[matura 2006] Jaki wynik z matury z matematyki?
-
bleble
- Użytkownik

ano
a chcialem na ae w krakowie ale tam tez odpadam...
strasznie posrala mi sie ta maturka
a chcialem na ae w krakowie ale tam tez odpadam...
strasznie posrala mi sie ta maturka
-
bleble
- Użytkownik

nie wydaje mi sie :/ wystarczy ze poczytam na forum jakie byly progi to az rece opadaja
- aikon
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
nie wiem co Cie interesuje, ale na Polibudach na typowo inżynierskie kierunki byś sie dostał... budownictwo, mechanika, może nawet elektronika... albo fizyka tam zawsze mało chętnych jest.bleble pisze:gdzie moge sie na rok upchnac z takimi wynikami
polak-51
anglik-79,47
matma-72,38
?? jakies pomysly??
-
bleble
- Użytkownik

zanim dostalem wyniki chcialem gdzies na zarzadzanie i marketing
Moje wyniczki to
Matma P 90% R 46%
Angol P 98% R 68%
Ale ja na szczęście na studiach chcę się trochę po "nic nie robić".
Szykuję się na Akademię Morską Gdynia lub na Polibudę Gdańsk(automatyka i robotyka).
Złożyłem już na AM to powiedzieli mi że jestem 2 na liście.
Mam nadzieję, że na studiach będe mógł kontynuować moją miłość do matematyki, którą odkryłem w III liceum(pewnie dlatego tak słabe wyniki, chociaż zastanawiam się czy wy macie po prostu ten dar od boga(wszystko jedno od którego), czy tak stukaliście cały czas zadania).
Matma P 90% R 46%
Angol P 98% R 68%
Ale ja na szczęście na studiach chcę się trochę po "nic nie robić".
Szykuję się na Akademię Morską Gdynia lub na Polibudę Gdańsk(automatyka i robotyka).
Złożyłem już na AM to powiedzieli mi że jestem 2 na liście.
Mam nadzieję, że na studiach będe mógł kontynuować moją miłość do matematyki, którą odkryłem w III liceum(pewnie dlatego tak słabe wyniki, chociaż zastanawiam się czy wy macie po prostu ten dar od boga(wszystko jedno od którego), czy tak stukaliście cały czas zadania).
- jakkubek
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Te 3 kierunki wymienione przez Ciebie na początku to mu odradzasz czy doradzasz?? Ja miałem z matmy 84/88 i byłem dzisiaj na pilbudzie w Krakowie- stałem w duużej kolejce i miałem okazję porozmawiać z różnymi ludźmi. I nie wydaje mi się, że budownictwo ma małe wzięcie.aikon pisze: nie wiem co Cie interesuje, ale na Polibudach na typowo inżynierskie kierunki byś sie dostał... budownictwo, mechanika, może nawet elektronika... albo fizyka tam zawsze mało chętnych jest.
Chodziłem do liceum kóre w rankingach(na podstawie poprzednich matur) zajęło 5 miejsce. A wyniki z matmy w przedziele 80-100% miało może z 10 osób/ 35 zdających. Więc się nie jest aż tak bardzoo strasznie.
Zerosix, ja w II klasie z powodu matmy prawie bym siadł sobie:)
- aikon
- Użytkownik

Nie wiem co go interesuje, ale oczywiście jak najbardziej doradzam i polecam kierunki techniczne, szczególnie mechanike i budownictwo. Kolejki są zawsze.. a uczelnie techniczne ostatnio niestety, nie wiem dlaczego, są rzadko wybierane przez absolwentów szkół średnich.. a szkoda. Tak czy siak, tam zazwyczaj miejsc jest dużo i dostać sie jest łatwo, trudniej sie utrzymać. Taka jest taktyka uczelni technicznych. Na uniwerkach jest odwrotnie - trudno sie dostać (bo kierunki są 20 czy tam 40 osobowe), ale jak sie dostaniesz to masz 99% pewnośc że te studia skończysz. Na polibudzie biorą każdego (kierunki po 100,200,300 a nawet 600 miejsc), a potem po 1 semestrze 50% ludzi wylatuje bo polali analize czy tam algebre.jakkubek pisze:Te 3 kierunki wymienione przez Ciebie na początku to mu odradzasz czy doradzasz?? Ja miałem z matmy 84/88 i byłem dzisiaj na pilbudzie w Krakowie- stałem w duużej kolejce i miałem okazję porozmawiać z różnymi ludźmi. I nie wydaje mi się, że budownictwo ma małe wzięcie.
Ale to chyba nie jest wątek na tego typu dyskusje :/
- jakkubek
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
Zdaję sobie z tego sprawę. Byłem na darmowych zajęciach przygotowawczych na polibudzie i dr Zdunkiewicz uświadomił mi jakie braki amy po liceum (np. elipsy, kirownice, nie mówiąc już o całkach) i zaznaczył, że go to "bardzo" interesuje, że tego nie było w programie. Albo sam to nadrobisz albo wylatujesz.aikon pisze: Na polibudzie biorą każdego (kierunki po 100,200,300 a nawet 600 miejsc), a potem po 1 semestrze 50% ludzi wylatuje bo polali analize czy tam algebre.
Ale to chyba nie jest wątek na tego typu dyskusje :/
A żeby nie odbiegać od tematu to z niemca miałem 91/88 % a polski zdałem:)
-
Helena Julia
- Użytkownik

