Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Na stronie szkoły, w której pisałem są już wyniki. Czy Wie ktoś, o której godzinie jest wzgląd do prac? Według informacji na stronie mam mniej niż 10 pkt, a wiem, że wszystki zamknięte miałem dobrze(sprawdzałem z kluczem).
- Sylwiaaaaa
- Użytkownik

- mariolawiki1
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Sylwiaaaaa, są już wyniki na stronie kuratorium, tzn lista osób, które miały co najmniej 60% punktów. Lecę do szkoły, pa!
- Sylwiaaaaa
- Użytkownik

Ale to 60% to tak informacyjnie, czy jeżeli ktoś miał 60% to przechodzi dalej? bo nie wiem . pierwszy raz! miałam 23 punkty ; / trochę mało. ale nie mogę od siebie więcej wymagać, ponieważ jestem dopiero w drugiej klasie Więc jeżeli miałam ponad 60% to przechodzę czy tylko tak informacyjnie powiedzieli?
No i poszedłem na wzgląd prac. Okazało się, że w wynikach napisali mi tylko punkty z zadań otwartych. Już wszystko wyjaśnione i mam 19 pkt Najgorsze jest to, że jedną odpowiedź za 1pkt. dobrze zaznaczyłem przy zadaniu, a na arkuszu zaznaczyłem inaczej.
Sylwiaaaaa to dobry wynik. 60% to min, aby przejść do wojewódzkiego, ale moze być tylko 200 osób. Próg będzie pewnie 21, 22 pkt. Ja mam 20 pkt, ale tam w jednym zadaniu się odwołałam i zobaczymy.
- mariolawiki1
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Na stronie kuratorium pojawiła się kolejna, poprawiona lista
Myślę, że poprawek będzie więcej, gdyż często przy sumowaniu punktów wkradają się błędy - mnie w ub. roku nie doliczono 4 punktów za zadanie otwarte. Dobrze, że pojechałam obejrzeć pracę
Wyniki ostateczne, tzn. lista osób zakwalifikowanych do finału, wg tego co pisze w terminarzu konkursu, pojawi się dopiero 3-go stycznia.
PS. Myślę Sylwia, że przejdziesz dalej. Próg powinien być wg mnie w okolicach 22, ewentualnie 21 punktów. Mogą go jednak podnieś, gdyż w porównaniu do poprzednich lat, laureatów ma być tylko 30-tu a nie 50-ciu, jak było do tej pory.
Myślę, że poprawek będzie więcej, gdyż często przy sumowaniu punktów wkradają się błędy - mnie w ub. roku nie doliczono 4 punktów za zadanie otwarte. Dobrze, że pojechałam obejrzeć pracę
Wyniki ostateczne, tzn. lista osób zakwalifikowanych do finału, wg tego co pisze w terminarzu konkursu, pojawi się dopiero 3-go stycznia.
PS. Myślę Sylwia, że przejdziesz dalej. Próg powinien być wg mnie w okolicach 22, ewentualnie 21 punktów. Mogą go jednak podnieś, gdyż w porównaniu do poprzednich lat, laureatów ma być tylko 30-tu a nie 50-ciu, jak było do tej pory.
- Sylwiaaaaa
- Użytkownik

Nie pocieszyłaś mnie że dowiem się dopiero 3 stycznia Dopiero jest 14 ! Mam nadzieję że u mnie nie zrobiono żadnych błędów przy liczeniu punktów, gdyż nie mam/miałam ochoty jechać do Nowego Sącza heh. zacznę sobie rozwiązywać jakieś zadania, ćwiczyć. jak nie w tym roku to w następnym
a mogę wiedzieć ile wy mieliście lat jak pierwszy raz przystępowaliście do konkursu kuratoryjnego z matematyki? i oczywiście jak wam poszło
a mogę wiedzieć ile wy mieliście lat jak pierwszy raz przystępowaliście do konkursu kuratoryjnego z matematyki? i oczywiście jak wam poszło
Do konkursu gimnazjalnego z matmy pierwszy raz byłam w zeszłym roku i doszłam do etapu rejonowego, ale tam sie zatrzymałam i zdobyłam 14 pkt. Im wczesniej się zacznie tym lepiej.
-
dawidip
- Użytkownik

Ja w zeszłym roku(teraz jestem w 3) mialem 28/30 na szkolnym i rejonie, a na woju zawaliłem i 2pkt do laura brakło
- Sylwiaaaaa
- Użytkownik

A jak wam poszło tego roku? (pytanie do tych z małopolski co byli na rejonie) ja jestem na 88 miejscu. xD jak na mój wiek to w miarę hehe
-
opilo
- Użytkownik

Cześć wam , to mój pierwszy post xd. Jestem z zachodniopomorskiego ,u nas to szkolne szkoła układa , rejonowy w całośći to zamknięte , a wojewódzkie to ok.dwudziestu pięciu zadań i z 3 zadania z podpunktami a,b,c otwarte. Ze szkolnego dalej przechodzi 3 lub osoby, do wojewódzkiego 80 pierwszych a laureat ma 80% a testy (chyba ze wszystkich chyba konkursów , bo sam pisałem z historii i byłem laureatem )to jest hardkor w tym roku jakieś łatwiejsze bo pisałem z fizy matmy chemii i niemca (są już wyniki z niemca,fizy i matmy)to z matmy mam 21/26 pkt 25. na liście xd taknadmieniiająć to z fizy też sie dostałem byłem 69. ale hardkor jest . Chce sie do was dołączyć i rozważac zadania xd
-
Acros
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
nie żebyś się uraził ale w zachodniopomorskim te zadania są na naprawdę beznadziejnym poziomie
np. wiedząc ,żę bo 6-kąta foremnego wynosi 1 policz 1/4 jego pola , co to ma być ????
u mnie za takie to w szkole nawet 3 sie nie dostanie
np. wiedząc ,żę bo 6-kąta foremnego wynosi 1 policz 1/4 jego pola , co to ma być ????
u mnie za takie to w szkole nawet 3 sie nie dostanie
-
laurelandilas
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
Orientuje się ktoś, czy w tym roku II etap z matmy albo fizyki będzie w Zawierciu czy w Sosnowcu, dla powiatu zawierciańskiego?
-
opilo
- Użytkownik

Acros nie wiem który to rocznik ale to pewnie jeden z łatwych przykładów a są trudniejsze np. w tym roku na matmie: W trójkącie prostokątnym ABC przeciwprostokątna AB ma długość 6.Odległosć punktu przecięcia środkowych tego trójkąta od wierzchołka C :A.jest liczbą niewymierną B.jest równa 2 C.jest równa 1 jest równa D.nie można obliczyć poniważ za mało danych praw. odp. to B ... może nie są takie trudne ale 80 pierwszych osób sie kwalifikje i nie ma progu procentowego tylko dopiero na wojewódzkim , a rozw.30 zadań gzie z 5-10 jest takich zadań co zacytowałeś a reszta typu co ja zacytowałem w 90 min to troche wiedzy i tempa trzeba mieć