[trolling] Matematyka........

Dyskusje o matematykach, matematyce... W szkole, na uczelni, w karierze... Czego potrzeba - talentu, umiejętności, szczęścia? Zapraszamy do dyskusji :)
Awatar użytkownika
`vekan
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 139 razy

Post autor: `vekan »

zacznij rozwiązyać zadania na forum i pomagać. Bo znajomość teori nie znaczy że jestes dobry w praktyce
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 49 razy

Post autor: e-km »

matematyk_maly, skompromitowałeś się. A swoim poprzednim postem kompromitujesz sie tylko jeszcze bardziej. `vekan ma rację. Pomozesz komus, to pogadamy.
Awatar użytkownika
LecHu :)
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 16 razy

Post autor: LecHu :) »

Jemu ten temat sluzy tylko do nabijania sobie postow, zwiekszania statystyk i osmieszania samego siebie. Matematyk_maly Ciebie chyba nudzi uzywanie mozgu, a nie dziedziny rozne od matematyki.
edyta0901
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: edyta0901 »

kto mi pomoze??? musze napisac referat na temat "wierszopisanie- poezja o matematyce". nie amm o tym zielonego pojecia!!! wiecprosze wsyztskich ludzi dobrego serca o pomoc:) pilne
Awatar użytkownika
Arek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Arek »

https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=6017

Tyle znajdziesz na forum. I zapoznaj się z podziałem forum, post w ZDECYDOWANIE nieodpowiednim dziale.

[ Dodano: Sob Kwi 15, 2006 7:39 pm ]
PS.

Wszystkich zainteresowanych prawdziwym MŁODYM geniuszem matematycznym polecam niesamowitą wprost historię słynnego dziś matematyka Terence Tao:

http://www.math.ucla.edu/~tao/

Kompletnie niesamowity człowiek. Złoty medal IMO przed 13 rokiem życia! I to w TRZECIM starcie w IMO (wcześniej brąz i srebro!). Poza tym zdaje mi się, że ostatnio na UW nasz Prodziekan opowiadał o bardzo znanym twierdzeniu dot. skończonych ciągów arytmetycznych o dowolnej długości występujących wśród liczb pierwszych, którego współautorem jest ów Tao.

Podobno jeden z murowanych kandydatów do Medalu Fieldsa.
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: g »

zlego linka podales :)

a tak wracajac do tematu:
sory, jesli popsuje komus zabawe, ale mnie to juz przestalo smieszyc (tzn. smieszy dalej, ale nie az tak bardzo juz), to moze wyciagne na nowo powod mojego (i nie tylko naturanie) niegdysiejszego dobrego humoru. to bedzie na dobra sprawe troche chamskie, ale w koncu cham ze mnie pierwszorzedny, a i nie moge juz patrzec jak niektorzy sobie wesolo zyja w beztrosce. przytocze moze pare cytatow (zestawienie nieprzypadkowe) na poczatek, to moze niektorzy oprzytomnieja.
duzo tego troche bedzie, ale warto wszystko przeczytac, nie bez powodu niektore powtorzylem. moze jak skonczycie to wam cos zatrybi :J

Ludzie, załamujecie mnie. Znajdźcież sobie mój post wyżej o sarkazmie i ironii, i też sobie wydrukujcie i powieście nad łóżkiem. Oszczędzi wam to wielu rozczarowań w życiu. - to sa kluczowe slowa.

Czy Ty naprawde uwierzyłeś ze on codziennie po 12 godzin rozwiązuje tylko zadania ? - normalnie jak ktos porownuje moja inteligencje do inteligencji pierwotniaka, to sie denerwuje, czasem robie agresywny, ale teraz jakos mi to wisialo (i to nie dlatego, ze wypowiedz nie byla skierowana do mnie, bezposrednio moze nie, ale w pewnym stopniu czulem sie jej adresatem).

No nie, dziewczyny, może już nie piszcie tu więcej, bo padam ze śmiechu.

...

ja rowniez podzielam zdanie juzefa, sadze ze powinnismy wszyscy pielegnowac tak mlody i odkrywczy umysl matematyczny, nie natomiast zniechecac chlopaka do pracy tak jak wy to robicie, zakaly jedne, wstyd mi za was, uzyszkodniczki jedne... nie mozna od razu watpic w kogos tylko dlatego, ze jest mlodszy i lepszy od was.

Ja również popieram postawę juzefa i sądze, że takie piętnowanie osoby tak zdolnej jak matematyk_mały, jest kierowane zwykła ludzką zawiscią. Apeluje do wszystkich: zostawcie małego w spokoju !!! Takie talenty jak on winno się pielęgnować, a wy zamiast pomagać Mu w trudach samodoskonalenia staracie się go zniechecić. Jest to spowodowane oczywiście jak juz pisałem zwykłą zawiścią. matematyku_mały jesteśmy z Tobą !!! Nie daj się złamać tej chołocie!!!

Ludzie, załamujecie mnie. Znajdźcież sobie mój post wyżej o sarkazmie i ironii, i też sobie wydrukujcie i powieście nad łóżkiem. Oszczędzi wam to wielu rozczarowań w życiu.

...

ale co szkodzi mu wierzyc? komus sie krzywda dzieje? wrecz przeciwnie - cala ta sytuacja wywoluje fakt, ze polowa forum ma z tego tematu sieke.

Doprawdy chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, ze jest to zbyt poważny temat, żeby sobie z niego żartować. Jak możesz posądzać Tomasza Rużyckiego o takie niecne działanie smerfetko18 ???

