Sami jesteśmy komunistami.neworder pisze:Po co Wy korzystacie z tej książki, skoro Kourliandtchik to stary komunista...
[LVII OM] Zadania I etapu
- juzef
- Użytkownik

-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Oczywiście, nierówności kochają liberałowie ;p. Natomiast o dziwo się komunistą nie czuję, a równania ukochałem najbardziej
W sumie to mój pierwszy post tutaj, ale myślę, iż za rok się to zmieni - bo albo nie będzie żadnego, albo sobie podyskutujemy .
W sumie to mój pierwszy post tutaj, ale myślę, iż za rok się to zmieni - bo albo nie będzie żadnego, albo sobie podyskutujemy .
Mam pytanie: czy sa przyznawane jakiekolwiek punkty za dowod konstrukcyjny?
- DEXiu
- Użytkownik

Twarz ==> Yyy... Że jak? Wiesz nie chciałbym być pesymistą, ale dowód konstrukcyjny to chyba coś w rodzaju dowodu który ktośtam (sorry, ale nie chce mi się szukać i sprawdzać kto to był, chyba Nisiulka) zaproponował do 12 - algorytm sprawdzający poprawność tezy dla iluśtam pierwszych wartości. Na moje oko to za taki dowód będzie jedno wielkie 0 ale jeśli nie masz innego pomysłu to napisz i wyślij taki - zawsze jest jakaś tam szansa.
Mnie sie wydaje, ze ten dowod jest calkiem jasny, w zasadzie nie do przyczepienia sie, jakiegos bys rysunku nie narysowal, to zawsze bedzie tak samo, bo korzystam przeksztalcajac rysunek TYLKO z tego co jest podane w tresci zadania.
- neworder
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Masz na myśli dowód konstrukcyjny w sensie bawienia się cyrklem i linijką? Jak sensownie opiszesz konstrukcję, to powinno być OK - tylko że skoro umiesz zrobić dowód konstrukcyjny, to powinieneś umieć zrobić też zwykły , bo przecież konstruując musisz wcześniej zauważyć jakieś własności, które i tak pojawią się w zwykłym dowodzie.
- DEXiu
- Użytkownik

Dzisiaj upływa termin więc już niedługo będzie okazja do wymiany rozwiązań i pomysłów Ja właśnie wróciłem z poczty, chociaż zapewne jak zwykle znajdą się tacy, którzy wyślą na poczcie głównej o 23:59 Wysłałem trzy zadania, ale szkoda że już nie ma za bardzo czasu bo wpadłem na pomysł na 12, a już mi się nie chce teraz na szybko spisywać, a potem lecieć znów na pocztę. Swoją drogą takie pytanie mi się nasunęło, zwłaszcza do starych wyjadaczy i osób w temacie: powinno się raczej wysyłać rozwiązania zadań danej serii "w komplecie" czy można w razie czego jeszcze np. jedno albo dwa puścić drugim listem To im chyba nie robi różnicy bo i tak wszystkie prace są podpisane, a oni je później rozdzielają i "rozpieprzają" po różnych stronach świata
-
tommik
- Użytkownik

Ja mam tylko 9 i 10, nie starczyło mi czasu na więcej. Ale podejrzewam, że i tak 10 zadań starczy mi w zupełności.
- g
- Użytkownik

tym, ktorzy nie zrobili zadania 12 przypominam, ze rozwiazanie jest smiesznie proste :J jeszcze jest czas.