Kierunki zamawiane - UJ

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Rogal »

To się okaże, bo jest przecież jeszcze naukowe :-]
wbb
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 73 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: wbb »

Dumel pisze:a UWr sie odwołuje od tej decyzji
A wiadomo, kiedy można się spodziewać odpowiedzi MNiSW na odwołania?
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: kolanko »

wbb, napisali na swojej stronce (UWr) ze bez względu na decyzje ministerstwa matematyka bedzie zamawiana ... tylko nie wiem jak to bedzie w praktyce ..
wbb
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 73 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: wbb »

Ciekawe jak to zrobią, jak nie dostaną pieniędzy. A pytam, bo UŚ też się odwołuje, ale nie wiem, kiedy będzie odpowiedź. A może ktoś wie, jak to było w zeszłym roku?
Awatar użytkownika
Przemas O'Black
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 69 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Przemas O'Black »

kolanko pisze: Chcialbym chodzic na wykłady do uzytkowinika forum Jana Kraszewskiego Prze fajny gosc z niego
Podobno na UWr tylko "prze fajni" ludzie pracują...
Wczoraj byłem tam w celu załatwienia pewnych formalności związanych z dokumentami i nie wiedziałem, jak iść do dziekanatu. Bardzo sympatyczny dozorca zamknąć swoją wnękę i zaprowadził mnie tam a Pani, z którą rozmawiałem w środku okazała się jeszcze sympatyczniejsza...

Kolanko, nie gadaj że nie stać Cię na studiowanie we Wrocku, skoro w Krakowie zamierzasz wynajmować coś zamiast normalnie zapisać się do akademika.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Przemas O'Blackwynajmuje w krakowie mieszkanie u znajomej :) i dlatego wynajmuje mieszkanie bo wychodzi tyle co akademik w koncu. a na akademik przekracza mi dochody delikatnie.
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Dumel »

Kolanko, nie gadaj że nie stać Cię na studiowanie we Wrocku, skoro w Krakowie zamierzasz wynajmować coś zamiast normalnie zapisać się do akademika.
brrr akademik. niedobrze mi sie robi gdy słyszę to słowo.
na szczęście znalazłem w miare tani pokoj i uniknąłem tego paskudnego miejsca a jakby mnie na pokoj nie bylo stac to bym chyba wzial kredyt studencki tylko aby nie isc do akademika
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: czeslaw »

Przesadzasz, może zależy od uczelni. Na mojej jest całkiem fajnie w tych akademikach. A mieszkając na stancji 5 czy 10 km od centrum naprawdę jesteś trochę na uboczu.
grzesuav
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: grzesuav »

chyba macie jakieś dziwne uprzedzenia. Po pierwsze limit na akademik to ok 1100 zł., po drugie nie ma tam straszniej niż na mieszkaniu. Co do ubocza to mało osób mieszka w centrum bo drogo, a dojechać w 25 minut zewsząd się da.
Awatar użytkownika
paladin
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: paladin »

Mówimy o tym samym kampusie UJ? W Krakowie?
Spróbuj dojechać do niego z Czyżyn w 25 minut A potem mi powiedz, jak...
grzesuav
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: grzesuav »

Miałem na myśli : z każdego akademika , no może poza kamionką ale to margines.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Wie ktos cos o tych stypendiach dla kierunków zamawianych ? bo nie wiem co to bedzie ze mna (chodzi mi o matme , druga rekrutacje)
Piotr Jucha
Użytkownik
Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: Piotr Jucha »

kolanko pisze:Wie ktos cos o tych stypendiach dla kierunków zamawianych ? bo nie wiem co to bedzie ze mna (chodzi mi o matme , druga rekrutacje)
W tej chwili trwa drugi nabór (dodatkowa rekrutacja) na matematykę na UJ - zapisy potrwają do 8. września ().
Kandydaci przyjęci w trakcie drugiego naboru będą uwzględnieni przy rozdziale stypendiów.

Najważniejsza informacja jest taka, że po pierwszym naborze liczba kandydatów wystarcza - wg obowiązujących zasad - na przyznanie 12 stypendiów (na 30 możliwych). Aby przyznać wszystkie 30 stypendiów potrzeba co najmniej 4 (czterech) dodatkowych studentów z drugiego naboru. (Oczywiście będziemy się cieszyć z każdej większej liczby kandydatów, a nie tylko z tych czterech).

Niestety, wbrew wcześniejszym zapowiedziom nie ma jeszcze oficjalnego regulaminu przyznawania stypendiów - musi go zatwierdzić ministerstwo, a to się trochę opóźnia, chyba ze względu na sezon urlopowy.
Awatar użytkownika
little weirdo
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: little weirdo »

Piotr Jucha pisze: Najważniejsza informacja jest taka, że po pierwszym naborze liczba kandydatów wystarcza - wg obowiązujących zasad - na przyznanie 12 stypendiów (na 30 możliwych). Aby przyznać wszystkie 30 stypendiów potrzeba co najmniej 4 (czterech) dodatkowych studentów z drugiego naboru.
No cóż, w mym sercu zagościł niepokój i nie wyprowadzi się przez 3 najbliższe tygodnie. 96%.

EDIT:

Czy jest Pan w stanie określić prawdopodobieństwo, że co najmniej 3 osoby (kolanka nie liczę) zapiszą się na studia w drugiej turze?
alien
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 40 razy

Kierunki zamawiane - UJ

Post autor: alien »

Wiadomo już może kiedy w końcu pojawi się ten regulamin kierunków zamawianych? Bo miał być już daaaaawno temu, a jak narazie nic nie słychać w tej sprawie....
ODPOWIEDZ