GMiL 2008/09
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
- jerzozwierz
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
GMiL 2008/09
ja mam szczęście ;] od 6/8 się przechodziło ;p małych pkt straciłem 20 ;p bo zadanie 13 i 7
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
GMiL 2008/09
To rzeczywiście fuks . Ale myślę, że akurat osób z 6 małymi punktami, które nie przeszło było też bardzo dużo. Przykładowo 2 osoby z mojej szkoły miały 6 zadań dobrze, a niestety nie przeszły :/. Zaważyły tu najwyraźniej małe punkty.
GMiL 2008/09
^^ błedy w najprostszym ;/ ale we wrocku postaram sie nie zrobić :p i wszystko miec dobrze:d
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
GMiL 2008/09
Ja wam powiem, że te małe punkty są szemrane. Jedyne co jest raczej pewne co do nich, to to, że za 100% dobrze zrobione zadanie ma się tyle małych punktów jaki jest numer zadania, a za brak odpowiedzi 0 małych punktów.
Za źle zrobione zadanie, ale w jakiejś części dobrze także się otrzymuje małe punkty. Na przykład jeżeli w zadaniu za 10 małych punktów będą 3 rozwiązania, a wy napiszecie, że są 2 i podacie 2 dobre przykłady, to myślę, że możecie otrzymać 8 małych punktów. Jednak wyliczanie tych małych punktów dla zadań zrobionych po częśći jest jedną z największych tajemnic ludzi, którzy to sprawdzają .
Np. rok temu Maciek Dulęba we Wrocławiu miał 1 zadanie źle zrobione, a małych punktów miał max o_0.
Za źle zrobione zadanie, ale w jakiejś części dobrze także się otrzymuje małe punkty. Na przykład jeżeli w zadaniu za 10 małych punktów będą 3 rozwiązania, a wy napiszecie, że są 2 i podacie 2 dobre przykłady, to myślę, że możecie otrzymać 8 małych punktów. Jednak wyliczanie tych małych punktów dla zadań zrobionych po częśći jest jedną z największych tajemnic ludzi, którzy to sprawdzają .
Np. rok temu Maciek Dulęba we Wrocławiu miał 1 zadanie źle zrobione, a małych punktów miał max o_0.
GMiL 2008/09
Jeśli jest więcej niż 1 rozwiązanie to za podanie jednego dostaje się połowę małych punktów, a za 2 wszystkie małe punkty. Podana liczba rozwiązań nie ma wpływu na małe punkty (tylko ta duże).
GMiL 2008/09
ciekawe. jeżeli to tak wygląda to mam zrobione zadania 7-12 całkowicie poprawnie co daje 6 dużych
i 57 małych punktów plus za podanie jednego poprawnego rozwiązania z zadania 14 mam 6.64 tak jak Yassskus, troche nie kapuje w takim razie dlaczego nie przeszłam....-- 14 kwi 2009, o 20:05 --W każdy razie jury powinno zamieścić na stronie wynik od jakiego zakwalifikowywało się
w poszczególnych kategoriach, tak jak to było w przypadku wcześniejszego etapu oraz zasady przyznawania małych punktów w po części rozwiązanych zadaniach, przynajmniej wszystko było by jasne. Ale cóż
i 57 małych punktów plus za podanie jednego poprawnego rozwiązania z zadania 14 mam 6.64 tak jak Yassskus, troche nie kapuje w takim razie dlaczego nie przeszłam....-- 14 kwi 2009, o 20:05 --W każdy razie jury powinno zamieścić na stronie wynik od jakiego zakwalifikowywało się
w poszczególnych kategoriach, tak jak to było w przypadku wcześniejszego etapu oraz zasady przyznawania małych punktów w po części rozwiązanych zadaniach, przynajmniej wszystko było by jasne. Ale cóż