Dobry zbiór zadań na maturę
-
major37
- Użytkownik

- Podziękował: 288 razy
Do rozszerzenia możesz kupić zbiór Pana Kiełbasy i operon. Jeżeli przerobisz te 3 książki powinieneś odnieść sukces:P Ja z tych książek korzystam i sobie chwale
-
Disnejx86
- Użytkownik

- Podziękował: 114 razy
A jest coś takiego jak Aksjomat Toruń. To też dobry zbiorek? Kojarzycie może?
omg.. pierwszy raz napisałem:
omg.. pierwszy raz napisałem:
Kod: Zaznacz cały
Kojarzycie morze?Dobry zbiór zadań na maturę
Ja mam zbiorek wydawnictwa Aksjomat, zacząłem przerabiać, ale się na Kiełbase przerzuciłem, później do tego wrócę.
Ja robię po kolei zadania ze zbiorku Kiełbasy, jestem przy wielomianach, ale sobie otworzyłem wczoraj zadania z geometrii analitycznej, bo to teraz w szkole przerabiam. Ogólnie rzecz biorąc nie mam tyle czasu, musiałbym chyba po 3-4h dziennie siedzieć nad zadaniami by wszystkie przerobić, rozwiązuje te czerwone z poziomu rozszerzonego. Nie mam czasu bawić się w wyznaczanie dziedziny funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{x+1}}\) ewentualnie pare przykładów zrobię dla utrwalenia. No ale z tym położeniem prostej i w ogóle z tą całą geometrią analityczną to już robię wszystkie by lepiej zrozumieć.
Ja robię po kolei zadania ze zbiorku Kiełbasy, jestem przy wielomianach, ale sobie otworzyłem wczoraj zadania z geometrii analitycznej, bo to teraz w szkole przerabiam. Ogólnie rzecz biorąc nie mam tyle czasu, musiałbym chyba po 3-4h dziennie siedzieć nad zadaniami by wszystkie przerobić, rozwiązuje te czerwone z poziomu rozszerzonego. Nie mam czasu bawić się w wyznaczanie dziedziny funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{x+1}}\) ewentualnie pare przykładów zrobię dla utrwalenia. No ale z tym położeniem prostej i w ogóle z tą całą geometrią analityczną to już robię wszystkie by lepiej zrozumieć.
Ktore zbiory Kielbasy kupic? Bylem przekonany, ze 2 czesci "2010-..." podstawa + rozszerzenie, ale przed chwila zobaczylem wersje "2012, 2013, 2014", wiec chyba to. Wole jednak Was zapytac, bo nikt jeszcze o tym nie pisal na forum.
-
kamil13151
- Użytkownik

- Podziękował: 459 razy
w07t3k,
"Matura z matematyki 2012 2013 2014 Część II" to pozycja wydawana dotychczas pod tytułem "Matura z matematyki 2010 - . . . Część II".
Pod względem treści obecne wydanie nie różni się od poprzedniego. Liczba zadań oraz ich układ nie uległy zmianie.
Witam
Jestem na studiach ekonomicznych ,ale na UKSW niestety ,dlatego zdecydowałem się pisać rozszerzoną matematyke w tym roku (na UKSW dostałem się głównie dzięki temu ,że miałem 80% z historii ;p).
Myślicie ,że zbiory Kiełbasy (Matura 2005 - ....) i zielony zbiór Omegi wystarczy ,żeby napisać na 80 - 90% ? (Dodając do tego wiedze ze studiów ;p)
Jestem na studiach ekonomicznych ,ale na UKSW niestety ,dlatego zdecydowałem się pisać rozszerzoną matematyke w tym roku (na UKSW dostałem się głównie dzięki temu ,że miałem 80% z historii ;p).
Myślicie ,że zbiory Kiełbasy (Matura 2005 - ....) i zielony zbiór Omegi wystarczy ,żeby napisać na 80 - 90% ? (Dodając do tego wiedze ze studiów ;p)
-
witek1902
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Jak przerobisz całą rozszerzoną Kiełbasę ZE ZROZUMIENIEM to będziesz bardzo dobrze przygotowany i 80% nie powinno być problemem
-
major37
- Użytkownik

Ja mam też ten operon fioletowy i nie jest zły. Zadania też nie należą do łatwych. Jak przerobisz cały z zrozumieniem to 90% nie powinno być problemem
-
major37
- Użytkownik

Po co Ci dwa zbiory ? Kup sobie jeden na rozszerzenie i cały go przerób to podstawę i rozszerzenie na pewno dobrze zdasz. Czasu już dużo nie zostało to się lepiej śpiesz