Matmix 2008/2009

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Swistak »

smigol pisze:
Swistak pisze:Napisane 20 stycznia 00:17.
tkrass pisze:Moje odpowiedzi do kategorii I:
1a. nie ma rozwiązań w liczbach całkowitych
wystarczyło sprawdzić wszystkie możliwości modulo 3 lub 4
Taki mądry, bo mu dzień wcześniej rozwiązanie SMS-em przesłałem .
Widzę, że wasza uczciwość nie zna granic ;*
A Ty i Twoi koledzy się nie wymieniacie rozwiązaniami ?
tkrass: Skoro sam byś doszedł, to po co do mnie o 23:00 SMS-y wysyłałeś z pytaniem co wychodzi ?
MagdaW
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: MagdaW »

Swistak pisze:A Ty i Twoi koledzy się nie wymieniacie rozwiązaniami ?

Ja na przykład się nie wymieniam, bo startuję sama w całej szkole.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, o 18:34 przez MagdaW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: tkrass »

Mówię Ci - przypomniałem sobie, że jest matmix i w związku z tym faktem podjąłem dwie czynności. Chronologicznie:
1. Wysłałem Ci sms żeby mieć rozwiązania
2. zacząłem rozwiązywać zadania

w momencie, gdy znałem już sposób na zadanie z modulo 4, ale jeszcze go nie dokończyłem doszedł sms od Ciebie o modulo 3. Całkiem proste.
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: smigol »

Nie, nie wymieniamy się.
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: kolanko »

Ta.... podesłać link tylko do matmixa i dupki zbite macie
Awatar użytkownika
etyre
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 14 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: etyre »

Swistak pisze:Napisane 20 stycznia 00:17.
tkrass napisał(a):
Moje odpowiedzi do kategorii I:
1a. nie ma rozwiązań w liczbach całkowitych
wystarczyło sprawdzić wszystkie możliwości modulo 3 lub 4

Taki mądry, bo mu dzień wcześniej rozwiązanie SMS-em przesłałem
Fajnie. Na Om-ie też wymieniacie się odpowiedziami?
I powiedz mi, jak mam reagować na sytuację, kiedy Ty z kolegą rozwiązujecie sobie wspólnie zadania, a ja robię to sam, ale nasze punkty liczone są tak samo (pomijam kategorię wiekową)?
Dopóki będą tacy, jak Ty, ten kraj będzie znany z tego, że pełno w nim złodziei, krętaczy etc. Zastanawia mnie, czemu np. w USA nie ma przyzwolenia na ściąganie, a w Polsce to jest powód do przechwałek...
Może za bardzo się spinam, ale mam dość krętactwa wszędzie dookoła.

ciach
tkrass
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, o 01:23 przez tkrass, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeklinanie
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

etyre - trochę ostrożniej z takimi słowami, tym razem skończyło się na jednym ostrzeżeniu.

Co do tej merytorycznej treści posta - uwagi w stylu "na OM też się wymieniacie?" zostaw sobie. Ja tak jak napisałem niczego nie ściągałem i w związku z tym nie mam sobie nic do zarzucenia. Owszem, rozmawiam z kolegami o Matmixie, ale tylko wtedy, gdy zarówno ja jak i oni mamy już rozwiązane zadania.

Swistak, Ciebie proszę o nie wywoływanie offtopicu, a kolanko i etyre o nie odpowiadanie na posty offtopicowe. Co do tego ostatniego użytkownika przydałaby się również większa kultura wypowiedzi.
Awatar użytkownika
etyre
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 14 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: etyre »

Chwilę zastanawiałem się, co napisać, żeby było OK. Może tak:
tkrass, nie wiem, czy Twoja odpowiedź może być obiektywna, zważywszy na post Swistaka odnośnie SMS-a do Ciebie. Być może nie masz sobie nic do zarzucenia, ale to jest już tylko Twoja sprawa.

Nie podoba mi się to, że w Polsce istnieje przyzwolenie (a nawet często uczeń jest do tego zachęcany, nawet przez rodziców) na ściąganie, dlatego sam w ogóle nie ściągam i staram się być uczciwy. Oczekuję, że kiedy jestem porównywany z innymi, to oceny, czy tam punkty z jakiegos konkursu mają tę samą wartość.

Poza tym, będę wdzięczny, jeśli wskażesz mi w regulaminie punkt, który ewidentnie zakazuje używania "wulgaryzmów".

