[Konkurs internetowy z matematyki - Politechnika Warszawska]
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
ja robie teraz 3. turę II etapu
-ile mieliście punktów po II etapie? na razie mam 85/100 (jeszcze 50 do zdobycia) i nawet nie wiem czy to dobrze czy źle
-jak wyglada poziom trudności zadań z III etapu na tle OM?
-ile mieliście punktów po II etapie? na razie mam 85/100 (jeszcze 50 do zdobycia) i nawet nie wiem czy to dobrze czy źle
-jak wyglada poziom trudności zadań z III etapu na tle OM?
-
szablewskil
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Jak trzeba podpisywac kartki z zadaniami? Czy wystarczy na każdej kartce podać sam login a swoje dokładne dane napisać na dodatkowej kartce? Czy jak?
50 osób jak na razie zgłosiło się do 3 etapu. Może sam się pokusze o zrobienie zadań z III tury (posiedze w nocy ). Jeśli nadal będzie tak mało chętnych to i 60 ptk wystarczy aby się dostać - istnieje jakiś sposób na wysłanie tego tak, aby doszło z soboty na poniedziałek?
-
Dumel
- Użytkownik

dali ostatnio komunikat że osobiście można doręczać
w poprzednich latach też tak mało chętnych było? choć może to jest złudne bo np. moje zadania dostali 31. marca a jeszcze na liście mnie nie ma, więc może są zawaleni robotą i z dnia na dzień ze 100 osób dojdzie na liste
jak myślicie będą tacy wredni, że obetną mi punkty bo 1 zadanie zapisałem dwustronnie, bo nie doczytałem że ma być jednostronnie (zorientowałem sie tylko że każde zadanie na osobnej kartce, ale to jest logiczne)?
w poprzednich latach też tak mało chętnych było? choć może to jest złudne bo np. moje zadania dostali 31. marca a jeszcze na liście mnie nie ma, więc może są zawaleni robotą i z dnia na dzień ze 100 osób dojdzie na liste
jak myślicie będą tacy wredni, że obetną mi punkty bo 1 zadanie zapisałem dwustronnie, bo nie doczytałem że ma być jednostronnie (zorientowałem sie tylko że każde zadanie na osobnej kartce, ale to jest logiczne)?
-
szablewskil
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
O kurcze też nie przeczytałem że mają być jednostronnie, a kilka zadań mam dwustronnie :/
-
wakabaiashi
- Użytkownik

w regulaminie nic nie ma napisane, że kartki mają być zapisane jednostronnie, więc nie siejcie paniki
"Rozwiązania poszczególnych zadań powinny być zamieszczone na osobnych kartkach formatu A4 podpisanych identyfikatorem uczestnika. Niedozwolone jest użycie papieru podaniowego lub formatu A5."
"Rozwiązania poszczególnych zadań powinny być zamieszczone na osobnych kartkach formatu A4 podpisanych identyfikatorem uczestnika. Niedozwolone jest użycie papieru podaniowego lub formatu A5."
-
Dumel
- Użytkownik

ja właśnie to przeczytałem, ale tu: ... rzeci_etap mamy "Rozwiązanie każdego zadania powinno być na osobnej stronie formatu A4."
może organizatorzy nie odróżniają strony od kartki
może organizatorzy nie odróżniają strony od kartki
-
wakabaiashi
- Użytkownik

Ja wysłałem prace zapisane dwustronnie i mi przyjęli a nawet ocenili.wakabaiashi pisze:w regulaminie nic nie ma napisane, że kartki mają być zapisane jednostronnie, więc nie siejcie paniki
-
wakabaiashi
- Użytkownik

-
Dumel
- Użytkownik

bleeee mam tylko 85 punktów.
da się w ogóle odwoływać od ocen z III etapu?
jak myślicie: wystarczy na finał?
da się w ogóle odwoływać od ocen z III etapu?
jak myślicie: wystarczy na finał?
-
wakabaiashi
- Użytkownik

też już mi ocenili (95), czyli MOŻNA PISAĆ OBUSTRONNIE!, byle poszczególne zadania były na oddzielnych kartkach co do 85 punktów to myślę, że spokojnie
-
Dumel
- Użytkownik

co do 95 też myślę że spokojnie
zaczęrpnąłem informacji, więc jak ktoś nie wie to w III etapie odwołania przesyła się mailem, ale trzeba uważać bo 3 nieuwzględnione odwołania = goodbye z konkursu (chyba że na tym etapie tego tak nie liczą)
ja chyba kiczowo wyjaśniłem kilka zadań bo za 5 łatwych które obliczyłem w pamięci mam 40 pkt, a za pozostałe z którymi troche się męczyłem dostałem 45
zaczęrpnąłem informacji, więc jak ktoś nie wie to w III etapie odwołania przesyła się mailem, ale trzeba uważać bo 3 nieuwzględnione odwołania = goodbye z konkursu (chyba że na tym etapie tego tak nie liczą)
ja chyba kiczowo wyjaśniłem kilka zadań bo za 5 łatwych które obliczyłem w pamięci mam 40 pkt, a za pozostałe z którymi troche się męczyłem dostałem 45