Kierunki zamawiane - UJ

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Awatar użytkownika
Vigl
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 13 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Vigl »

little weirdo pisze: No cóż, w mym sercu zagościł niepokój i nie wyprowadzi się przez 3 najbliższe tygodnie. 96%.

EDIT:

Czy jest Pan w stanie określić prawdopodobieństwo, że co najmniej 3 osoby (kolanka nie liczę) zapiszą się na studia w drugiej turze?
No dobra, jeszcze ja wskoczę na matematykę w ekonomii.
Ale tak jeszcze z ciekawości zapytam; czy można dostać to stypendium z racji kierunku zamawianego, jeżeli to jest kogoś drugi kierunek? :> Bo niby normalne naukowe można zgarnąć w takim wypadku (o ile oczywiście nie przepisuje się żadnych ocen)...
Awatar użytkownika
little weirdo
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: little weirdo »

<jupi> jeszcze 2 osoby ^^
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Dumel »

mam takie teoretyczne (i bardzo mądre ) pytanko: załóżmy że teraz zbierze się dosyć osób na 30 stypendiów. Czy jeśli po pierwszym roku zostanie 29 osób to jedna osoba dostanie dwa stypendia na raz?
Piotr Jucha
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Piotr Jucha »

little weirdo pisze: Czy jest Pan w stanie określić prawdopodobieństwo, że co najmniej 3 osoby (kolanka nie liczę) zapiszą się na studia w drugiej turze?
Hmm, ciężko powiedzieć, ale wydaje się, że prawdopodobieństwo jest spore. Zawsze też można kogoś namówić
alien pisze:Wiadomo już może kiedy w końcu pojawi się ten regulamin kierunków zamawianych? Bo miał być już daaaaawno temu, a jak narazie nic nie słychać w tej sprawie....
Jak już napisałem jeden post wcześniej, niestety nie ma jeszcze regulaminu. Przepraszam, że nie wywiązaliśmy się z obietnic, ale nie tylko od nas to zależy. Regulamin musi zatwierdzić ministerstwo. Poza tym nie mamy jeszcze podpisanej formalnej umowy, która będzie regulować wszystkie sprawy, a ta umowa ma być jeszcze poprzedzona negocjacjami (chodzi o dopracowanie różnych szczegółów), które też jeszcze nie zostały przeprowadzone ze względu na sezon urlopowy.

Wiem, nieładnie jest zrzucać winę na chyba-nieobecnych na tym forum, ale takie są fakty. Choć z drugiej strony to my obiecywaliśmy regulamin w lipcu, a nie oni...
Mamy nadzieję, że we wrześniu prace nabiorą tempa.
Vigl pisze: Ale tak jeszcze z ciekawości zapytam; czy można dostać to stypendium z racji kierunku zamawianego, jeżeli to jest kogoś drugi kierunek? :> Bo niby normalne naukowe można zgarnąć w takim wypadku (o ile oczywiście nie przepisuje się żadnych ocen)...
Odpowiedź będzie pewnie dopiero w regulaminie -- 25 sie 2009, o 11:39 --
Dumel pisze:mam takie teoretyczne (i bardzo mądre ) pytanko: załóżmy że teraz zbierze się dosyć osób na 30 stypendiów. Czy jeśli po pierwszym roku zostanie 29 osób to jedna osoba dostanie dwa stypendia na raz?
Pytanie jest dobre, bo akurat znam odpowiedź
W ramach naszego projektu wnioskowaliśmy o stypendia dla 30 osób, a nie o 30 stypendiów, więc jedna osoba nie może dostać dwóch. Na tej samej zasadzie osoba, która studiuje jednocześnie dwa kierunki zamawiane na UJ, nie może dostać dwóch stypendiów.
Kitka1990
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Kitka1990 »

Ratunku Pomozcie........
Jestem zapisana na matematyke teoretyczna, komputerowa, ogolna na studia stacjonarne na UJ. Strasznie sie boje 15 wrzesnia kiedy oglosza wyniki przyjetych osob. Bardzo bym chciala sie dostac. Jeszcze zapisalam sie na Politechnike Krakowska na zarzadzanie i inzynierie produkcji. Musze na jakis kierunek dostac sie a nie wiem czy wynik z matury bd wystarczajacy..... Moze to takie dziwne ze teraz dopiero zapisalam sie... juz wyjasniam. Jestem zapisana na WSZIB ale niestety nie mam funduszy zeby tam pojsc... I musze zrezygnowac. Nie wiem co dalej.... Do 15 musze czekac.... Bardzo stresuje sie... Nie wiem ile jest chetnych osob na kierunek ktory wybralam i jakie mam szanse...;/;/
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Rogal »

Myślę, że na matematykę na UJ przyjmą Cię bez problemu.
Kitka1990
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Skad wiesz??
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Dumel »

zostało bardzo dużo wolnych miejsc. matematyka jest niestety mało popularna
Kitka1990
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Wlasnie zauwazylam ze na innych kierunkach jest limit przyjec 15, 33, 45... a jedynie na matmie 76. Kurcze mimo to nadal boje sie.... Po nocach juz mi sie UJ sni haha moze swiruje juz;) ale jesli nie dostane sie to bd juz po mnie....... Na zaoczne nie chce isc....-- 9 wrz 2009, o 22:24 --Heh.... Czy moze ktos wie ile jest zapisanych wszystkich osob czy jest duzo ponad limit??
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: kolanko »

a jaki masz wynik z matury ? mozna by pi razy oko powiedziec czy sie dostaniesz:)
Awatar użytkownika
Fl3t05
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Fl3t05 »

Stawiam, że nawet 30% z matmy podstawowej wystarczy żeby się dostać.
Kitka1990
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Zdawałam rozszerzona mialam 40% ( musze podkreslic ze uczylam sie od 3 klasy od listopada) jestem bardzo szczesliwa z tego ze zdalam bo z tego co slyszalam duzo osob oblalo.. a w tym roku byla trudna matura ( tak wiekszosc mowi) 30% podstawy?? Czyli tak malo chetnych??
pog
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: pog »

a słyszeliście że mimo to że informatyka na UJ jest zamawiana, to nikt nie chce tam studiować, i jest mniej chętnych niż miejsc?
Kitka1990
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

To moga nie utworzyc kierunku??
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Kierunki zamawiane - UJ