[LX OM] II etap- wyniki i próg do finału
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Ale masz problemy . Możesz zachować kod na pamiątkę .
Ja bym nie czekał z rana na wyniki - rok temu wyniki były z jednodniowym opóźnieniem, bo w terminie, w którym zapowiedziano ich ogłoszenie, odbywało się posiedzenie KGOM i żeby nie było pomyłek sprawdzili wszystko dokładnie i umieścili wyniki dzień później. Nie wykluczone, że w tym roku też się to odbywa na podobnych zasadach. Jeśli tak, to przy dobrych wiatrach może będziemy mieli wyniki jutro późnym wieczorem.
Ja bym nie czekał z rana na wyniki - rok temu wyniki były z jednodniowym opóźnieniem, bo w terminie, w którym zapowiedziano ich ogłoszenie, odbywało się posiedzenie KGOM i żeby nie było pomyłek sprawdzili wszystko dokładnie i umieścili wyniki dzień później. Nie wykluczone, że w tym roku też się to odbywa na podobnych zasadach. Jeśli tak, to przy dobrych wiatrach może będziemy mieli wyniki jutro późnym wieczorem.
-
andkom
- Użytkownik

A co Ty Swistaku zrobisz z egzaminem gimnazjalnym, jeśli wejdziesz do finału?
Zdaje się, że finał OM i egzamin gimnazjalny są w tym samym czasie...
Zdaje się, że finał OM i egzamin gimnazjalny są w tym samym czasie...
Jest niby jeszcze termin dodatkowy:Centralna Komisja Egzeminacyjna pisze:Termin egzaminu gimnazjalnego przeprowadzanego na podstawie § 32 ust. 2 rozporządzenia
a) część humanistyczna – 22 kwietnia 2009 roku (środa), godz. 9.00
b) część matematyczno-przyrodnicza – 23 kwietnia 2009 roku (czwartek), godz. 9.00
c) język obcy nowożytny – 24 kwietnia 2009 roku (piątek), godz. 9.00
, no ale...Centralna Komisja Egzeminacyjna pisze: Termin egzaminu gimnazjalnego przeprowadzanego na podstawie § 47 ust. 3, § 49 ust. 1 oraz § 146 ust. 3 i 4 rozporządzenia (termin dodatkowy)
a) część humanistyczna – 2 czerwca 2009 roku (wtorek), godz. 9.00
b) część matematyczno-przyrodnicza – 3 czerwca 2009 roku (środa), godz. 9.00
c) język obcy nowożytny – 4 czerwca 2009 roku (czwartek), godz. 9.00
-
ironleaf
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Nie będzie potrzebny żaden kod. Wyniki zawodnicy poznają w sobotę po zawodach, na uroczystości zakończenia. Ekipa sprawdza na gorąco...Swistak pisze: Czy na 3 etapie będzie potrzebny ten sam kod, czy dadzą nowy?
Ja też czekam z niecierpliwością. A że komitet ten sam, może być powtórka z rozrywki:p
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
O ten kod, to tak z ciekawości pytam .
A egzaminy, to myślę, że napiszę w 2 terminie. Już od dawna rozważam tę opcję, ale czemu napisałeś "no ale..." ?
A egzaminy, to myślę, że napiszę w 2 terminie. Już od dawna rozważam tę opcję, ale czemu napisałeś "no ale..." ?
-
Jerzy_q
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
Z tym może być problem:Swistak pisze:O ten kod, to tak z ciekawości pytam .
Finał OM chyba nie liczy się jako sytuacja losowaRozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (DzU nr 199, poz. 2046, z późn. zm.) pisze:§ 46. 1. Uczeń (słuchacz), który z przyczyn losowych lub zdrowotnych nie przystąpił do sprawdzianu, egzaminu gimnazjalnego lub odpowiedniej części tego egzaminu w ustalonym terminie albo przerwał sprawdzian lub egzamin gimnazjalny, przystępuje do sprawdzianu, egzaminu gimnazjalnego lub odpowiedniej części tego egzaminu w dodatkowym terminie ustalonym przez dyrektora Komisji Centralnej, nie później niż do dnia 20 sierpnia danego roku, w miejscu wskazanym przez dyrektora komisji okręgowej.
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Dlaczego nie, właśnie takie sytuacje podlegają pod "losowe". Dla pewności lepiej się zapytać odpowiednie osoby.
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
andkom pewnie zna wyniki to chce przygotowac biedaka na najgorszeandkom pisze:A co Ty Swistaku zrobisz z egzaminem gimnazjalnym, jeśli wejdziesz do finału?
-
snm
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Ja myślę, że to raczej zdrowotne - nie wszyscy wiedzą, ale Świstak od tygodnia odlicza godziny do ogłoszenia wyników, a ostatnie 3 dni to już nawet nie śpi z ekscytacji! Jakby przeszedł i miał nie przystąpić do finału to choroba psychiczna murowana.
Wygląda na to, że KGOM w sposób całkowicie losowy wybrał termin finału. Przecież wiadomo, że jacyś gimnazjaliści zawsze się znajdą na finale.Jerzy_q pisze:Finał OM chyba nie liczy się jako sytuacja losowa
A z tymi wynikami... Mam nadzieję że jednak nie powtórzy się sytuacja sprzed roku.
-
michaln90
- Użytkownik

Ja również mam taką nadzieję. Powinni już zamieścić wyniki.
-- 27 marca 2009, 16:31 --
A co do progu jestem prawie pewny, że będzie wynosił 15-17 pkt. Sądzę, że będzie około 100 osób z 3 pełnymi.(tzn. 5-6 pkt)-- 27 marca 2009, 16:37 --Ciekawe czy będą te wyniki w końcu dzisiaj czy nie??
-- 27 marca 2009, 16:31 --
A co do progu jestem prawie pewny, że będzie wynosił 15-17 pkt. Sądzę, że będzie około 100 osób z 3 pełnymi.(tzn. 5-6 pkt)-- 27 marca 2009, 16:37 --Ciekawe czy będą te wyniki w końcu dzisiaj czy nie??
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Trochę mnie niepokoisz tym progiem, jednak na szczęście tylko ty obstawiasz tak wysoki, a ktoś mówił, że ma przecieki i że mało prawdopodobne jest, że próg będzie wyższy lub równy 15 pkt .