Dobry zbiór zadań na maturę
- denatlu
- Użytkownik

- Podziękował: 128 razy
Mam pytanie, czy opłaca się kupić Vademecum Operonu z Matematyki rozszerzonej za prawie 50zł? I czy wiecie kiedy wychodzą nowe Vademecum i czy zadania w nich są zupełnie inne czy te same plus kilka nowych? Ja maturę pisze dopiero za rok, dlatego chce się już zacząć szkolić.
-
azorp12
- Użytkownik

Proponuję poszukać na Allegro wcześniejszych wydań vademecum, bo jedynie co się zmienia w nim co roku to okładka A możesz kupić taniej. Posiadam i przydaje się kiedy zapomnę sobie czegośdenatlu pisze:Mam pytanie, czy opłaca się kupić Vademecum Operonu z Matematyki rozszerzonej za prawie 50zł? I czy wiecie kiedy wychodzą nowe Vademecum i czy zadania w nich są zupełnie inne czy te same plus kilka nowych? Ja maturę pisze dopiero za rok, dlatego chce się już zacząć szkolić.
-
fart411
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Witam. Szukam jakiegoś dobrego zbioru arkuszy maturalnych, czy po prostu zbioru zadań, ale w którym byłyby one pomieszane, a nie podzielone działami. Przygotowuję się do matury rozszerzonej, przerobiłem już całą Kiełbasę i teraz nie wiem za bardzo co robić, żeby nie pozapominać podstaw w te dwa miesiące. Co możecie polecić?
A i może przy okazji pokuszę się o drugie pytanie? Gdzie znajdę matury z poprzednich lat (obojętne czy te z operonu, czy z cke), które dałoby się wydrukować? Kiedyś znalazłem arkusze, ale były one w formie dokumentu pdf i nie były dostępne do wydruku.
A i może przy okazji pokuszę się o drugie pytanie? Gdzie znajdę matury z poprzednich lat (obojętne czy te z operonu, czy z cke), które dałoby się wydrukować? Kiedyś znalazłem arkusze, ale były one w formie dokumentu pdf i nie były dostępne do wydruku.
- dawid.barracuda
- Użytkownik

- Podziękował: 480 razy
-
fart411
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Pojawiała się informacja, że dokumenty te nie są dostępne do drukowania. Tak jakby były czymś zabezpieczone (to były chyba matury z operonu, bo z cke teraz pobrałem i jest wszsytsko w porządku).
-
jjc
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Witam.
Studia informatyczne chylą się ku końcowi, jednak korci mnie żeby ruszyć jeszcze odrobinę ekonomii...
w każdym bądź razie podejrzewam że przydała by się poprawka matury z matematyki i tu moje pytanie:
- jakiego zestawu użyć do odpowiedniego odświeżenia poziomu matmy z liceum,
czy zestawy Pana Kiełbasy ciągle są najlepszymi na rynku?
Jeśli tak to które wydanie jest najnowsze?
Widzę zarówno części zatytułowane "2010..." jak i serię "2012-2013-2014"
Słyszałem że wymagania mocno się zmieniły w ciągu ostatnich 4 lat.
Czy matura to ciągle pykanie zadań wedle schematu, bez myślenia, na czas i wyćwiczenie?
Studia informatyczne chylą się ku końcowi, jednak korci mnie żeby ruszyć jeszcze odrobinę ekonomii...
w każdym bądź razie podejrzewam że przydała by się poprawka matury z matematyki i tu moje pytanie:
- jakiego zestawu użyć do odpowiedniego odświeżenia poziomu matmy z liceum,
czy zestawy Pana Kiełbasy ciągle są najlepszymi na rynku?
Jeśli tak to które wydanie jest najnowsze?
Widzę zarówno części zatytułowane "2010..." jak i serię "2012-2013-2014"
Słyszałem że wymagania mocno się zmieniły w ciągu ostatnich 4 lat.
Czy matura to ciągle pykanie zadań wedle schematu, bez myślenia, na czas i wyćwiczenie?
-
qwadrat
- Użytkownik

dokladniejjc pisze: Czy matura to ciągle pykanie zadań wedle schematu, bez myślenia, na czas i wyćwiczenie?
-
jjc
- Użytkownik

a coś na temat tego zbioru? konkretnie- który (do szybkiej powtórki)?qwadrat pisze:dokladnie
-
major37
- Użytkownik

- Podziękował: 288 razy
Jak piszesz w tym roku to operon i jedziesz przez ten miesiąc a jak nie piszesz w tym roku to zrób Kiełbasę i ewentualnie operon potem na powtórkę
Po trzech miesiącach straszliwych cierpień (tak to wyglądało, bo musiałem się sprężać, a zadań dużo więc 6 - 7 godzin dziennie mi to zajmowało ergo łatwo nie było ) z rozkoszą mogę stwierdzić ,że prawie skończyłem Kiełbasą.
I zamierzam teraz porobić sobie arkusze operonu do rozszerzenia i podstawy i arkusze Pazdro do rozszerzenia (te ostatnie wydają mi się dość trudne, ale nie mam okładki xd i nie wiem z którego to roku)
80% z rozszerzenia i około 100% z podstawy było by bardzo bardzo bardzo fajnie. Czy wg was te arkusze wystarczą czy jeszcze coś zrobić ?
I zamierzam teraz porobić sobie arkusze operonu do rozszerzenia i podstawy i arkusze Pazdro do rozszerzenia (te ostatnie wydają mi się dość trudne, ale nie mam okładki xd i nie wiem z którego to roku)
80% z rozszerzenia i około 100% z podstawy było by bardzo bardzo bardzo fajnie. Czy wg was te arkusze wystarczą czy jeszcze coś zrobić ?
-
jjc
- Użytkownik

Którą pozycję operonu konkretnie?major37 pisze:Jak piszesz w tym roku to operon i jedziesz przez ten miesiąc a jak nie piszesz w tym roku to zrób Kiełbasę i ewentualnie operon potem na powtórkę
-
jjc
- Użytkownik

Żeby nie spamować linkiem do aukcji, zapytam tylko czy chodzi o ten podręcznik:major37 pisze:Testy i arkusze. Najlepiej rok 2012 ale jak masz starsze wydanie to nie szkodzi. Koszt to około 25zł
-
major37
- Użytkownik

- Podziękował: 288 razy
O ten ten Mam go i jak patrząc na zadania z Kiełbasy a tego to ten jest o wiele łatwiejszy ale są też zadania nad którymi trzeba pomyśleć Na pewno jak przerobisz teraz na szybko ten operon (zakładając że masz jakąś wiedzę a operon na powtórkę) to spokojnie zdasz na 70%
Mam pytanie o Operon
Czy wg was ten zbiór jest trochę trudniejszy niż prawdziwa matura ?
Bo mam drobne problemy, mimo ,że przerobiłem Kiełbasę i wpadłem w panikę ,że mi nie najlepiej idzie
Czy wg was ten zbiór jest trochę trudniejszy niż prawdziwa matura ?
Bo mam drobne problemy, mimo ,że przerobiłem Kiełbasę i wpadłem w panikę ,że mi nie najlepiej idzie