Wyciąg z regulaminu:
5. Zalecane jest wstrzymanie się od wulgaryzmów i struktur językowych powszechnie uznanych za obraźliwe. Bezczelne chamstwo będzie z całą surowością tępione.
Nie chcę nikogo pouszać, ale nikogo nie obrażałem, ale dobitnie wyraziłem swoje zdanie.
ciach

Zdecydowanie proszę Cię o zaprzestanie dyskusji w takim stylu. Zarzucanie mi hipokryzji w tej formie nie jest dobrym pomysłem szczególnie w momencie, gdy staram się utrzymać tę dyskusję na jakimś cywilizowanym poziomie. Widzę, że robisz wszystko, by mi w tym przeszkodzić.

Punkt II.5 po coś w regulaminie jest (a szczególnie jego część dotycząca kultury wypowiedzi), a Ty masz obowiązek stosować się również do punktu III.8.

Do tej pory nie usuwałem offtopicowych postów ze względu na to, że chciałem zachować obiektywizm, jednak każdy następny będę, w celu uratowania tej dyskusji. Ponieważ atakujesz tylko i wyłącznie mnie, w związku z tym polecam przesłanie mi PW. Za użyte tam wulgaryzmy nie wystawię Ci ostrzeżenia.

tkrass

To, żeby nie było, rozwiązaliście już zadanka?
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Co do tej merytorycznej treści posta - uwagi w stylu "na OM też się wymieniacie?" zostaw sobie. Ja tak jak napisałem niczego nie ściągałem i w związku z tym nie mam sobie nic do zarzucenia. Owszem, rozmawiam z kolegami o Matmixie, ale tylko wtedy, gdy zarówno ja jak i oni mamy już rozwiązane zadania.
Mówię Ci - przypomniałem sobie, że jest matmix i w związku z tym faktem podjąłem dwie czynności. Chronologicznie:
1. Wysłałem Ci sms żeby mieć rozwiązania
2. zacząłem rozwiązywać zadania
No to jak w końcu?!

Tak, iż nie zwykłem wysyłać na Matmixa rozwiązań zadań, których bym sam nie zrobił. Jeśli masz jakieś wątpliwości co do uczciwości mojej osoby to proszę pisz na pw, chyba, że wystarczy Ci moja deklaracja: Nie oszujuję na Matmixie.

Ponownie proszę o zakończenie offtopicu
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Co do obecnych zadanek, to pierwsza kategoria wydaje mi się całkiem prosta. Swoją drogą Matmix mógłby wymagać bardziej sprytu, niż wiedzy. W zeszłym roku na pierwszym etapie były może dwa - trzy zadania na spryt. Reszta była taka, że znając metodę rozwiązuje się ją w minutę, a bez metody to trzeba po prostu wulgarnie i bez pardonu obliczać.
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

No obecne zadanka nie są jakieś bardzo wygórowane. Mam nadzieje, że od dzisiejszego zestawu się coś zmieni.
A póki co nie zaakceptowali mi jeszcze odpowiedzi mimo tego, że pół godziny temu wysłałem odpowiedzi przez stronę, a 15 minut temu wysłałem odpowiedzi

Ahhh... myślałem, że do dzisiaj jest termin udzielania odpowiedzi i dzisiaj pojawiają się nowe zadania .
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Swistak »

Na czas ferii zestawy są "rozciągane", aby nie obniżać szans tym, którzy na jakichś wyjazdach nie mają dostępu do internetu.
A co do zeszłorocznego pierwszego etapu, to pod koniec zaczął się naprawdę niezły hardkor i trzeba było nieźle ruszyć głową. Chociażby takie pamiętne zadanie z pustynią . Albo wcześniejsze schody wymagające tribonacciego.
Co do obecnego zestawu (I kat), to rzeczywiście zbyt wymagający nie jest.
patry93
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 352 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: patry93 »

Swistak pisze:Co do obecnego zestawu (I kat), to rzeczywiście zbyt wymagający nie jest.
Co do stereo to bym się kłócił
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

patry93 pisze:
Swistak pisze:Co do obecnego zestawu (I kat), to rzeczywiście zbyt wymagający nie jest.
Co do stereo to bym się kłócił
Stereo moim zdaniem proste. Nic więcej nie powiem, bo jeszcze ni upłynął termin udzielania odpowiedzi .
mnij
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: mnij »

hmm nie zapomnieliście o matmixie? xp jest i 7 seria
ODPOWIEDZ