V Puchar Polski w Rozwiązywaniu Łamigłówek
- Dolin
- Użytkownik

Grtaki wszystkim tym, co przeszli. Do zobaczenia w finale
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Zakończyło się , lukasz_650 - gratulacje świetnego 3. miejsca, Swistak, gratulacje 9., ja zamykałem pierwszą dziesiątkę, kaszubki, gratulacje najmłodszemu uczestnikowi finału. Ogólnie gratulacje wszystkim
Zadania:
Wyniki finału:
Zadania:
Kod: Zaznacz cały
http://sfinks.org.pl/zadania.phpWyniki finału:
Kod: Zaznacz cały
http://sfinks.org.pl/puchar2008.php?action=final- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Tak! Udało się . Jestem lepszy od Sylwka ^^. Jestem spełniony do końca życia xD.
Największe graty oczywiście dla zwycięzcy, ale chyba go nie ma na tym forum, ale za to na forum jest lukasz_650 naprawdę moje szczere gratulacje . I oczywiście dla Sylwka też . Jestem 9 i przez to jestem bardzo szczęśliwy, a oceniam, że I i II część poszły mi sporo poniżej moich możliwości - szczególnie 1, bo sie w ogóle skupić, a nie mogłem, a Sylwek był po niej 3 . Po II części myślałem, że owa poszła mi tragicznie, a się okazało, że z 29 podskoczyłem na 17 miejsce, a w II rundzie miałem 15 wynik. A III runda poszła mi bardzo dobrze - zrobiłem 18 zadań (w zasadzie to 20, ale 2 źle ), bo w sześcianie odnalazłem słowo "baset" (taka rasa psa z długimi uszami), ale się okazało, że to słowo pisze się przez 2 "s" i policzyłem kwadraty tam, gdzie trzeba było znaleźć jak najwięcej prostokątów o nieparzystym stosunku dłuższego boku do krótszego. Jak potem dobie pogdybałem to w moim bliskim zasięgu było 52,33 pkt, czyli I miejsce, ale gdybać to można długo
Największe graty oczywiście dla zwycięzcy, ale chyba go nie ma na tym forum, ale za to na forum jest lukasz_650 naprawdę moje szczere gratulacje . I oczywiście dla Sylwka też . Jestem 9 i przez to jestem bardzo szczęśliwy, a oceniam, że I i II część poszły mi sporo poniżej moich możliwości - szczególnie 1, bo sie w ogóle skupić, a nie mogłem, a Sylwek był po niej 3 . Po II części myślałem, że owa poszła mi tragicznie, a się okazało, że z 29 podskoczyłem na 17 miejsce, a w II rundzie miałem 15 wynik. A III runda poszła mi bardzo dobrze - zrobiłem 18 zadań (w zasadzie to 20, ale 2 źle ), bo w sześcianie odnalazłem słowo "baset" (taka rasa psa z długimi uszami), ale się okazało, że to słowo pisze się przez 2 "s" i policzyłem kwadraty tam, gdzie trzeba było znaleźć jak najwięcej prostokątów o nieparzystym stosunku dłuższego boku do krótszego. Jak potem dobie pogdybałem to w moim bliskim zasięgu było 52,33 pkt, czyli I miejsce, ale gdybać to można długo
-
lukasz_650
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Dzięki za gratulacje No i oczywiście także gratuluję wszystkim użytkownikom tego forum Bycie w pierwszej dziesiątce to ogromny sukces (a dla mnie i dla Wojtka to są pierwsze punkty do rankingu Sfinksa). Jeszcze raz wszystkim gratuluję
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Wg mnie w moim sukcesie sporą część odegrała książka "Mistrzowskie Łamigłówki", która zakupiłem gdzieś na 3 tygodnie przed i intensywnie ćwiczyłem .
Jak popatrzyłem na wyniki to zauważyłem, że ty Łukasz byłeś 1 zarówno w I i III rundzie . Ja miałem w nich 29 i 5 wynik i w II też byłem gorszy .
Jak popatrzyłem na wyniki to zauważyłem, że ty Łukasz byłeś 1 zarówno w I i III rundzie . Ja miałem w nich 29 i 5 wynik i w II też byłem gorszy .