Rok temu w łódzkim było mniej niż 5 pełnych zadań.Django pisze:To może pogadajmy o progu: to chyba jest temat w porządku. Zatem: jaki przewidujecie próg w swoich okręgach? Ja startuję pierwszy raz i nie mam pojęcia o swoim, śląskim
[LXI OM] I etap
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
[LXI OM] I etap
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LXI OM] I etap
Kolega Mazur widzę nadal pilnie śledzi Olimpiadę - gratuluję wytrwałości
.
Co do powyższych wpisów, to niech mi ktoś rozsądnie wyjaśni, tak rzeczowo, na jakiego grzyba pisać, że zrobiło się jakieś zadanie w 30 minut? Co to po pierwsze wnosi do tematu Olimpiady? Po drugie, to samopoczucie i ego można sobie poprawiać na wiele innych sposobów (proszę też dostrzedz, że dziwnym trafem dziewczyny nie mają takich ciągotek - czyżby się jakieś skryty kompleksy ujawniały niektórym panom?). Jeśli żadna sensowny powód się nie pojawi, to posty powyższe, które żadnej treści ze sobą nie niosły wylecą stąd.
Co do powyższych wpisów, to niech mi ktoś rozsądnie wyjaśni, tak rzeczowo, na jakiego grzyba pisać, że zrobiło się jakieś zadanie w 30 minut? Co to po pierwsze wnosi do tematu Olimpiady? Po drugie, to samopoczucie i ego można sobie poprawiać na wiele innych sposobów (proszę też dostrzedz, że dziwnym trafem dziewczyny nie mają takich ciągotek - czyżby się jakieś skryty kompleksy ujawniały niektórym panom?). Jeśli żadna sensowny powód się nie pojawi, to posty powyższe, które żadnej treści ze sobą nie niosły wylecą stąd.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
Heheh, mazur89 dobrze skwitował, tę dyskusję xD. Choć z drugiej strony, nie powinienem się raczej odzywać w tej sprawie xD.
Btw co do okręgu śląskiego, to biorąc pod uwagę koksów, jest to chyba znowu najmocniejszy okręg, ale ogólny poziom jest raczej kiepski. Słyszałem, że rok temu próg tam wyniósł 13 pkt.
Moim zdaniem próg w tym roku będzie trochę wyższy.
Btw co do okręgu śląskiego, to biorąc pod uwagę koksów, jest to chyba znowu najmocniejszy okręg, ale ogólny poziom jest raczej kiepski. Słyszałem, że rok temu próg tam wyniósł 13 pkt.
Moim zdaniem próg w tym roku będzie trochę wyższy.
- SaxoN
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LXI OM] I etap
Nawet gdybym chciał porównać poziom tegorocznego I etapu z LX, pewnie by mi się nie udało o ile rok temu z każdym zadaniem walczyłem kilka(naście) dni, teraz po niecałym 1 dniu wzmożonego wysiłku udało mi się zrobić 4 lub 5 zadań (jednego jeszcze nie spisałem, mogą wyjść faile...). Praca przyniosła efekty, dlatego wszystkim radzę- nie poddawajcie się, wystarczy ciężko nad sobą pracować
PS. Co do progu, to mam nadzieję, że będzie wyższy mimo wszystko 13 pkt na 12 zadań jest raczej smutne, biorąc pod uwagę ilość czasu na zrobienie zadań
PS. Co do progu, to mam nadzieję, że będzie wyższy mimo wszystko 13 pkt na 12 zadań jest raczej smutne, biorąc pod uwagę ilość czasu na zrobienie zadań
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
[LXI OM] I etap
@Swistak
Tak jak Ty nie powinieneś raczej się wypowiadać tak w temacie o OMG
Co do zadań to raczej mam małe szanse na zrobienie czegokolwiek, ale zawsze watro próbować, zwłaszcza, że w porównaniu do ostatnich lat kilka zadań wygląda wyjątkowo zjadliwie
Tak jak Ty nie powinieneś raczej się wypowiadać tak w temacie o OMG
Co do zadań to raczej mam małe szanse na zrobienie czegokolwiek, ale zawsze watro próbować, zwłaszcza, że w porównaniu do ostatnich lat kilka zadań wygląda wyjątkowo zjadliwie
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
[LXI OM] I etap
13 punktów to był ubiegłoroczny próg na finał, bardzo wątpię, że taki próg na I etapie się gdziekolwiek i kiedykolwiek zdarzył, szczególnie w ubiegłym roku na Śląsku. Coś mi świta, że tam próg wynosił ok. 6-8 zadań, ale być może napisałem kompletną brednię, więc nie sugerujcie się tym
- SaxoN
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LXI OM] I etap
Wiesz Sylwku, nieświadomie, ale tak, to była lekka brednia. Znam osobiście gościa, który wysłał 3 zadania i się dostał do II etapu...
