little weirdo pisze:
Czy jest Pan w stanie określić prawdopodobieństwo, że co najmniej 3 osoby (kolanka nie liczę) zapiszą się na studia w drugiej turze?
Hmm, ciężko powiedzieć, ale wydaje się, że prawdopodobieństwo jest spore. Zawsze też można kogoś namówić
alien pisze:Wiadomo już może kiedy w końcu pojawi się ten regulamin kierunków zamawianych? Bo miał być już daaaaawno temu, a jak narazie nic nie słychać w tej sprawie....
Jak już napisałem jeden post wcześniej, niestety nie ma jeszcze regulaminu. Przepraszam, że nie wywiązaliśmy się z obietnic, ale nie tylko od nas to zależy. Regulamin musi zatwierdzić ministerstwo. Poza tym nie mamy jeszcze podpisanej formalnej umowy, która będzie regulować wszystkie sprawy, a ta umowa ma być jeszcze poprzedzona negocjacjami (chodzi o dopracowanie różnych szczegółów), które też jeszcze nie zostały przeprowadzone ze względu na sezon urlopowy.
Wiem, nieładnie jest zrzucać winę na chyba-nieobecnych na tym forum, ale takie są fakty. Choć z drugiej strony to
my obiecywaliśmy regulamin w lipcu, a nie
oni...
Mamy nadzieję, że we wrześniu prace nabiorą tempa.
Vigl pisze:
Ale tak jeszcze z ciekawości zapytam; czy można dostać to stypendium z racji kierunku zamawianego, jeżeli to jest kogoś drugi kierunek? :> Bo niby normalne naukowe można zgarnąć w takim wypadku (o ile oczywiście nie przepisuje się żadnych ocen)...
Odpowiedź będzie pewnie dopiero w regulaminie -- 25 sie 2009, o 11:39 --
Dumel pisze:mam takie teoretyczne (i bardzo mądre ) pytanko: załóżmy że teraz zbierze się dosyć osób na 30 stypendiów. Czy jeśli po pierwszym roku zostanie 29 osób to jedna osoba dostanie dwa stypendia na raz?
Pytanie jest dobre, bo akurat znam odpowiedź
W ramach naszego projektu wnioskowaliśmy o stypendia dla 30 osób, a nie o 30 stypendiów, więc jedna osoba nie może dostać dwóch. Na tej samej zasadzie osoba, która studiuje jednocześnie dwa kierunki zamawiane na UJ, nie może dostać dwóch stypendiów.