Wrażenia po maturze 13 maja 2009.

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
adam07172
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: adam07172 »

Gdzieś czytałem, że w tym roku nie będzie wyników wcześniej niż 30 czerwca, nawet w OBIEG-u. Szkoda, bo trzymają ludzi w niepewności. Teraz trwa już tylko segregacja i weryfikacja wyników ustnych egzaminów. Możemy się pocieszać, że już tylko 10 dni

PS. Bardzo dobrze, że udostępnili oficjalne klucze bo teraz każdy może poglądowo sprawdzić odpowiedzi i aplikować na uczelnie:)
coder89
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: coder89 »

A pamietasz jeszcze wszystko co pisaleś w arkuszu dokładnie?? Bo ja nie do końca...
adam07172
Użytkownik
Użytkownik

Z fizyki dokładnie pamiętam co pisałem. Jednak w matematyce to nie pamiętam jak w jednym zadaniu (tym z królem i monetami) dokładnie zrobiłem. Jednak to tylko +/- 1 pkt Wiesz, zawsze to tylko informacja poglądowa dla Ciebie. Dokładnie Twoją maturę sprawdzą trzej egzaminatorzy i wtedy się dowiemy:) A z jakich przedmiotów oprócz matematyki pisałeś?
coder89
Użytkownik
Użytkownik

tyle ale za co jak bardzo solidnie się przygotowałem

ja nie rozumiem po co ludzie zdają z wielu przedmiotów dodatkowych maturę jak i tak tylko jeden im się liczy na studiach... No rozumiem jak idą gdzieś gdzie potrezebnych jest pare przedmiotów ale inni (patrz. niektórzy znajomi)... Lepiej się do jednego solidnie przygotować a nie łapać kilka srok za ogon
adam07172
Użytkownik
Użytkownik

Mi akurat na informatykę potrzebna jest fizyka i matematyka. Byłem więc zmuszony pisać fizykę dodatkowo:P
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Post autor: czeslaw »

coder89: ja pisałem dla rozrywki geografię i informatykę, a poza tym na studia liczą mi pod uwagę 4 przedmioty a nie jeden. I jakoś nie czuję, żebym łapał za dużo srok za ogon. Do matmy, fizy i infy trzeba sie przyłożyć tak czy siak, jak się chce iść na ścisły kierunek. Niezależnie od matury. Więc nie rozumiem, o czym piszesz.
coder89
Użytkownik
Użytkownik

no wiesz... ja patrze ze swojej perspektywy... bo mnie np. by nie zadowolił wynik 60-70% tak jak co niektórzy moi znajomi "sportowcy" piszą Więc wg mnie lepiej się przyłożyć do jednego/dwóch (wymaganych na studiach) i już a nie pisać żeby ladnie wyglądało na papierku I nie birzcie tego do siebie bo ja mówie o moich znajomych
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Post autor: czeslaw »

Ok, ale oni chyba też nie piszą "żeby ładnie wyglądało na papierku"? Nie powiesz mi że dwa przedmioty zdane na 50% wyglądają lepiej niż jeden na 80%.
Awatar użytkownika
mcbob
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mcbob »

No u mnie to było inaczej, ludzie pisali po kilka przedmiotów jeśli do lutego nie zdecydowali na jakie studia chcą iść i nie wiedzieli dokładnie co im się przyda, a z każdego zdawanego przedmiotu czuli się w miarę mocni lub druga możliwość zdawali kilka bo nie wiedzieli który im lepiej wyjdzie, a na studia biorą najlepszy z kilku.
silvaran
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Post autor: silvaran »

flux pisze:Nie wiem czy mamy na myśli to samo. Ale wydaje mi się, że chodzi o system OBIEG który funkcjonuje od kilku lat w OKE Kraków, ale w innych OKE np. w mojej łódzkiej nie;D
Zapewne właśnie to, coś mi się tak przypomina jak ktoś mówił coś takiego. No trudno, liczyłem na wcześniejsze zaspokojenie mojej ciekawości
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 104 razy

Post autor: JarTSW »

A ja mam takie pytanie odnośnie PK i AGH, gdyż zamierzam starać się o miejsce właśnie tam. Obie uczelnie mają elektroniczny system rejestracji. A dziś rozmawiałem z kolegą, który twierdzi, że muszę zawieść do podanych szkół swoje podanie. Ja byłem przekonany, że wystarczy zawiezienie papierów jeśli zostanę zakwalifikowany na dane miejsce. Niestety na obu witrynach krakowskich uczelni nie są podane żadne informacje (lub nie mogę tego znaleźć). Jak więc jest naprawdę?
coder89
Użytkownik
Użytkownik

nie podanie tylko podpisane oświadczenie że wyrażasz zgode na przetwarzanie danych itp. Wszędzie tak jest... z tym że nie trzeba tego zawozić tylko wystarczy pocztą wysłać. Na UJ do każdego kierunku z osobna wysyłasz... a na AGH np. wystarczy jedno takie
Awatar użytkownika
dabro90
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: dabro90 »

coder89 - naprawde? Nigdzie tego nie ma napisane na stronie AGH w zakladce "Co mam zrobic dalej". Czyzbym cos ominal ?

Na PW tez tak jest?
Nie zaznaczalismy tego przypadkiem na deklaracjach maturalnych?
owen1011
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 230 razy

Post autor: owen1011 »

z tego co pamietam, to takie zaswiadczenia podpisywalismy w szkole...
Awatar użytkownika
Przemas O'Black
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 69 razy

Post autor: Przemas O'Black »

Tak, było takie pytanie w deklaracji maturalnych. Podpisywaliśmy to już, a jak ktoś nie wyraził zgody, to musi osobiście donieść do Uczelni dokument wyników maturalnych.
ODPOWIEDZ