Ludzie, załamujecie mnie. Znajdźcież sobie mój post wyżej o sarkazmie i ironii, i też sobie wydrukujcie i powieście nad łóżkiem. Oszczędzi wam to wielu rozczarowań w życiu.

...

Smerfetka, moze nie bede tego komentowal... Jednym (w sumie to nie jednym) slowem - rotfl.

HAHAHA - nic dodać nic ująć, od początku do końca.

...

gdzies tu byly jeszcze wypowiedzi o tym, ze sie zmowilismy - owszem, chociaz nikt nikomu nie powiedzial na privie "ty, zmawiamy sie". tak jakos wyszlo, zweszylismy okazje.

wybaczcie, ze takie dlugie, ale duzo materialow mi daliscie, i tak te liste cytatow znacznie ukrocilem :J
ale to wszystko jeszcze nie jest tak smieszne jak mogloby byc, mianowicie to ja moglem wymyslic matematyka_malego, ale niestety tak nie jest (chociaz moze i na szczescie, bo by mi przepona pekla chyba :) ). a zatem kimkolwiek jestes matematyku_maly, dziekuje ci - ze istniejesz :J

aha, jeszcze bym mial slowo do adminow - jak zechcecie mi dac warna za tego posta, to prosilbym o wpisanie w rubryce uzasadnienie "wyciaganie na wierzch ludzkiej glupoty" albo "doprowadzanie do sytuacji, w ktorej uzytkownicy sie osmieszaja" :)

ten post wlasciwie pasuje do tego zamknietego tematu, tu sie toczy "powazna dyskusja", wiec jakby ktos byl laskaw wyciac to i dolozyc do tamtych bredni to bylbym wdzieczny.
naprawde wszystkim goraco polecam zapamietanie slow Rogala :J
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Rogal »

Dziękuję pięknie za tak gorące cytowanie i rzec mogę, że jak widać po tym poście, nie było moim celem robienie z tamtego tematu, tego co tam powstało, ale ponieważ już nawet taka perswazja nie pomogła, którą to g przytaczał kilkakrotnie, to uznałem, że dalsze tłumaczenie byłoby już uwłaczające ludzkiemu umysłowi, więc dałem sobie jeszcze upust.
Myślę, że nikt warna za to, co wyżej nie da, bo to działalność jest chwalebna.
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik

a moze powiniem dostac "psucie ludziom zabawy" ? :J
Awatar użytkownika
Ziom Ziomisław
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Ziom Ziomisław »

Hmm rzeczywiscie ironii i sarkazmu w powyższym jak i zamkniętym juz temacie nie brakowało, ale moim zdaniem twoje uswiadamianie użytkowników g jest troche przesadzone. Z twej wypowidzi można by wnioskować, że większość osób wypowiadających się w obu teamtach, się ośmieszyła nie łapiącdowcipu i traktując wszystko poważnie. Moim zdaniem jednak większość osób załąpała ów kawał, a osoby traktujące wszystko na poważnie można by policzyc na palcach jednej ręki. Zgadzam sie z tobą, że ludzie powinni nauczyć się rozpoznawać sarkazm, ale też sądze, że z większością foruwiczów nie jest tak źle. Może się myle, a ty masz rację, ale mimo to chciałem wypowiedzieć swe zdanie. W każdym razie dobrz, że przynajmniej wyjaśniłeś niełąpiącym co i jak. Temat był "ciekawy" , ale już zaczynał sie nudzić.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2006, o 20:32 przez Ziom Ziomisław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik

haha no g, w tym wypadku masz racje. Smieszne. smieszne :P A "mlody geniusz" najbardziej :P:P

Ja bym Ci dala warna za te buzki --> :J

(ale to joke taki z mojej strony jakby co )
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik

ale ja wlasnie chcialem powiedziec dokladnie to, co ty (ZZ). bez przesady, nie bede pokazywal palcami - to by juz bylo obrazanie ludzi, publicznie sie smial nie bede, posmieje sie pod nosem :) . jak sie ktos teraz nie domysli, to jesgo strata. chociaz kto wie, czy strata :J

a co do buziek, to jak pisze w szybkiej odpowiedzi to je wstawiam, bo dziwnym trafem jak wpisze :) to mi wyskoczy ten durny wymysl pokolenia gadu gadu.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2006, o 20:38 przez g, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik

g pisze::J
:>

a tak nawiasem mowiac szkoda ze to nie Ty wymysliles matematyka_malego, pasowałoby jeszcze bardziej
Awatar użytkownika
Ziom Ziomisław
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Ziom Ziomisław »

e-km pisze:szkoda ze to nie Ty wymysliles matematyka_malego, pasowałoby jeszcze bardziej
Z tego co pamiętam e-km to ty sama stwierdziłąś, że człowiek nigdy nie wie kto jest po drugiej stronie monitora .
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik

Z tego co pamiętam e-km to ty sama stwierdziłąś, że człowiek nigdy nie wie kto jest po drugiej stronie monitora Mr. Green .
tym bardziej Ziom Ziomisław, kim jestes? :D
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 302 razy

Post autor: Vixy »

g domysliłam sie odrazu ze sobie zartujecie , i wiem ze głównie mnie masz na mysli :/ lecz sam byłeś nie lepszy .. Ten post twój powinien pójść do modernizacji , no ale to juuz nie moja sprawa...
Zablokowany