to ja chce żeby było tak jak w zeszłym roku, dostać się w pierwszej turze rekrutacji i spokój a nie nerwówka co to będzie i gdzie mnie przyjmą.xanowron pisze:Rok temu na UJ dwie osoby miały 0 pkt. w rekrutacji i zostały przyjęte, bo przyjmowali wszystkich chętnych. W tym roku albo będzie tak samo (dostaniesz się) albo będzie trochę ciężej
Matura 2010: matematyka rozszerzona
-
Mała_Czarna
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
-
Rogal
- Użytkownik

Zachęcam wszystkich niezdecydowanych na matematykę na UJ.
Przypomnę - nowoczesny budynek, przestronne sale, świetna kadra, niezastąpione Koło Matematyków Studentów, kierunek zamawiany (1000 złotych miesięcznie wpada) i jakoś nie sądzę, by komuś odmówiono rekrutacji, chyba że grubo przekroczycie dwieście osób, to mógłby być problem poważny.
Przypomnę - nowoczesny budynek, przestronne sale, świetna kadra, niezastąpione Koło Matematyków Studentów, kierunek zamawiany (1000 złotych miesięcznie wpada) i jakoś nie sądzę, by komuś odmówiono rekrutacji, chyba że grubo przekroczycie dwieście osób, to mógłby być problem poważny.
z tego co mi wiadomo to matematyka na uj nie będzie zamawiana w tym roku bo projekt zajął 42 miejsce w konkursie a ministerstwo ma w planach dofinansować tylko 39. chyba że coś się zmieniło?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Podejrzewam, że to był projekt na studia II stopnia.
A przy okazji zapraszam na matematykę na , też warto.
JK
JK
-
Mała_Czarna
- Użytkownik

A mógłby Pan powiedzieć ile już osób zapisało się na studia, bo na stronie jest tylko informacja o półmetku.Jan Kraszewski pisze:Podejrzewam, że to był projekt na studia II stopnia.
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
O jakim półmetku?!
Zapisy trwają jeszcze do 2 lipca, ciężko mi powiedzieć, ile w tym momencie jest zapisanych osób. Trzeba jednak pamiętać, że
liczba zapisanych > liczba osób, która uiściła opłatę > liczba osób, która złoży dokumenty.
JK
Zapisy trwają jeszcze do 2 lipca, ciężko mi powiedzieć, ile w tym momencie jest zapisanych osób. Trzeba jednak pamiętać, że
liczba zapisanych > liczba osób, która uiściła opłatę > liczba osób, która złoży dokumenty.
JK
to ja cie pociesze, 88% z podstawy i 66% z rozszerzeniaLbubsazob pisze:No niee, dlaczego wy wszyscy macie 100 z rozszerzenia i jakieś 150 z podstawy? Przestańcie mnie dołować
jedyne 90 z podstawy oraz jedyne 82 z rozszerzenia (matematyka). ktoś się wybiera na budownictwo na PK?
-
bogo91
- Użytkownik

roz 56%
pod 98 %
i się zastanawiam czu uj czy pk oczywiście wszędzie matma.
pod 98 %
i się zastanawiam czu uj czy pk oczywiście wszędzie matma.
-
michal_zks
- Użytkownik

matematyka: roz 94%, pod 98%
chemia roz: 93%
angielski podstawa: 88%
Po przeliczeniu punktów daje mi 174.75 na Elektronikę, telekomunikację i informatykę (PW). Czy waszym zdaniem wystarczy na I etap? W tamtym roku próg był ok 165 ale mam obawy, że w tym roku może się podnieść.
Po przeliczeniu punktów daje mi 174.75 na Elektronikę, telekomunikację i informatykę (PW). Czy waszym zdaniem wystarczy na I etap? W tamtym roku próg był ok 165 ale mam obawy, że w tym roku może się podnieść.
-
wojuzdw
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
Ja mata 100 z podstawy i rozszerzenia, fiza 85, polski 73, ang 99podst. 93 z rozsz.adek05 pisze:Skoro tak się wszyscy chwalą resztą, to:
Ang P 100, R 95
Fiz R 100
Pol P 83
no a matę już pisałem
Pytanie, kto na UW na infę? :>
Wybieram się na infe na UW;)
Ktoś oprócz nas;>
- schloss
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
michal_zks pisze:matematyka: roz 94%, pod 98%
wyobrażasz sobie, że nie przyjmują kogoś kto z najważniejszych przedmioów na rozszerzonym miał >90% na jakiekolwiek studia? chyba że chemia mniej warta jest od fizyki na pw i ten sam wynik z fizyki dawałby lepsze szanse.
-
iooz
- Użytkownik

Z tego co wiem w tym roku inaczej punkty przeliczają, więc ciężko to porównać. Na informatyke trzeba około 90/100 w tym roku.
schloss, na PW przy rekrutacji chemia ma współczynnik 0.75, a fizyka 1. Niemniej jednak wyniki, jakie uzyskał michal_zks, są na tyle wysokie, że bez problemu powinien się dostać.