Matura z matematyki 2013 - poziom rozszerzony
-
Maciej94
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
To teraz powinna być jak najtrudniejsza fizyka, żeby wyrównać progi na studia!
Kacper20, progi będą zapewne te same. Dlaczego? Nie ma już kierunków zamwianych i ilość urodzeń w roku 1994 jest o 13tys niższa niż w 1993
Kacper20, progi będą zapewne te same. Dlaczego? Nie ma już kierunków zamwianych i ilość urodzeń w roku 1994 jest o 13tys niższa niż w 1993
-
GoodMinet
- Użytkownik

Pierwszy mam zaliczony. W drugim jestem w plecy z matmą i paroma innymi przedmiotami. Tylko ze mną jest taki problem, że interesuję mnie tylko informatyka. Od zawsze chciałem ją studiować. Na moim kierunku jest parę przedmiotów takich informatycznych i sobie je zaliczałem na 4,5 czy 5,0...miodzio1988 pisze:Nie przejmuj się. Pierwszy semestr masz uwalony cały? Jak nie to masz jeszcze szanse
Najgorsze jest to, że w tamtym roku dostałem się na infę na WAT, ale powiedziałem "meh, postudiuję sobie przez rok na PW i sobie poprawie maturę i się dostane tam gdzie chciałem". No i masz...
Teraz się martwie, że nawet na ten cały WAT się nie dostanę. (2 lata temu próg 51, w tamtym 57) Ja miałem 63pkt na rekrutacji. Moze sie okazac ze jestem w ciemnej dupie...
W ogóle sama perspektywa studiowania na wacie mnie przeraża...
-
Maciej94
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
G17, ale
\(\displaystyle{ x_1^2+x_2^2 \ge 6m\\
m \in (- \infty ; 3- \sqrt{7}) \cup \langle 3 + \sqrt{7} ; \infty )}\)
\(\displaystyle{ x_1^2+x_2^2 \ge 6m\\
m \in (- \infty ; 3- \sqrt{7}) \cup \langle 3 + \sqrt{7} ; \infty )}\)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, o 14:18 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
Kacper20
- Użytkownik

- Podziękował: 19 razy
Chodzi mi konkretnie o progi na PW.
A trudna fizyka... no cóż. Trzeba się pouczyć, jest kilka dni.
Ale liczba maturzystów chyba większa jest? Są jakieś dane na temat tego ile osób pisało matematykę R w całym kraju?
A trudna fizyka... no cóż. Trzeba się pouczyć, jest kilka dni.
Ale liczba maturzystów chyba większa jest? Są jakieś dane na temat tego ile osób pisało matematykę R w całym kraju?
-
miodzio1988
Idz zatem na WAT i studiuj to co lubisz. Na PW nie ma co już iść skoro miałbyś znowu mature poprawiac.Najgorsze jest to, że w tamtym roku dostałem się na infę na WAT, ale powiedziałem "meh, postudiuję sobie przez rok na PW i sobie poprawie maturę i się dostane tam gdzie chciałem". No i masz...
-
GoodMinet
- Użytkownik

Tylko żeby progi nie wzrosły...miodzio1988 pisze:Idz zatem na WAT i studiuj to co lubisz. Na PW nie ma co już iść skoro miałbyś znowu mature poprawiac.Najgorsze jest to, że w tamtym roku dostałem się na infę na WAT, ale powiedziałem "meh, postudiuję sobie przez rok na PW i sobie poprawie maturę i się dostane tam gdzie chciałem". No i masz...
Cała nadzieja w fizyce... W tamtym roku miałem z niej 48%. W obecnej chwili potrzebowałbym 64% z niej by się załapac w próg z tamtego roku. Ale wiadomo jak to jest z programi. Mogą wzrosnąć. Nie wiem czy jestem w stanie z fizyki wyciągnać te 70%. Moja obecna wiedza jest tylko teoretyczna (egzamin z fizyki w sesji był z teorii, która była mniej więcej licealna). Masakra...
-
qwertyuio
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
W zadaniu z trójkątem wszystko zrobiłem jak trzeba tylko za drugim razem gdy korzystałem z pitagorasa zamiast wziąć 5x wziąłem 4x... Jak myślicie ile mogą odjąć punktów?
-
GoodMinet
- Użytkownik

Czyli pewnie źle deltę wyliczyłeś.mocniej pisze:Z parametrem mi wyszło \(\displaystyle{ (0, 2 - \sqrt(2))}\)...
Zrobiłem błędy w zadaniach za 17 punktów. Jeśli w reszcie będzie max to będzie 66%. Mysle ze w zadaniu z trygonometrii utną mi tylko 1 pkt czyli 72%. W zadaniu z wielomianem - nie mam pojęcia ile punktów mogę dostać za wyliczenie parametru m. Powiedzmy że max 2. Daje to max 76%. Yyyy zadanie z ostrosłupem i trójkątem. W sumie nie wiem za co mogę dostać w tym drugim punkt (za rysunek? za tw cosinusów z którego obliczyłem te 7x) Nie mam pojecia
Kurcze duzo niepewnosci 66%-80%. W tamtym roku jak powiedziałem sobie pewnie bedzie "64-66" to trafiłem... Dodatkowe punkty w tegorocznej rekrutacji powinny byc tylko ze i tak za mało. Postawiłem wszystko na tę matmę... Liczyłem na jakieś 90% ( i gdzies tyle powinno byc, bo zadania z trojkatem ABC do tej pory nie wiem jak zrobic... a reszta była szczerze mówiąc banalna)
Teraz mam 9 dni na naukę fizyki...
-
rugerr
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Jak w zadaniu z trygonometryczną wszystko wyliczyłem dobrze, tylko wyniki odczytałem z wykresu sinusów to obetną mi 1 punkt czy 2?
-
adamkuby
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Ale nie byłbym taki pewien z tym prawdopodobieństwem, bo to nie jest układanie liczby tylko rzucanie kostkami, i to że są dwie dwójki to chyba nie ma znaczenia, bo i tak muszą wypaść, a i tak kolejność jest obojętna i tak. Mam nadzieje że jakiś spec się wypowie. Z tym \(\displaystyle{ p}\) już wiem co zrobiłem, typowo idiotyczny błąd i pomyliłem przy podstawieniu \(\displaystyle{ x}\) z \(\displaystyle{ y}\). Licząc że to prawdopodobieństwo jednak mam źle to 80% zapewne będę miał, a więc jest nieźle. Przed maturą 60-70% brałbym w ciemno.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, o 14:40 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.