś na innym forum. Ja nie mam nic do UJ, ja chcę promować moją uczelnię. Jesteś bardzo denerwujący. Widać, że nie nigdzie nie wychodzisz, tylko cały czas sie uczysz. Jak spotkałem znajomego to poszliśmy razem na koncert do Imbiru i tam spotkałem studenta piątego roku z UJ, trochę pogadaliśmy przy piwku, było miło, tam też są fajni ludzie. Zdziwiło mnie, że tego problemu nie potrafił wyjaśnić. "AGH Krakowska to najlepsza uczelnia polska" to jest przyśpiewka, jedna z wielu śpiewanych na Juwenaliach, pewnie nigdy nie byłeś, bo uczysz się podczas juwe. Ja słyszałem, że po UJ z matmy mało osób znajduje pracę, po AGH w ostatnim roku 92% absolwentów znalazło w ciągu pół roku pracę. Napisałem, że najsłabsi matematycy na UJ są, co nie znaczy, że wszyscy tam są słabi, pomyśl trochę nad sensem wypowiedzi, czepiasz się szczegółów, a nie czytasz ze zrozumieniem. Przy każdym twoim poście widać ironię, widać, że jesteś internetowym napinaczem, skupionym tylko na siebie, twój świat to kula o promieniu równym odległości monitora twojego komputera od ciebie. Myślę, że im mniej stresu na uczelni tym lepiej można się nauczyć, więc miła atmosfera sprzyja nauce,a studia to nie tylko czas nauki. Mili prowadzący pomagają w nauce, o to mi chodziło, nie tępią cię. WMS AGH to wydział gdzie dziekanat szanuje i dba o studentów.
Co do tematu: kolego wybierz jak chcesz, mimo wszystko pamiętaj idąc na studia, że uczelnia za ciebie się nie nauczy, a rankingi to na prawdę "pic na wodę", jak będziesz dobry w tym co będziesz robił, na pewno znajdziesz pracę po studiach.
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Post autor: Dumel »

Ja nie mam nic do UJ, ja chcę promować moją uczelnię.
poziom Twoich wypowiedzi niewiele wyższy niż: "buuuu tylko AGH, UJ to **@*&@!" powoduje że są one raczej antyreklamą.
miodzio1988

. Widać, że nie nigdzie nie wychodzisz, tylko cały czas sie uczysz.
A po czym to widać? Po tym, że poprawiam Cię jak opowiadasz głupoty? Kolejna bzdura bez dowodu...
, pewnie nigdy nie byłeś, bo uczysz się podczas juwe
Nie byłem nigdy u Was na juwe. Przykro mi. Mam swoje juwenalia
Ja słyszałem, że po UJ z matmy mało osób znajduje pracę, po AGH w ostatnim roku 92% absolwentów znalazło w ciągu pół roku pracę.
Ja słyszałem , Ty słyszałeś. Dowodów na to nie masz prawda? Więc wypowiedź ta jest mało warta. ( A jak patrzę jacy ludzie idą na obie uczelnie to raczej ciężko mi uwierzyć, że po UJ nie ma pracy. Zobacz jak rekrutacja tam wygląda i kogo biorą )
Napisałem, że najsłabsi matematycy na UJ są, co nie znaczy, że wszyscy tam są słabi, pomyśl trochę nad sensem wypowiedzi, czepiasz się szczegółów, a nie czytasz ze zrozumieniem.
Ale z tej wypowiedzi można odczytać , że większość jest słabych. A na forum jakoś tego nie widać.
Przy każdym twoim poście widać ironię, widać, że jesteś internetowym napinaczem, skupionym tylko na siebie
Tylko na sobie , a nie siebie
Myślę, że im mniej stresu na uczelni tym lepiej można się nauczyć, więc miła atmosfera sprzyja nauce,a studia to nie tylko czas nauki.
A ja myślę, że stres bardzo pomaga w nauce. Wszak stres bardzo motywuje. Ludzie chwalą bardzo UKSW, bo tam jest fajna atmosfera. A jacy studenci tam są to chyba nie muszę mówić.
Studia to nie tylko nauka. Ale nie bawisz się chyba z wykładowcami, nie? Bardziej od mentalności ludzi to zależy. I kto powiedział, że na UJ się ludzie nie bawią? Kolejne bzdury...
Mili prowadzący pomagają
w nauce, o to mi chodziło, nie tępią cię.
I jeszcze dają 3 za darmo, co? Ja tam lubię jak wykładowca mnie tępi. Wtedy więcej się uczę.
WMS AGH to wydział gdzie dziekanat szanuje i dba o studentów.
A na UJ nie szanują?
Co do tematu: kolego
wybierz jak chcesz, mimo wszystko pamiętaj idąc na studia, że uczelnia za ciebie się nie nauczy, a rankingi to na prawdę "pic na wodę"
Tak mówią Ci co w rankingach są dosyć nisko
jak będziesz dobry w tym co będziesz robił, na pewno znajdziesz pracę po studiach.
Z takim myśleniem można iść na politologię też

I widzę , że kolega tchórzliwie zmienił swój post ( zdążyłem zgłosić i skopiować wyzwiska).
lukasz1804
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 12 razy

Post autor: lukasz1804 »

Z uwagi na niską wartość prowadzonej tu ostatnio dyskusji zamykam temat.
Zablokowany