-
zaudi
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
a ja sobie porobię zadania dla przyjemności, jeszcze miesiąc wolnego, w październiku studia matematyczne więc taka rozgrzewka. Jak tak czytam zadania z tego OM to wiem o co w nich chodzi bo czasami w ogóle nie rozumiałem treści Miłego rozwiązywania
- emator2
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LXI OM] I etap
Wiecie może jaki był mniej więcej w ubiegłym roku próg do drugiego etapu w lubelskim?
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
[LXI OM] I etap
nie rozumiem po co ustanawiać taki beznadziejny próg aby przepchnąć byle kogo, zwłaszcza że zwykle ze 3 zadania są prawie darmowe. to obniża tylko prestiż a daje, no właśnie-co?Znam osobiście gościa, który wysłał 3 zadania i się dostał do II etapu...
- limes123
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
[LXI OM] I etap
W zalozeniach jest, ze olimpiada ma zachecac do zainteresowania sie matma, wiec pewnie dlatego sa czasem takie niskie progi. Powodzenia wszystkim startujacym.
[LXI OM] I etap
Ubiegłoroczny próg w lubelskim wybnosił mniej niż 4,5 zadanka. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnej liczby. Wiem, że na początku krążyły plotki, że próg wynosił 38 punktów, ale to były tylko plotki. Zobaczymy jak będzie w tym roku, mam nadzieję, że porównywalny, ponieważ to wielu ludzi zmotywowałoby do pracy. Pozdrawiam!
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
Nie wiem jak inni, oczywiście nikomu niczego nie narzucam, ale ja osobiście lubię się porównywać na tle innych. Bez względu na to, czy wychodzi, że jestem świetny, czy wychodzi, że jestem debilem. Taka nienajlepsza cecha, ale też raczej nic w tym takiego strasznego .Rogal pisze:Ale nie są do niczego teraz tutaj nikomu potrzebne.
- silicium2002
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
[LXI OM] I etap
O i zgadzam sie z przedmówcą...Swistak pisze:Nie wiem jak inni, oczywiście nikomu niczego nie narzucam, ale ja osobiście lubię się porównywać na tle innych. Bez względu na to, czy wychodzi, że jestem świetny, czy wychodzi, że jestem debilem. Taka nienajlepsza cecha, ale też raczej nic w tym takiego strasznego .Rogal pisze:Ale nie są do niczego teraz tutaj nikomu potrzebne.
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LXI OM] I etap
Ale to nie można się porównywać, gdy minie termin? Stracicie coś ważnego?
Możecie zapytać, jaki jest cel mojej krucjaty. Większość wymienił Sylwek, a ponieważ sam nie może wymagać tego, co napisał, to się zgłosiłem. Ponadto nie lepiej byłoby, gdyby temat ten i następne były "poważniejsze"? Wy tego nie pamiętacie, ale temat sprzed trzech, czterech lat jest. Zobaczcie i poczytajcie, jak wtedy dyskutowano o Olimpiadzie i zadaniach.
Możecie zapytać, jaki jest cel mojej krucjaty. Większość wymienił Sylwek, a ponieważ sam nie może wymagać tego, co napisał, to się zgłosiłem. Ponadto nie lepiej byłoby, gdyby temat ten i następne były "poważniejsze"? Wy tego nie pamiętacie, ale temat sprzed trzech, czterech lat jest. Zobaczcie i poczytajcie, jak wtedy dyskutowano o Olimpiadzie i zadaniach.