LXV (65) OM - I etap.

Dla wtajemniczonych;) Największa impreza dla matematyków poniżej studiów, czyli Olimpiada Matematyczna oraz Olimpiada Matematyczna Gimnazjalistów.
Pinionrzek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

LXV (65) OM - I etap.

Post autor: Pinionrzek »

platynamen, to w takim razie nie mam pojęcia, można chyba też napisać maila do komitetu okręgowego z prośbą o podanie puntkacji
nobuddy
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 7 razy

LXV (65) OM - I etap.

Post autor: nobuddy »

Ja napisałem maila do komitetu i podali mi punktacje - za 12 wzorcówek dostałem 60 punktów, z czego poobcinane do 5, a nawet 2, są losowe zadania (też te najprostsze, na przykład z palindromami czy jednolinijkowe z 7^z). Rozumiem, że ktoś może się lubić czepiać, zwłaszcza gdy dostał do poprawienia proste zadanie, ale to jest już przesada, w ciągu poprzednich dwóch lat tak nie było. Inna osoba która poprosiła o swoją punktację ma to dokładnie to samo. Pozdrawiam oceniających z okręgu Rzeszowskiego, i życzę, żeby w tym roku znalazł się ktoś kompetentny do poprowadzenia omówienia zadań na II etapie, bo w poprzednim nikt najwidoczniej na siłach nie był (omówienie zostało odwołane rzekomo z powodu braku funduszy na herbate ).
ODPOWIEDZ