Po maturze teraz na jakie studia
Ja się zastanawiam między Informatyka, Informatyka Stosowaną na UJ, a matmą na PG.
Jakie są w ogóle progi na UJ?
Jakie są w ogóle progi na UJ?
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
saba90 pisze:dabro90, przeciez zdaje sie, ze w tamtym roku na mini prog wynosil 182 wiec nawet biorac pod uwage Twoje gorsze wyniki mialbys wystarczajaco duzo punktow
To sie jeszcze okaze, mozna sobie gdybac, a tu klucz/egzaminator Cie zaskoczy i koniec gdybania ^^ Angielski mnie w sumie ratuje i mam nadzieje, ze sie nikt do wypracowania nie przyczepi.
@cackok: wydaje mi sie, ze infa na UJ moze miec dosc wysokie progi - nowy wydzial, nowy sprzet, teoretycznie najlepsza uczelnia w Polsce itd.
- Stary
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
Witam kumpel prosił aby spytać
Mianowicie nie wiecie ile pkt trrzeba mieć na AGH na wydziale GiGiOŚ na informatyke stosowaną? Oraz w razie nie dostania się czy jest możliwosć przepisania się na ów kierunek?
Mianowicie nie wiecie ile pkt trrzeba mieć na AGH na wydziale GiGiOŚ na informatyke stosowaną? Oraz w razie nie dostania się czy jest możliwosć przepisania się na ów kierunek?
- Fl3t05
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Tysiąc pińćset sto dziewińćset.Mianowicie nie wiecie ile pkt trrzeba mieć na AGH na wydziale GiGiOŚ na informatyke stosowaną?
Przecież nie wiadomo jaki będzie próg w tym roku... W zeszłym było 500.
-
jeste?cie.niepowa?ni
- Użytkownik

Żeby dostać się na informatyki albo matematykę wystarczy zdać maturę "przyzwoicie" - tak mówili mi wykładowcy. Od studentów słyszałam o b. niskich progach a nawet wolnych miejscach (chociaż ciężko mi w to uwierzyć). Po prostu na I roku jest duuży odsiew.cackok pisze: Jakie są w ogóle progi na UJ?
Na AGH, na informatykę allbo telekomunikację zwykle próg nie spada poniżej 900/1000, z tym że te pkty są liczone 4*matematyka + język (rozszerzone), i jest taki ciekawy przelicznik, ze te 900/1000 tak naprawdę oznacza 80% z mat i ang.
- Psycho
- Użytkownik

- Podziękował: 59 razy
Przepraszam, jeżeli to off-topic, ale mam pytanie, czy na informatykę stosowaną trzeba zazwyczaj zdawać jakiś dodatkowy przedmiot (fizyka, informatyka), czy wystarczy język i matma
Odświeżam wątek, dla tych którzy teraz mają podobny problem co osoby powyżej.
Polecam przede wszystkim najnowszy ranking Wprost z 2010 roku szkół wyższych szkoly.wprost.pl/ranking/ide,22/idk,35/edycja-2010-Niepanstwowe-szkoly-biznesu-i-zarzadzania.html
A dla osób z Krakowa i okolic - III uczelnia z powyższego rankingu, WSZiB zniosła na rok 2011 opłaty za I semestr studiów (to ok 2 000zł mniej za studia). Jest to opcja dobra nie tylko dla 'pierwszaków' ale i dla tych, którzy szukają drugiego kierunku!
Jeśli korzystacie z facebooka to tu jest wszystko
Polecam przede wszystkim najnowszy ranking Wprost z 2010 roku szkół wyższych szkoly.wprost.pl/ranking/ide,22/idk,35/edycja-2010-Niepanstwowe-szkoly-biznesu-i-zarzadzania.html
A dla osób z Krakowa i okolic - III uczelnia z powyższego rankingu, WSZiB zniosła na rok 2011 opłaty za I semestr studiów (to ok 2 000zł mniej za studia). Jest to opcja dobra nie tylko dla 'pierwszaków' ale i dla tych, którzy szukają drugiego kierunku!
Jeśli korzystacie z facebooka to tu jest wszystko
-
qwadrat
- Użytkownik

Bzdury. Jakim cudem 80% moze to byc 900 punktow jezeli jest konkretny przelicznik.jesteście.niepoważni pisze:ze te 900/1000 tak naprawdę oznacza 80% z mat i ang.