X OMG
-
Filipos38
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
X OMG
O, to super No to czekam na wyniki. Na przykład w tych szkicach rozwiązań było na końcu takie sformułowanie mniej więcej: "każda liczba parzysta \(\displaystyle{ n \ge 6}\)", jeżeli ja napisałem "każda liczba podzielna przez \(\displaystyle{ 2}\) większa od \(\displaystyle{ 4}\)" to będzie i tak dobrze, nie?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, o 17:30 przez Ponewor, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
X OMG
Ja zrobiłam 3 zadania ale w 2 popełniłam malutki błąd. W teście miałam 8 pkt. Boje się ze nie przejdę. Bardzo bym chciała. W drugiej klasie miałam 7,5 pkt i 3 zadania i przeszłam. Jak myślicie przejdę w tym roku?
-
ZetkaEmka
- Użytkownik

X OMG
Ja miałam z testowej 12,5, ale z kolei trochę olałam zadania, zobaczymy. Jestem w drugiej klasie i szczerze to dopiero w tym roku usłyszałam o czymś takim jak omg :p Jedna z zalet zmiany szkoły :p
-
_konrados_
- Użytkownik

X OMG
Ale chyba nie trzeba zrobić tych zadań dokładnie tak, jak napisali. Ważny jest sam pomysł na rozwiązanie i przedstawienie go. Tak mi się wydaje.-- 25 gru 2014, o 21:58 --Ktoś może wie, kiedy można się spodziewać listy zakwalifikowanych do drugiego etapu ? Jak było w ubiegłym roku ?
-
Filipos38
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
X OMG
Połowa lutego, pytałem organizatorów na facebooku.
Tak, zdaję sobie z tego sprawę, że to oznacza to samo, chodziło mi o to, czy nie obetną punktów za to, że mogłem zapisać prościej. Ale rzeczywiście raczej nie
Tak, zdaję sobie z tego sprawę, że to oznacza to samo, chodziło mi o to, czy nie obetną punktów za to, że mogłem zapisać prościej. Ale rzeczywiście raczej nie
- kmarciniak1
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
X OMG
Masz rację nie trzeba robić tak jak jest w szkicach._konrados_ pisze:Ale chyba nie trzeba zrobić tych zadań dokładnie tak, jak napisali. Ważny jest sam pomysł na rozwiązanie i przedstawienie go. Tak mi się wydaje.
O ile rozumowanie jest poprawne zadanie jest liczone .
BTW
Jak myślicie czy dostanę 2 punkty za napisanie w zadaniu 4 ,że liczba osób jest wielokrotnością 8?
-
_konrados_
- Użytkownik

X OMG
Dziś na stronie OMG napisali, że termin ogłoszenia list osób zakwalifikowanych do zawodów II stopnia, to I połowa lutego
-
_konrados_
- Użytkownik

-
_konrados_
- Użytkownik

-
_konrados_
- Użytkownik

X OMG
Czy ktoś z Was może wie, gdzie się można dowiedzieć/napisać do kogoś ile się punktów dostało za rozwiązane zadania i za test ?