Zgodzę się, że rozwiązania zadań przedstawione przez organizatorów są takie powiedzmy na średnim poziomie jak na taki konkurs. Skoro dają zadania z Olimpiad Matematycznych z różnych państw to powinni podać też rozwiązanie olimpijskie.Swistak pisze:Lol ale żalowe rozwiązania naprzysyłali .
I kategoria 2 zadanie X zestaw 2 rozwiązanie - totalna bzdura, gościu zrobił 2 błędy, a to, ze mu wyszło dobrze to przypadek.
2/3 rozwiązań 1 z XII to gadanina nawet nie mają dowodu przez indukcję, ani wyjaśnione czemu każda kolejna to 5 potęga poprzedniej.
I kategoria 1 zadanie XI zestaw - gościu zrobił na 1 szczególnym przypadku. Ja zrobiłem na 2 i czuję sie jakbym kogoś oszukał .
Matmix 2007/08
- rsu
- Użytkownik

Matmix 2007/08
- rsu
- Użytkownik

Matmix 2007/08
Ciekawe dlaczego też odniosłem takie wrażenie ?Swistak pisze:Mi się wydaje, ze jedynym rozwiązaniem danym przez organizatorów jest rozwiązanie baryłek .
-
allure
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Matmix 2007/08
Dlaczego uważacie że to z pustynią było jakieś morderczo trudne ;>? No może było trochę wymagające. A może ja tyle czasu nad nim przesiedziałem :>. No w sumie 5 polskich w tygodniu plus trochę czasu w domu to sporo daje.
Mi dużo więcej problemów przysporzyło te trudniejsze z planimateri. Ach ta geometria ;].
Ale dobrze, że już jest ostatni zestaw. Myślałem że z nim będę się dłuuugo męczył, ale poszło gładko, aczkolwiek jestem ciekaw standardowego rozwiązania w 2 zadaniu w I kategorii. Oczywiście trzeba było jak zwykle kombinować a wynik mam nadzieję, że chociaż dobry wyszedł.
A co to progu, to pewnie trzeba będzie mięć sporo punktów. Ok. 7 pkt będzie można stracić. Wprawdzie zadania są trudniejsze, ale jest dużo więcej uczestników niż rok temu.
Mi dużo więcej problemów przysporzyło te trudniejsze z planimateri. Ach ta geometria ;].
Ale dobrze, że już jest ostatni zestaw. Myślałem że z nim będę się dłuuugo męczył, ale poszło gładko, aczkolwiek jestem ciekaw standardowego rozwiązania w 2 zadaniu w I kategorii. Oczywiście trzeba było jak zwykle kombinować a wynik mam nadzieję, że chociaż dobry wyszedł.
A co to progu, to pewnie trzeba będzie mięć sporo punktów. Ok. 7 pkt będzie można stracić. Wprawdzie zadania są trudniejsze, ale jest dużo więcej uczestników niż rok temu.
Matmix 2007/08
A w końcu jak jest z tym ostrosłupem? Bo według mnie skoro pytanie brzmi "ile MOŻE być równe pole" to również ta 2 odpowiedz (925) jest poprawna.
A ile wam wyszło w ostatnim zestawie?
A ile wam wyszło w ostatnim zestawie?
-
Franio
- Użytkownik

- Podziękował: 53 razy
Matmix 2007/08
No ja nie jestem przekonany do ostatniego zestawu, ale zaznaczyłem:
1. b
2. a
A wy jak?
1. b
2. a
A wy jak?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, o 00:10 przez Franio, łącznie zmieniany 1 raz.
- matekleliczek
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
-
allure
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Matmix 2007/08
bnk_c1, zgadzam się, a jak zrobiłeś drugie zadanie? ja napisałem mały programik i wyszło.
I tak w ogóle ile masz pkt? ja jednego nie wysłałem i jedno źle.
I tak w ogóle ile masz pkt? ja jednego nie wysłałem i jedno źle.
Matmix 2007/08
Nierówność Cauchy'ego
+ kilka przekształceń.
Źle odpowiedziałem na 2 zadania w całym konkursie.
Źle odpowiedziałem na 2 zadania w całym konkursie.
-
wakabaiashi
- Użytkownik

-
Brzytwa
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matmix 2007/08
1. a) 3628800
2. e) 4
2. e) 4
A możesz wskazać, pod którą literką kryła się odpowiedź 925? Bo odpowiedź "j) żadna z powyższych" nie jest równoważna odpowiedzi "925".o_o pisze:A w końcu jak jest z tym ostrosłupem? Bo według mnie skoro pytanie brzmi "ile MOŻE być równe pole" to również ta 2 odpowiedz (925) jest poprawna.