LXIV (64) OM - I etap
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
LXIV (64) OM - I etap
Przy czym nie wiem, ile za to rozwiązanie dostałem, ale raczej nie kłóciłbym się, gdyby mi dali (aż) 2p.
-
ElEski
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
lukasz1996,
Laureat OMG w 5 klasie*. Poza tym nikt pewnie nie wyszperał, że jest młodszy od swoich kolegów z klasy ;]. W ciągu ostatnich 10 lat najmłodszym laureatem oma był chyba Kamil Rychlewicz, a finalistą chyba jakiś Leszek Sołdan (obaj byli w 2 klasie, ale obaj młodsi od kolegów ;P). Życzę Radomiłowi, żeby poprawił co najmniej jeden z tych wyników
Laureat OMG w 5 klasie*. Poza tym nikt pewnie nie wyszperał, że jest młodszy od swoich kolegów z klasy ;]. W ciągu ostatnich 10 lat najmłodszym laureatem oma był chyba Kamil Rychlewicz, a finalistą chyba jakiś Leszek Sołdan (obaj byli w 2 klasie, ale obaj młodsi od kolegów ;P). Życzę Radomiłowi, żeby poprawił co najmniej jeden z tych wyników
-
kaszubki
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
LXIV (64) OM - I etap
Jeden gość był finalistą w 1 gimnazjum.
Swoją drogą, orientujecie się kto jest najmłodszym złotym medalistą jakiejś indywidualnej międzynarodówki (IMO, MEMO)?
Swoją drogą, orientujecie się kto jest najmłodszym złotym medalistą jakiejś indywidualnej międzynarodówki (IMO, MEMO)?
-
soulforged
- Użytkownik

- Podziękował: 19 razy
- humanistyczna dusza
- Użytkownik

LXIV (64) OM - I etap
Kiedyś w Magazynie Miłośników Matematyki było napisane, że istotnie Terence Tao (jeśli chodzi o IMO, zdobył złoto w wieku 13 lat). Słyszałem też plotkę, że kiedyś w finale OM był jakiś szóstoklasista.
-
HuBson
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
LXIV (64) OM - I etap
Są już wyniki z krakowskiego i toruńskiego
jest i warszawski
Kod: Zaznacz cały
http://www.krakow-om.pl/pl/3/305/337/Lista-uczestnikow-zawodow-II-stopniajest i warszawski