[LVII OM] Zadania I etapu
-
Finarfin
- Użytkownik

- Podziękował: 45 razy
Twarz, ja tej książki w życiu nie widziałem. Nawet nie znam tego nazwiska - pewnie wstyd
Dłużej myślę nad tym 11. i zauważam, że jest ono chyba najbardziej podstępne ze wszystkich. A tak niewinnie się zapowiadało. 10. - można zrobić kilkoma sposobami, ja chyba wziąłem jedno z łatwiejszych(czyt. krótkich w zapisie ). 9-narazie nie mam i się za nie nie zabrałem. 12-przeglądałem i patrzyłem na nie, trochę myślałem, już pewien "światopogląd" jak je zrobić się tworzy, aczkolwiek narazie nie mam tam nic nawet na 2. punkty. Jedynym pozytywnym aspektem tego wszystkiego jest fakt, iż zabrałem się za III serię ponad tydzień przed terminem wysyłania prac. To już jakiś postęp zważając, że w tym roku robiłem to niecały tydzień przed . Nie wspominając zeszłego, kiedy to wszystkie zadania robiłem w ostatni dzień....ale nie naśladujcie tego - odradzam :]
Dłużej myślę nad tym 11. i zauważam, że jest ono chyba najbardziej podstępne ze wszystkich. A tak niewinnie się zapowiadało. 10. - można zrobić kilkoma sposobami, ja chyba wziąłem jedno z łatwiejszych(czyt. krótkich w zapisie ). 9-narazie nie mam i się za nie nie zabrałem. 12-przeglądałem i patrzyłem na nie, trochę myślałem, już pewien "światopogląd" jak je zrobić się tworzy, aczkolwiek narazie nie mam tam nic nawet na 2. punkty. Jedynym pozytywnym aspektem tego wszystkiego jest fakt, iż zabrałem się za III serię ponad tydzień przed terminem wysyłania prac. To już jakiś postęp zważając, że w tym roku robiłem to niecały tydzień przed . Nie wspominając zeszłego, kiedy to wszystkie zadania robiłem w ostatni dzień....ale nie naśladujcie tego - odradzam :]
-
Nisiulka
- Użytkownik

No dobra.. cos sie posunelo do przodu..
mam narazie 2 zadania, ale i tak jestem z siebie bardzo dumna, bo za matematyke sie na powaznie wzielam dopiero w tym roku
Wiec 4 zad z pierwszej serii.. 3 z drugiej i dwa z trzeciej u wazam za swoj osobisty sukces :> niezaleznie od tego, czy sie dostane dalej, czy nie :>
Mi sie juz udalo zrobic pierwsze 3 z III serii i jakos to czwarte nie chce isc, z pozostalych mam wszystkie.
- juzef
- Użytkownik

Jeżeli ja mam 11 zadań, to próg w Warszawie powinien wynieść minimum 14. Ale faktycznie, 9 poprawnie rozwiązanych zadań daje spore szanse na 2 etap.
Ciekawe jak bedzie w lubelskim... Mam 7/12 dobrze + 1 na 2pkt max na razie.
- DEXiu
- Użytkownik

juzef ==> Masz 11, tylko pytanie czy wszystkie na 100 % dobrze
A co do moich postępów to jestem z siebie dumny bo właśnie zrobiłem 9 Pewnie można było dużo prościej (pomyślę jeszcze nad prostszym sposobem), ale na początek dobre i to co mam - zaprzągłem parę niestandardowych (a przynajmniej trochę mniej znanych) chwytów i poszło Mam już pomysł na 11, ale dotychczasowe próby kończyły się niczym - pewnie dlatego, że za każdym razem sobie zabazgrywałem rysunek jakimiś dodatkowymi prostymi i odcinkami
A co do moich postępów to jestem z siebie dumny bo właśnie zrobiłem 9 Pewnie można było dużo prościej (pomyślę jeszcze nad prostszym sposobem), ale na początek dobre i to co mam - zaprzągłem parę niestandardowych (a przynajmniej trochę mniej znanych) chwytów i poszło Mam już pomysł na 11, ale dotychczasowe próby kończyły się niczym - pewnie dlatego, że za każdym razem sobie zabazgrywałem rysunek jakimiś dodatkowymi prostymi i odcinkami
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
O to bym się nie obawiał Wiadomo, że mogą się czegoś doczepić:)DEXiu pisze:juzef ==> Masz 11, tylko pytanie czy wszystkie na 100 % dobrze
Mi jeszcze 12. zostało... Przeraża mnie
Pozdrawiam,
--
Tomek Rużycki
- juzef
- Użytkownik

Mogę sobie pozwolić na 2 zadania zrobione źle, przy odrobinie szczęścia nawet 3, dlatego nie powinno być kłopotów z przejściem do drugiego etapu. Oczywiście nie mogę być całkowicie pewny swoich rozwiązań, ale jak dotąd nikomu się nie udało obalić moich rozwiązań zadań 1-8, a te trzy pozostałe nie są na tyle skomplikowane, żeby dał się w nich ukryć jakiś dziwny błąd.
-
Nisiulka
- Użytkownik

hmm.. nie orientujecie sie ile potrzeba miec zadan dla okregu krakowskiego?