Dobry zbiór zadań na maturę
-
Disnejx86
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
SPOKO. Ja sobie teraz kupie Operonu PP i PR, pewnie z tego drugiego mało co zrobię. Dzieki za pomoc. Ej, a Vademecum jakie jest najlepsze? Patrzylem OPERON i powiem szczerze za 180 stron to troche nie chce wydawać 50-kilka zł, znasz jakieś fajniejsze? Pozdro!
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
A oprócz przygotowań do matury nie zapomnij o nauce myślenia. Potem mam takich studentów, którym się wydaje, że nauka matematyki polega na stukaniu dużej liczby zadań i dziwią się, czemu im nie idzie...
JK
JK
-
fuzzgun
To prawda. Tylko jak się uczyć tego myślenia?Jan Kraszewski pisze:A oprócz przygotowań do matury nie zapomnij o nauce myślenia. Potem mam takich studentów, którym się wydaje, że nauka matematyki polega na stukaniu dużej liczby zadań i dziwią się, czemu im nie idzie...
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Niekoniecznie. Ja do nauki myślenia polecam zawsze .
JK
Kod: Zaznacz cały
http://www.math.uni.wroc.pl/mdm/JK
-
Kowalsensei
- Użytkownik

Witam. Nie chcę zakładać osobnego tematu, dlatego od razu piszę tutaj. Chciałbym się przygotować do matury z matematyki na poziomie rozszerzonym(60-70% było by mile widziane). Prosiłbym o wskazówki odnośnie doboru podręczników oraz arkuszy i materiałów.
co zamierzam zrobić : Myślę, żeby dokończyć liczyć zadania z strony zadania.info, zostało mi około 3000 zadań. Mam także zbiór zadań Matura od 2010 Podkowy(wydanie niebieskie), Mature z Rogerem(zielona). Z czego najlepiej skorzystać? Może zakupić Kiełbaskę? Jeśli tak to proszę o info, które wydanie.
Liczę na waszą pomoc. Zostało już bardzo mało czasu, dlatego proszę o jak najszybszą pomoc.
Pozdrawiam.
co zamierzam zrobić : Myślę, żeby dokończyć liczyć zadania z strony zadania.info, zostało mi około 3000 zadań. Mam także zbiór zadań Matura od 2010 Podkowy(wydanie niebieskie), Mature z Rogerem(zielona). Z czego najlepiej skorzystać? Może zakupić Kiełbaskę? Jeśli tak to proszę o info, które wydanie.
Liczę na waszą pomoc. Zostało już bardzo mało czasu, dlatego proszę o jak najszybszą pomoc.
Pozdrawiam.
- izaizaiza
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Jak przerobisz Kiełbasę, możesz pobawić się arkuszami, ja robiłam z tych zbiorków:
1) Matematyka
Próbne arkusze maturalne
Poziom rozszerzony
Matura 2010-2012 - wydanie I 2009
Elżbieta Świda
Elżbieta Kurczab
Marcin Kurczab
Pazdro
2) Zbiór zadań maturalnych i zestawy maturalne. Poziom rozszerzony
Autorzy: W. Babiański, L.Chańko
Nowa Era
Generalnie nie było jakiś kosmicznych zadań, ale coś trzeba porobić przed maturką. W Pazdro 1 zadanie było trudne, ale gdzieś zgubiłam te arkusze, jak się znajdą, to mogę je wrzucić .
1) Matematyka
Próbne arkusze maturalne
Poziom rozszerzony
Matura 2010-2012 - wydanie I 2009
Elżbieta Świda
Elżbieta Kurczab
Marcin Kurczab
Pazdro
2) Zbiór zadań maturalnych i zestawy maturalne. Poziom rozszerzony
Autorzy: W. Babiański, L.Chańko
Nowa Era
Generalnie nie było jakiś kosmicznych zadań, ale coś trzeba porobić przed maturką. W Pazdro 1 zadanie było trudne, ale gdzieś zgubiłam te arkusze, jak się znajdą, to mogę je wrzucić .
-
Kowalsensei
- Użytkownik

Widzę, że wszyscy polecają tylko kiełbaskę. Które wydanie w takim razie zakupić do matury 2012?
Zbiory zadań z Podkowy(wydanie od roku 2010-niebieskie) aż tak się różnią od Kiełbaski?
Zbiory zadań z Podkowy(wydanie od roku 2010-niebieskie) aż tak się różnią od Kiełbaski?
-
Kowalsensei
- Użytkownik

Jak podstawę z pochodnymi? Nie mam całek, granic i pochodnych, bo nie ma tego w materiale szkolnym i nie jest wymagana na maturze.
Podkowa Matura z matematyki od roku 2010, zbiór zadań z kształcenia rozszerzonego.
Podkowa Matura z matematyki od roku 2010, zbiór zadań z kształcenia rozszerzonego.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, o 11:14 przez Kowalsensei, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kowalsensei
- Użytkownik