27 marca 2009, czyli 37 dni do matury!
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
ja od miesiąca nie ruszyłem nic co miałoby związek z maturą z matematyki
przyzwoitość chyba nakazuje aby dzisiaj choc jeden arkusz przerobic... e tam nie chce mi sie. wole sie do fizyki pouczyc i do tej nieszczesnej prezentacji
przyzwoitość chyba nakazuje aby dzisiaj choc jeden arkusz przerobic... e tam nie chce mi sie. wole sie do fizyki pouczyc i do tej nieszczesnej prezentacji
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Bedzie dobrze Ja tam jeszcze tylko sobie przejrze vademecum i wracam do fizyki
Zobaczycie, to bedzie na poziomie tej z wyborczej wiec nie ma sie czego bac (mam nadzieje, bo jak dadza cos w stylu Pazdry to moze byc ciekawie )
Zobaczycie, to bedzie na poziomie tej z wyborczej wiec nie ma sie czego bac (mam nadzieje, bo jak dadza cos w stylu Pazdry to moze byc ciekawie )
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Żółwik. Też tak se myślę, że coś by trzeba było sobie przypomnieć, bo już dawno nie robiłem zadań na poziomie liceumja od miesiąca nie ruszyłem nic co miałoby związek z maturą z matematyki
przyzwoitość chyba nakazuje aby dzisiaj choc jeden arkusz przerobic... e tam nie chce mi sie.
Hmm, może se przypomnę kąty w ostrosłupie: między ścianami, dwuścienny i jakieś tam jeszcze były
-
Charles90
- Użytkownik

- Podziękował: 25 razy
Straszne z Was pewniaki .!
PS. Chciałbym być tak samo naładowany optymizmem ;p
PS II. Czuję już w środku poddenerwowanie \(\displaystyle{ --.--}\)
PS. Chciałbym być tak samo naładowany optymizmem ;p
PS II. Czuję już w środku poddenerwowanie \(\displaystyle{ --.--}\)
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Ja tam sie przejmuje, ale juz zadan i tak nie mam do rozwiazywania wiec nie poradzisz
Skoro nawet z biologii zrobili mature "na rozumienie" tekstu, to chyba swiat musialby byc niesprawiedliwy^2, zeby z matmy cos dowalili strasznego
Dobra ide do fizyki, za duzo tu ostatnio czasu spedzam
Skoro nawet z biologii zrobili mature "na rozumienie" tekstu, to chyba swiat musialby byc niesprawiedliwy^2, zeby z matmy cos dowalili strasznego
Dobra ide do fizyki, za duzo tu ostatnio czasu spedzam
-
zaudi
- Użytkownik

a czy może być np. udowodnić twierdzenie cosinusów lub sinsów??? bo nie wiem czy mam czytać dowody czy przejść do zadań;):)
- mcbob
- Użytkownik

Macie
A czy w kilku poprzednich latach zdarzyły się na maturze jakieś szczególnie trudne zadania? Pytam bo chciałbym je dzisiaj przejrzeć. Jeśli jakieś kojarzycie to napiszcie.dabro90 pisze:to chyba swiat musialby byc niesprawiedliwy^2, zeby z matmy cos dowalili strasznego
Nie. Ciebie obowiązuje tylko znajomość tego twierdzenia, dowód nie. A nawet go znać nie musisz bo chyba jest w tej ściądze ze wzorami na maturze.zaudi pisze:a czy może być np. udowodnić twierdzenie cosinusów lub sinsów??? bo nie wiem czy mam czytać dowody czy przejść do zadań;):)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, o 09:25 przez mcbob, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marmon
- Użytkownik

- Podziękował: 31 razy
E to by było głupie, bo nawet nei wiem jak bym miał to zrobića czy może być np. udowodnić twierdzenie cosinusów lub sinsów??? bo nie wiem czy mam czytać dowody czy przejść do zadań;):)
a czy może być np. udowodnić twierdzenie cosinusów lub sinsów??? bo nie wiem czy mam czytać dowody czy przejść do zadań;):)
Jak przeglądałęm poprzednie matury to raczej takich poleceń nie widziałem.
- Damian905
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Mozesz podac przyklad takiego twierdzenia ??Frey pisze:Nie martwcie się, takiego polecenia nie będzie, choć są gorsze twierdzenia w liceum do udowodnienia
- miki999
- Użytkownik

Ja mam nadzieję, że nie trafi się zadanie, które będzie (dla mnie) niejednoznaczne, np.:
Wyznacz sumę wszystkich liczb n-tego wiersza tablicy (\(\displaystyle{ n \in \mathcal{N},\ n>1)}\) w zależności od \(\displaystyle{ n}\)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccccccccc}1\\2&3&4\\3&4&5&6&7\\4&5&6&7&8&9&10\\.&.&.&.&.&.&.&.&.&.\\.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.\end{array}\right]}\)
Zadanie z próbnych arkuszy.
Wyznacz sumę wszystkich liczb n-tego wiersza tablicy (\(\displaystyle{ n \in \mathcal{N},\ n>1)}\) w zależności od \(\displaystyle{ n}\)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccccccccccccc}1\\2&3&4\\3&4&5&6&7\\4&5&6&7&8&9&10\\.&.&.&.&.&.&.&.&.&.\\.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.&.\end{array}\right]}\)
Zadanie z próbnych arkuszy.
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
miki999, lol ... to zadanie to jakas paranoja ... ile jest n ? ... ;| chyba ze tu trzeba cos wykombinejszynowac ...
- miki999
- Użytkownik

Jestem ciekaw czy jakbym potraktował to na maturze na serio i wymyślił bym se jakąś zależność (co naturalnie zmieniłoby wynik) to czy by zostało to zaliczone.miki999, lol ... to zadanie to jakas paranoja ... ile jest n ? ... ;| chyba ze tu trzeba cos wykombinejszynowac ...
Zaudi, jak to udowodnisz? Pamiętaj o \(\displaystyle{ \LaTeX -u}\)