Dobry zbiór zadań na maturę
-
infeq
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Nawet jakbyś miał Kiełbase z roku 2006 to by było to samo, zmieniają tylko okładkę żeby te zbiory "były na czasie" w podstawie programowej przecież nic się nie zmienia. Powiem Ci, że dokładnie jak byłem w twoim wieku (też szedłem do II klasy) to zabrałem się za 1 cz. Kiełbasy... tam na początku były wielomianu, na 1 dział zeszło mi chyba z pół wakacji a tutaj na forum pytałem chyba o co drugie zadanie (nie maiłem tego przerabianego na lekcji). Samemu nie opanujesz dokładnie danego działu tak jakby ci to wytłumaczył anuczycie, bo nie wiesz co jest ważne a co nie, choć Kiełbasa ma teorię to jest to bardziej do powtórki niż nauki.
Ja Ci powiem tak... do matury masz jeszcze duuuużo czasu, więc ciesz się tymi wakacjami. Na tym etapie po prostu pracuj systematycznie. Np. miałeś funkcję liniową przerób ten dział w Kiełbasie. Później będziecie brać na lekcji kolejny dział, rób to z Kiełbasy. A po za tym matura nie jest taka straszna jak ją malują. Na twoim etapie edukacji liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ... Pozdrawiam
ps. Tablice sie przydają, najlepsze z wydawnictwa PODKOWA resztę odpuść
Ja Ci powiem tak... do matury masz jeszcze duuuużo czasu, więc ciesz się tymi wakacjami. Na tym etapie po prostu pracuj systematycznie. Np. miałeś funkcję liniową przerób ten dział w Kiełbasie. Później będziecie brać na lekcji kolejny dział, rób to z Kiełbasy. A po za tym matura nie jest taka straszna jak ją malują. Na twoim etapie edukacji liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ... Pozdrawiam
ps. Tablice sie przydają, najlepsze z wydawnictwa PODKOWA resztę odpuść
-
Kuguar
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Mam te tablice, ale za dużo to one się akurat nie przydają w moim odczuciu.
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
Nieco żartem pozwolę sobie polecić dość popularną "Krowę" pana Pawłowskiego. Okazuje się, że połowa zadań z zeszłorocznej matury rozszerzonej była wzięta z tego zbiorku.
-
infeq
- Użytkownik

Akurat, zadania które były na maturze w 2012 (o ile o tą Ci chodzi) były w każdym zbiorze, bo były to czyste schematy. Kiełbasa i arkusze OE i matura na 80%++ spokojnie!
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
-
infeq
- Użytkownik

Aha. Myślałem, że 2012... Ale i tak matura 2012 była już inna. Po za tym nawet jakby były z roku na rok na maturze zadania z tej książki uważam, że i tak KIEŁBASĘ należy przerobić!
- Best of Both Worlds
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
W 2013 zdaje mature podstawowa z matmy. Zalezy mi na wysokim wyniku 96-100% Teorie mam b. dobrze opanowana, potrzebuje jakiegos zbioru zadan, przeczytalem kilka stron watku i chyba najlepszy bedzie zbior Kielbasy. Wystarczy by osiagnac taki wynik?
- Best of Both Worlds
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Teraz zastanawiam się, który z tych 2 zbiorów wybrać: Kiełbasa czy Podkowa? Przypomniam, że zdaję tylko podstawę, ale zależy mi na wysokim wyniku.
-
AmberGold7
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Proponuje Operon - Testy i Arkusze. Bardzo proste zadanka na poziomie mat. podstawowej. Jeżeli już chcesz któryś z powyższych zbiorów to moim zdaniem ten 1 będzie lepszy. Mam go i podoba mi się - zarówno pod kątem zadań podstawowych jak i rozszerzonych.