[LXI OM] I etap
- Damianito
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Złe, brzydkie, paskudne, nieciekawe i w ogóle okropne. Nie to, co pozostałe dwie serie;p
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LXI OM] I etap
Ale nie są do niczego teraz tutaj nikomu potrzebne. Nikt nie lubi przechwałek, więc uprzejmie proszę powstrzymać się od subiektywnych opinii o zadaniach dopóki nie upłynie termin ich oddawania.
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
[LXI OM] I etap
niezły wkręt Damianito z tą "III serią"
tak się przez ciekawość spytam: skąd są te zadania? (chciałbym wiedzieć głównie czy to z jakiegoś konkursu gdybym nie umiał któregoś zrobić żebym wiedział czy moge na forum wrzucić)
a szanowny Panie Rogal, ogólnie o poziomie zadań na tle poprzednich lat można rozmawiać?
tak się przez ciekawość spytam: skąd są te zadania? (chciałbym wiedzieć głównie czy to z jakiegoś konkursu gdybym nie umiał któregoś zrobić żebym wiedział czy moge na forum wrzucić)
a szanowny Panie Rogal, ogólnie o poziomie zadań na tle poprzednich lat można rozmawiać?
-
mnij
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
[LXI OM] I etap
rok temu rzeczywiście czytając analogiczny temat można było dojść do wniosku że niektórzy przesadzają co do wylewności na temat zadań ale [cenzura] bez przesady. co mamy sobie opowiadać co jedliśmy podczas rozwiązywania tych zadań? jaka pogoda była albo debata nad kolorem długopisu którym piszemy? ... apeluje o normalne wypowiadanie się co kto chce, byle bez podpowiedzi, ale stwierdzenie że ktoś zrobił zadanie w 30 minut nie wydaje mi się być zakazane...
pozdrawiam moderatorów, którzy nie po raz pierwszy swoją nadgorliwością mnie irytują...-- 1 września 2009, 18:09 --na reakcje nie trzeba było długo czekać xD
pozdrawiam moderatorów, którzy nie po raz pierwszy swoją nadgorliwością mnie irytują...-- 1 września 2009, 18:09 --na reakcje nie trzeba było długo czekać xD
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 18:04 przez luka52, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wulgaryzmy w wiadomości.
Powód: Wulgaryzmy w wiadomości.
- Damianito
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Żadne z nich nie pochodzi z trwającego konkursu. Pochodzenia zadanek z geometrii pewien nie jestem (prostopadłościan to podobno zadanko z kwalifikacji na ICM). Zadanie o podzbiorach to szczególny przypadek pewnego znanego twierdzenia, a teoria liczb jest ze zbiorku zadań z amerykańskiego przygotowania na IMO.Dumel pisze:niezły wkręt Damianito z tą "III serią"
A propos tego co powinno, a co nie powinno być wolno pisać na temat rozwiązywania zadanek, to nie byłoby głupie po prostu zakazanie pisania czegokolwiek w tej sprawie (bo pozwolenie natychmiast prowadzi do nadużyć, choćby i niechcących). Uczciwe byłoby napisanie w temacie "nie wchodź, żeby nie psuć sobie zabawy", jeśli nie ma być sensownej dyscypliny...
-
Django
- Użytkownik

- Podziękował: 30 razy
[LXI OM] I etap
To może pogadajmy o progu: to chyba jest temat w porządku. Zatem: jaki przewidujecie próg w swoich okręgach? Ja startuję pierwszy raz i nie mam pojęcia o swoim, śląskim
-
mazur89
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
A mnie zrobienie wszystkich zadań zajęło 9,58s, a w następnym razem chcę zejść do 9,4sRogal pisze:Nikt nie lubi przechwałek, więc uprzejmie proszę powstrzymać się od subiektywnych opinii o zadaniach dopóki nie upłynie termin ich oddawania.
PS Wszystkim życzę powodzenia!