Dobry zbiór zadań na maturę
-
witek1902
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Nowa podstawa programowa wchodzi od następnego roku, czyli całki i pochodne na maturę wracają w 2015
Jeżeli chodzi o zbiór to ja już pisałem wcześniej - Kiełbasa najlepsza.
Poza tym Operon Matura Rozszerzona i Testy Maturalne Rozszerzone z Aksjomatu (Toruń).
Jeżeli chodzi o zbiór to ja już pisałem wcześniej - Kiełbasa najlepsza.
Poza tym Operon Matura Rozszerzona i Testy Maturalne Rozszerzone z Aksjomatu (Toruń).
-
Kowalsensei
- Użytkownik

- izaizaiza
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Jeszcze odnośnie zbiorku, to przeglądałam arkusze z Aksjomatu (rozszerzenie) i muszę przyznać, że niektóre zadanka były ciekawe, w drugim zestawie bodajże fajne było z parametrem \(\displaystyle{ a}\), jak wam wpadnie w oko ta książka, to możecie zerknąć. -- 13 sty 2012, o 19:39 --
jesteś pewny, że całki też?witek1902 pisze:Nowa podstawa programowa wchodzi od następnego roku, czyli całki i pochodne na maturę wracają w 2015
-
witek1902
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Tak, niektóre są naprawdę bardzo ciekawe.Aksjomat zawiera typowe zadania z arkuszy maturalnych?
Czarny to banał moim zdaniem. Chociaż jako powtórka przed maturą podstawową nie jest złe.Aksjomat czarny czy czerwony? Czy oba polecasz?
Niektóre zadania z czerwonego naprawdę dają do myślenia i nie można podchodzić do nich schematycznie. Mnie podoba się głównie dlatego, że zadań nie jest wcale tak dużo, ale są różnorodne, czego nie mogę powiedzieć np. o zbiorach Operonowskich.
-
brzoskwinka1
-
Kowalsensei
- Użytkownik

Witam, błagam o jakąś poradę. Mianowicie:
Zdaję maturę na poziomie rozszerzonym i chcę zacząć przygotowania. Tak wiem, zabieram się za to bardzo wcześnie . Wynik jaki mnie interesuje to 75%+. Jaki zbiór plecacie zważywszy że zostało 3,5 miesiąca? W Kiełbasie jest tego za dużo i nie ma szans żebym to przerobił (nawet samo roz). Poza tym nie ma tam bardzo często rozwiązań, a nie mogę zawracać .... co chwila mojemu n-owi. Posiadam zbiorek Operonu 2012 i nawet jest ok. Uważacie że poza tą książką powinienem coś przerobić??? Potrzebuję książki w której nie tylko będzie dobra, ale i będzie miała rozwiązania abym mógł skorygować błędy Co polecacie
Zdaję maturę na poziomie rozszerzonym i chcę zacząć przygotowania. Tak wiem, zabieram się za to bardzo wcześnie . Wynik jaki mnie interesuje to 75%+. Jaki zbiór plecacie zważywszy że zostało 3,5 miesiąca? W Kiełbasie jest tego za dużo i nie ma szans żebym to przerobił (nawet samo roz). Poza tym nie ma tam bardzo często rozwiązań, a nie mogę zawracać .... co chwila mojemu n-owi. Posiadam zbiorek Operonu 2012 i nawet jest ok. Uważacie że poza tą książką powinienem coś przerobić??? Potrzebuję książki w której nie tylko będzie dobra, ale i będzie miała rozwiązania abym mógł skorygować błędy Co polecacie
-
Disnejx86
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
Co z tego że nie ma? Jak masz problem to się pytaj nauczyciela, korepetytora, albo tutaj na forum... przed momentem widziałem przykładowe strony, bardzo fajne zadania na myślenie, kupię.
Korepetytora nie mam. Jak miałbym z każdym zad, z którym miałbym problem, latać do nauczyciela to już widzę jego minę . A na forach to bywa różnie z tą pomocą...
No to zazdroszczę Ci. Sam już nie wiem.
Btw. A z jakich Ty się przygotowujesz?
Btw. A z jakich Ty się przygotowujesz?