ciężki wybór :]siNister pisze:elektroenergetyka albo elektroenergetyka
[matura 2006] - matematyka, jak Wam poszło?
-
ja_czyli_kluska
- Użytkownik

- Podziękował: 38 razy
- madzia
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
rObO87 serio tak łatwo się dostać na matę? jakoś nie wydaje mi się. to że jest 'mniejsze stężenie' kandydatów nie znaczy, że próg jest dużo niższy.
xmind ja obstaję przy AiR na AGHu. fizykę zdjesz więc chyba na tych wszystkich 'zabawkach' się trochę znasz. co do wrocka - chyba PWr stoi niżej niż AGH, tyle że miasto się coraz bardziej rozwija, daje więcej możliwości zatrudnienia, ale jeśli będziesz dobry to wszędzie znajdziesz prace:) a, i podobno Kraków jest jednym z najbardziej niebezpiecznych i zanieczyszczonych miast. ale nie wiem czy to ma jakis wplyw na czyjsc wybor;)
powodzenia jutro:)
PS. czy połowa tego forum wybiera sie na AGH?!:P
xmind ja obstaję przy AiR na AGHu. fizykę zdjesz więc chyba na tych wszystkich 'zabawkach' się trochę znasz. co do wrocka - chyba PWr stoi niżej niż AGH, tyle że miasto się coraz bardziej rozwija, daje więcej możliwości zatrudnienia, ale jeśli będziesz dobry to wszędzie znajdziesz prace:) a, i podobno Kraków jest jednym z najbardziej niebezpiecznych i zanieczyszczonych miast. ale nie wiem czy to ma jakis wplyw na czyjsc wybor;)
powodzenia jutro:)
PS. czy połowa tego forum wybiera sie na AGH?!:P
-
Yrch
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
To zalezy na co sie patrzec. Wedlug rankingu z 2006 Wprost jest chyba na odwrot :>madzia pisze:chyba PWr stoi niżej niż AGH
Bedzie z kim isc do knajpy jesli sie dostane :>madzia pisze:PS. czy połowa tego forum wybiera sie na AGH?!:P
Rowniez zycze powodzenia zdajacym fize.
-
maak
- Użytkownik

Dobra wiadomość dla tych którzy zrobili zadanie w brudnopisie. Właśnie dostałem maila od OKE w Łodzi.
Troche mi to poprawiło chumorTo zależy z jakiego powodu Pan odsyła egzaminatora do brudnopisu. Generalnie
brudnopis nie podlega ocenie. Jeśli jednak nie miał Pan miejsca na dokończenie
rozwiązania, bądź stwierdził Pan, że rozwiązanie, które Pan zamieścił w miejscu
pod zadaniem jest błędne, skreślił je Pan i rozwiązał w brudnopisie, to wówczas
egzaminator może Panu sprawdzić to zadanie w brudnopisie. Musi ono być jednak
czytelne i wyraźnie oddzielone od reszty zapisów.
-
curious
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
a Ty mi zepsułeśTroche mi to poprawiło chumor Smile
Kod: Zaznacz cały
http://www.bykom-stop.avx.pl/-
Słonetka
- Użytkownik

no nie wiem... :/ , jak jest wszyscy chyba widzą.. Ludzie potem biorą prace jaka tylko jest, np gościu po politechnice- budownictwo wodne,budował (nie projektował!) baseny..ale jeśli będziesz dobry to wszędzie znajdziesz prace:)
a to prawda:) podobnie jest z chemią, poprostu za mało chętnych. Miałam iść na fizykę (oczywiście z innego względu niż,że są tam "niże" heheh) ale nie ma to sensu, studia słyszałam,że przeokropne a gdzie ja prace znajdę.. ;Pale na fize to każdy się dostanie
I jak wam poszła fizyka??Podstawa prosta była:) Jak ja się ciesze, że już po egzaminach pisemnych ))
-
kasiek
- Użytkownik

Tak, oczywiście musiałam wywalić sie na banalnych pytaniach zamkniętych- teoria(!). Jestem dobrej myśli Teraz zostały mi tylko ustne: niemiec (piątek) i polak (piątek za tydzień), czyli "lajcik" Ale się cieszę....
pozdrawiam
pozdrawiam
-
maak
- Użytkownik

Większość z was uważa że matura z matmy była o wiele łatwiejsza niż rok temu. Przejrzałem sobie zeszłoroczne arkusze i moge się zgodzić tylko co do podstawowej. Owszem była troche łatwiejsza ale rozszerzona już niekoniecznie. Zależy z czego ktoś jest mocny ale zeszłoroczne zadania (te za 8-10 pkt) były wręcz łatwiejsze od tegorocznych. To jest moja subiektywna opinia
-
Yrch
- Użytkownik

IMHO niektore zadania na tegorocznej maturze byly znosne (w znaczeniu trzymaly poziom), chodzi mi o optymalizacje, trapez, powiedzmy, ze indukacja jeszcze ujdzie (choc ja bym dal za nia 4pkt). Reszta zadan imho byla smiechu warta i nie nadawala sie na rozszerzenie. Sry ale rysowanie wykresu sinusoidy, czy wyliczenie 3kata w trojkacie, gdy masz 2 podane to lekka przesada. No zadanie z logarytmem bylo jeszcze takie w miare standardowe. Powiedzmy sobie szczerze zadania byly latwe lub standardowe, nic specjalnego. Jedyna "trudnoscia" w moim przekonaniu bylo malo miejsca i glupie wyniki w zadaniu z trapezem. No coz ja na miejscu osoby ukladajacej te arkusze robilbym zadania wymagajace myslenia a nie duzej ilosci glupich rachunkow. Wszystko okaze sie w lipcu :>
- madzia
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
ale wedlug Perspektyw tak jak pisałam;) co do fizyki rObO87 to się w pełni zgadzam. tyle ze poziom fizyki na uczelniach jak AGH czy UJ na pewno i tak jest wyzszy niz na mniejszych uczelniach.To zalezy na co sie patrzec. Wedlug rankingu z 2006 Wprost jest chyba na odwrot :>
o knajpach pogadamy po wynikach;)
-
rahl
seconds. machnalem sie w tym zadaniu z trapezem i okazalo sie ze zostaly mi tylko 2 linijki ;/ musialem potem te 2 linijki podzielic na ok 6 kolumn do tego troche niewyraznie pisalem, pewnie mi tego nie uznaja...Yrch pisze:Jedyna "trudnoscia" w moim przekonaniu bylo malo miejsca i glupie wyniki w zadaniu z trapezem.
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Tak btw. w zadaniu z trapezem wystapila, mozna tak powiedziec, niescislosc, ktora pozwalala je znacznie uproscic.