Dobry zbiór zadań na maturę

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
ali98
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ali98 »

Chciałabym się podszkolić jeszcze z matematyki i nie wiem który zbiór wybrać:

-Matematyka w szkole ponadgimnazjalnej, Powtórzenie i zbiór zadań, Szymański Karol, Dróbka Norbert
- ZBIÓR ZADAŃ Z MATEMATYKI DLA KANDYDATÓW NA WYŻSZE UCZELNIE, B. GDOWSKI, E. PLUCIŃSKI

Który będzie lepszy?
chilli
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: chilli »

Witam, to mój pierwszy post na tym forum

Mam pytanie odnośnie zbioru p.Kiełbasy z 2012 na poziomie rozszerzonym. Czy rozwiązania zadań trudniejszych są dostępne w Internecie, mam dobrą ofertę kupna tych książek i się zastanawiam pomiędzy wydaniem 2010 a 2012, z 2010 to pewnie wszystkie zadania są w Necie
major37
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 288 razy

Post autor: major37 »

Kod: Zaznacz cały

http://2000.com.pl/
Dwóch pierwszych tytułów rozwiązania masz w necie. Wiem bo mam
chilli
Użytkownik
Użytkownik

Pierwszych dwóch, czyli chodzi Ci o 2005 i 2010 rok?
major37
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 288 razy

Post autor: major37 »

a jakie widzisz dwa pierwsze tytuły

Kod: Zaznacz cały

http://2000.com.pl/oferta.php
? niby na tą stronę przekierowuje mi po kliknięciu wyżej
chilli
Użytkownik
Użytkownik

Ok dzięki majorze
rain228
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Post autor: rain228 »

Teraz będę w 3 klasie LO i chcę zacząć przygotowania. Czy zbiór Kiełbasy nie jest zbyt wymagający? Jest na poziomie matury czy wyżej? Nie wiem czy zabierać się za "większy ciężar" czyli Kiełbasę czy z góry coś optymalnego stricte pod maturę np. A. Cewe. Nie wiem jaką kolejność zrobić: najpierw ten trudniejszy Kiełbasy a potem Cewe, czy na odwrót? Oczywiście mowa o rozszerzonej matematyce.
Pozdrawiam
Kuguar
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: Kuguar »

Robię kiełbasę, nie jest trudny jak narazie
Suomka
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

Post autor: Suomka »

rain228 pisze:Teraz będę w 3 klasie LO i chcę zacząć przygotowania. Czy zbiór Kiełbasy nie jest zbyt wymagający? Jest na poziomie matury czy wyżej? Nie wiem czy zabierać się za "większy ciężar" czyli Kiełbasę czy z góry coś optymalnego stricte pod maturę np. A. Cewe. Nie wiem jaką kolejność zrobić: najpierw ten trudniejszy Kiełbasy a potem Cewe, czy na odwrót? Oczywiście mowa o rozszerzonej matematyce.
Pozdrawiam
Kiełbasa idealny pod maturę. Śmiem twierdzić, że sam Kiełbasa+arkusze maturalne są wystarczające, by mieć nawet 100%, gdy się dokładnie przerobi. Sporo zadań jest w tych zbiorach, więc trzeba zacząć je robić wystarczająco wcześnie, by ze wszystkim zdążyć na spokojnie .
Kuguar
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: Kuguar »

Suomka pisze:Kiełbasa idealny pod maturę. Śmiem twierdzić, że sam Kiełbasa+arkusze maturalne są wystarczające, by mieć nawet 100%, gdy się dokładnie przerobi. Sporo zadań jest w tych zbiorach, więc trzeba zacząć je robić wystarczająco wcześnie, by ze wszystkim zdążyć na spokojnie .

Jak ktoś ma talent to i bez przerobienia wszystkiego może być 100%
infeq
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Post autor: infeq »

Już nie pytajcie się cały czas jaki zbiór na maturę, bo każdy wam powie żeby przerobić KIEŁBASĘ, później można się zabrać za czerwony AKSJOMAT (też bardo ciekawy, ale bardzo trudny zbiór. Na końcu arkusze niebieskie i zielone z OE... Po za tym matura to jest czysta loteria, wiem to na swoim przykładzie bardzo dokładnie ale też na przykładach licznych znajomych.
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

Po za tym matura to jest czysta loteria, wiem to na swoim przykładzie bardzo dokładnie ale też na przykładach licznych znajomych.
W jakim sensie niby?
infeq
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 18 razy

Post autor: infeq »

Że osoby, które mają poprawkę z matematyki i jadą cały czas na dopach są w stanie maturę rozszerzoną napisać na 80%+. To w dużej mierze zależy od zadań, czy komuś podejdą, czy nie.
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

Są. Mało jest to prawdopodobne, ale są. Raczej takie osoby nic nie umieją, co później zweryfikują już porządne studia. A matura to taki śmieszny egzamin, który każdy zdać może ucząc się odpowiednich schematów.
Qetu

Post autor: Qetu »

Dopiero zdałem do drugiej klasy, ale już chciałbym się powoli przygotowywać do matury. Zależy mi na bardzo dobrym wyniku z rozszerzonej, więc chce zacząć już niedługo. Mam zatem pytanie czy te zbiory: ... 25557.html są na takim samym "poziomie" jak te z 2010 i lat wcześniejszych? I czy to ta wersja którą się wszyscy tak zachwycają? A poza tym czy opłaca się kupować dodatkowo "tablice matematyczne", "Geometria", czy wystarczą tamte pozycje? Ostatnie pytanie: Wszedłem na stronę tego wydawnictwa i zauważyłem, że jest tam książka "matura z matematyki 2013", po co ją wydali skoro później pojawiła się 2012, 2013, 2014?
ODPOWIEDZ