Byłem dzisiaj w Instytucie i widziałem na tablicy ogłoszeń wywieszony podział I roku na grupy. Zapewne wkrótce pojawi się też na stronie IM UJ.Fl3t05 pisze:P.S. Wiadomo kiedy będzie znany podział na grupy?
Kierunki zamawiane - UJ
- Majorkan
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Kierunki zamawiane - UJ
-
Kibu
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Kierunki zamawiane - UJ
A zwróciłeś może uwagę, czy grupy zostały utworzone na jakiejś szczególnej zasadzie (np. alfabetycznie z niewielkimi zmianami w przypadku, gdy ktoś zgłosił, że chce być z kimś innym w grupie)?Majorkan pisze:Byłem dzisiaj w Instytucie i widziałem na tablicy ogłoszeń wywieszony podział I roku na grupy. Zapewne wkrótce pojawi się też na stronie IM UJ.Fl3t05 pisze:P.S. Wiadomo kiedy będzie znany podział na grupy?
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Kierunki zamawiane - UJ
widziałem już, a teraz się z ciekawości spytam: które miejsce Rogal zająłeś?Rogal pisze:To ja tak jeszcze przy okazji podrzucę "niusa" :]
... a80d7a9d2c
reprezentacje na IMC wyłaniają jakieś eliminacje czy wykładowcy wyłapują 4 najlepszych studentów?
UJ startuje też w jakichś innych corocznych zawodach matematycznych/informatycznych?
- Majorkan
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Kierunki zamawiane - UJ
Niestety nie analizowałem dokładnie tej listy. Rzuciło mi się tylko w oczy że ogłoszenie ma datę 21 września, zatem dziwię się że jeszcze nie ma go w necie.Kibu pisze:A zwróciłeś może uwagę, czy grupy zostały utworzone na jakiejś szczególnej zasadzie (np. alfabetycznie z niewielkimi zmianami w przypadku, gdy ktoś zgłosił, że chce być z kimś innym w grupie)?
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Kierunki zamawiane - UJ
Dumel - mnie tam nie ma, z tych prostych przyczyn, żem za słaby w te klocki, a też nigdy mnie to nie pociągało, więc nie było się jak w tej sztuce podciągnąć. Pochwalić się mogę jedynie, że dwóch spośród naszych reprezentantów studiuje wraz ze mną analizę, więc mimo wszystko jestem bossem. 
Kwestia rekrutacji jest prosta - jak jest więcej niż czterech specjalistów, to robi się instytutowe zawody i wyłania się czwórkę. A chyba nie było nigdy sytuacji by było ich mniej, to prosta sprawa.
Oczywiście młodzi zostają prześwietleni pod kątem ewentualnych startów, oczywiście pierwsze, co o was świadczy to miejsce na OM-ie.
Ale oczywiście nie tylko.
A udział Wydział bierze na pewno w powyższym IMC, ale także bodaj są jeszcze jedne zawody, no i przeróżne zawody informatyków, ale o tym to już wy wiecie lepiej ode mnie.
Kwestia rekrutacji jest prosta - jak jest więcej niż czterech specjalistów, to robi się instytutowe zawody i wyłania się czwórkę. A chyba nie było nigdy sytuacji by było ich mniej, to prosta sprawa.
Oczywiście młodzi zostają prześwietleni pod kątem ewentualnych startów, oczywiście pierwsze, co o was świadczy to miejsce na OM-ie.
A udział Wydział bierze na pewno w powyższym IMC, ale także bodaj są jeszcze jedne zawody, no i przeróżne zawody informatyków, ale o tym to już wy wiecie lepiej ode mnie.
- max
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
Kierunki zamawiane - UJ
Chyba dzienny limit łaski się wyczerpał;)
Myślę, że nikt się nie obrazi jeśli zaspokoję Twoją ciekawość.
Istotnie są to studenci realizujący na matematyce specjalność teoretyczną, przy czym trzech z nich w tym roku studiowało również informatykę.
Rogalowi pewnie chodziło jeszcze o . W tegorocznym Przemek zajął 1. miejsce w drugiej, a Kuba 2. w pierwszej kategorii.
Co do zawodów informatycznych, to za wiele nie wiem, ale pewne informacje powinieneś znaleźć .
Swoją drogą, nius może jeszcze nie 'z brodą', ale już z lekkim zarostem;)
Myślę, że nikt się nie obrazi jeśli zaspokoję Twoją ciekawość.
Istotnie są to studenci realizujący na matematyce specjalność teoretyczną, przy czym trzech z nich w tym roku studiowało również informatykę.
Rogalowi pewnie chodziło jeszcze o . W tegorocznym Przemek zajął 1. miejsce w drugiej, a Kuba 2. w pierwszej kategorii.
Co do zawodów informatycznych, to za wiele nie wiem, ale pewne informacje powinieneś znaleźć .
Swoją drogą, nius może jeszcze nie 'z brodą', ale już z lekkim zarostem;)
- lina2002
- Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ
Gdyby ktoś nie zauważył, to pojawiły się nowe informacje na stronie: , "Ogłoszenie dla I roku", m. in. o zajęciach adaptacyjnych. Można się m. in. dowiedzieć, Panie i Panowie, że czeka nas teścik (a nawet 2) .
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Kierunki zamawiane - UJ
hmmm "Liga matematyczna pozwoli studentom poszerzyć swoją wiedzę matematyczną przez rozwiązywanie zadań ciekawych i nietypowych" - troche brzmi jakby na ćwiczeniach miały być tylko nieciekawe i typowe, mam nadzieje że to tylko tak brzmi albo mam krzywe ucho.