Matma 92/70
Polski 63/75
Angielski 100/65
WOS 77/70
I do wczoraj sie cieszylam, ale licze ze wszyscy stad na AGH sie wybieraja bo ja nie to cienko ze mna...
Polski 63/75
Angielski 100/65
WOS 77/70
I do wczoraj sie cieszylam, ale licze ze wszyscy stad na AGH sie wybieraja bo ja nie to cienko ze mna...
-
afromeen
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Moim zdaniem wyniki podane w tym temacie, naleza do elitarnych w Polsce, w koncu to forum matematyczne Tak dobrze mature napisało tylko apre procent ludzi, wiec nie ma sie czym martwic. W dodatku ponad 20% nie zdało, ja bym był spokojny o rekrutacje w tym roku A teraz moje wyniki:
polski podst. 70%
mat.podst. 94%
mat.rozsz. 88%
fiza podst. 84%
fiza rozszerz. 50 %
angielski podst. 89%
angielski rozsz. 55%
W dodatku jak wczoraj składałem dokumenty na politechnike na teleinformatyke wwe Wrocławiu na Wydziale Elektroniki, to kobieta z dziekanatu widzac moje świadectwo dojrzałośći sama wypisała mi teczke
polski podst. 70%
mat.podst. 94%
mat.rozsz. 88%
fiza podst. 84%
fiza rozszerz. 50 %
angielski podst. 89%
angielski rozsz. 55%
W dodatku jak wczoraj składałem dokumenty na politechnike na teleinformatyke wwe Wrocławiu na Wydziale Elektroniki, to kobieta z dziekanatu widzac moje świadectwo dojrzałośći sama wypisała mi teczke
-
Yrch
- Użytkownik

O widze Afro ze zajrzales na mat.pl (tu Dymek z europejskiej:>). Gratki za wyniki, az zaluje ze nie bylem przez te 3lata u was lub u Brzezi w klasie, moze tez bym mial szanse z fizy zdawac i wybrac sie do Wrocka. Co do tych 20% nie zdanych to nie przesadzajmy, z LO tylko 11% ludzi nie zdalo, reszta to profilowane i technika, ktore rok temu zdawaly co innego, choc faktycznie wydaje mi sie, ze cale to gadanie o tym jaka to rekrutacja bedzie trudniejsza w tym roku to bzdura bo wyniki (szczegolnie z rozszerzenia, te wyzsze) nie sa az tak duzo lepsze niz rok temu :>
-
Yrch
- Użytkownik

Aikon a po co? Gdyby ta matura chociaz sprawdzala umiejetnosc samodzielnego myslenia to moze byc i poszedl sie sprawdzic ale ja np nie jestem dobry w pisaniu "pod klucz" i nie sprawia mi to przyjemnosciaikon pisze:Tak patrze na te wasze wyniki i sie zastanawiam - dlaczego tak mało osób pisało rozszerzony polski ??
- aikon
- Użytkownik

Nam w szkole wpajali żeby wszystko rozszerzone pisać, bo nic się nie traci a można dużo zyskać. No i ja zyskałem Rok temu miałem 60% z rozszerzonej... A nawet nie znałem tej lektury którą tam opisywałem... Z tych fragmentów które tam dodają można naprawde dużo wywnioskować I ta matura właśnie sprawdza czy potrafisz wyciągnąć z tekstu potrzebne info czy nie. Podobnie, nie wiedzieć czemu, ludziom dużo kłopotu sprawia ta częśc z czytaniem ze zrozumieniem. Dziwne, bo ja np. na próbnej miałem z tego max pkt, na normalnej podejrzewam że też. Jaki problem znaleźc w tekście odpowiedź na pytanie...
No ale, mniejsza z tym - temat jest o wynikach z matmy, a nie polaka
No ale, mniejsza z tym - temat jest o wynikach z matmy, a nie polaka