... kategoria=Czołówce naszych kandydatów oferujemy tzw. Jednoczesne Studia Informatyczno-Matematyczne, dające unikalną szansę zdobycia w ciągu 3-4 lat dwóch prestiżowych dyplomów licencjata: informatyki i matematyki (w wybranym zakresie, patrz informacje o studiach matematycznych).
W ramach limitu miejsc dla studiów stacjonarnych I stopnia na kierunku Informatyka zarezerwowane jest 30 miejsc dla kandydatów ubiegających się o przyjęcie na Jednoczesne Studia Informatyczno-Matematyczne.
JSIM szansa dostania się.
-
adner
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
-
Dulce
- Użytkownik

Mam takie pytanko : ile mniej więcej pkt miała ostatnia osoba ,któa dostała się na JSIM ? Zapewne z matematyki jest się łatwiej dostać - ale czy warto ryzykować ,bo ja zloże papiery na matematykę a nie dostanę sie na JSIM to zostanę z samą matematyką...ale znowuż jak złoże na infe to szanse na JSIM pewnie zerowe...
jak to jest z tym progiem na JSIM (na pewno nie jest to pierwsza 30 z listy przyjętych ,bo wbrew pozorom nie każdy chce studiować na raz informatykę i matmę,nawet ci najlepsi) ?
jak to jest z tym progiem na JSIM (na pewno nie jest to pierwsza 30 z listy przyjętych ,bo wbrew pozorom nie każdy chce studiować na raz informatykę i matmę,nawet ci najlepsi) ?
-
adner
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
100% - sami laureaci i finaliści olimpiad.Dulce pisze:Mam takie pytanko : ile mniej więcej pkt miała ostatnia osoba ,któa dostała się na JSIM ? Zapewne z matematyki jest się łatwiej dostać - ale czy warto ryzykować ,bo ja zloże papiery na matematykę a nie dostanę sie na JSIM to zostanę z samą matematyką...ale znowuż jak złoże na infe to szanse na JSIM pewnie zerowe...
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Dulce, bez tytułu finalisty/laureata będzie ci ciężko od razu na te studia iść. Jak będziesz miała dobre wyniki po pierwszym roku (czy semestrze), to wtedy możesz uzyskać zgodę na studiowanie na JSIM.
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
30 miejsc? A co, jeśli znajdzie się więcej niż 30 chętnych? Będą brali po ilości punktów na olimpiadzie czy jak?adner pisze:... kategoria=W ramach limitu miejsc dla studiów stacjonarnych I stopnia na kierunku Informatyka zarezerwowane jest 30 miejsc dla kandydatów ubiegających się o przyjęcie na Jednoczesne Studia Informatyczno-Matematyczne.
-
Dulce
- Użytkownik

Na pewno ? Skąd czerpiesz takie infornacje - znasz takie przypadki? I jaką trzeba miec srednią? 5,0 ? czy może 4,9 wystarczy ? no i jak osoba ta przenosi sie tam po semstrze albo co gorsza roku to ma kupę zaleglosci do nadrobienia,nie?smigol pisze:Dulce, bez tytułu finalisty/laureata będzie ci ciężko od razu na te studia iść. Jak będziesz miała dobre wyniki po pierwszym roku (czy semestrze), to wtedy możesz uzyskać zgodę na studiowanie na JSIM.
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Dulce, znam, syn mojej wychowawczyni zaczął informatykę, a po pierwszym semestrze przeniósł się na JSIM. Nie wiem jaką trzeba mieć średnią, raczej każdy przypadek rozpatrują oddzielnie. Poza tym mogłabyś czytać cały wątek - w drugim poście o tym pisałem.
Co do zaległości to ja nie wiem, ale oddzielnie te studia do najprostszych nie należą, a co dopiero po ich połączeniu, więc zastanów się dwa razy.
Co do zaległości to ja nie wiem, ale oddzielnie te studia do najprostszych nie należą, a co dopiero po ich połączeniu, więc zastanów się dwa razy.