Dobry zbiór zadań na maturę
- dawid.barracuda
- Użytkownik

- Podziękował: 480 razy
Ja uważam, że jak się przygotować to dobrze i gruntownie - wszystko po kolei, ale jak kto woli. Ja się zawsze staram jednak robić porządnie i niczego nie pominąć :]
-
nwa2pac
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
Sam w tej chwili próbuje się przygotowywać do matury dla osób słabszych i nie mających czasu na robienie zbyt dużej ilości zadań zbioru Kiełbasy nie polecam. Jak wiadomo w 3 klasie trzeba tez uczyć się niestety innych przedmiotów , żeby w ogóle zdać.To tez polecam zbiory z arkuszami operonu
zadania są bardziej "skonwertowane" jest większa pewność ,ze przerobicie cały zbiór z zadaniami typowymi, a po za tym arkusze przerabiane ze stoperem w reku lepiej przygotowują do warunków bojowych niestety sam się przekonałem ,że robienie zadań w domu bez presji czasu ani obawy o miejsca na rozwiązania to co innego niż prawdziwa matura .A trzeba pamiętać, że większość z nas na tym forum będzie zdawać 2 matury z matmy jednego dnia co wymaga bardzo dobrze wyćwiczonej kondycji psychologicznej.
zadania są bardziej "skonwertowane" jest większa pewność ,ze przerobicie cały zbiór z zadaniami typowymi, a po za tym arkusze przerabiane ze stoperem w reku lepiej przygotowują do warunków bojowych niestety sam się przekonałem ,że robienie zadań w domu bez presji czasu ani obawy o miejsca na rozwiązania to co innego niż prawdziwa matura .A trzeba pamiętać, że większość z nas na tym forum będzie zdawać 2 matury z matmy jednego dnia co wymaga bardzo dobrze wyćwiczonej kondycji psychologicznej.
- dawid.barracuda
- Użytkownik

Ja na szczęście jestem w 1. klasie i mam troszku więcej czasu :] Nic nie zamierzam odkładać, trzymam się swojego terminarza.
-
picekdesign
- Użytkownik

farciarz, ja już w matturalnej a jeszcze za naukę się nie zabrałem, ale właśnie kupiłem ten zbiór z Operonu
- dawid.barracuda
- Użytkownik

Z Operonu patrzałem jakiś czas temu i jeżeli bym kupował to trzy części rozszerzone. Z Operonu mam do fizyki do wszystkich klas LO rozszerzone i zadania takie ciekawsze muszę powiedzieć są. Niektóre dość trudne, przynajmniej dla mnie. Z fizyki rozszerzenie też bym chciał zdać. Nie wyobrażam sobie matury, np. z historii :]
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
To działa w dwie strony: miłośnicy historii często nie wyobrażają sobie matury z matematyki...dawid.barracuda pisze:Nie wyobrażam sobie matury, np. z historii :]
JK
- dawid.barracuda
- Użytkownik

Zdaję sobie z tego sprawę, ale powiedzcie, czy nie łatwiej zrozumieć temat z matmy niż zakuwać podręcznik do historii na pamięć? Ja tego przedmiotu inaczej nie umiem się uczyć. Może źle robię, albo po prostu nie mam talentu w tej dziedzinie :] Historia jest fajna kiedy mogę ją sobie wybrać, czyli czytam sobie tylko o interesującej mnie epoce. Wydajność nieporównywalna :]
- dawid.barracuda
- Użytkownik

Właśnie chodzi mi o "kucie". Nie cierpię kuć czegoś na pamięć, to moja zmora i pięta Achillesa. Nie chcę negować innych przedmiotów, ja mówię tylko o moim punkcie widzenia :]
-
nwa2pac
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
potwierdzam przedmioty w których chodzi o wkuwanie są straszne np. biologia (w dużej mierze), wos czy historia aczkolwiek mnie z historii interesują np. tematy związane z 2 wojną światową (chyba najciekawsze wg mnie) . Ale nienawidzę uczyć się dat i pojęć na przymus.Przedmioty pamięciowe maja niestety przewaga nad matmą , fizyką i angielskim ,gdyż do sprawdzianu z historii można nauczyć się bez znajomości poprzednich zagadnień ,co jest niemożliwe w przypadku angielskiego czy matematyki W każdym bądź razie cieszę się ,ze jak już skończę liceum to nie będę musiał uczyć się tego czego nie chce
czyli przedmiotów pamięciowych
czyli przedmiotów pamięciowych
- dawid.barracuda
- Użytkownik

Co do historii to jak najbardziej się z Kolegą zgodzę, bo ja też interesuję się II WŚ, a do tego jeszcze historia ZSRR i komunizmu (żeby pokonać komunistów to trzeba poznać ich od podszewki :] ), z tym, że jak coś mnie interesuje to jakoś samo wchodzi, a jak na przymus to nie bardzo :] A biologia to u mnie też zmora.
-
JumperKris
- Użytkownik

Siema. Tak jak większość wypowiadających się będę w tym roku zdawał maturę rozszerzoną z matmy i chcę kupić te zbiory zadań od Kiełbasy. Może ktoś podesłać linki do jakieś aukcji żebym wiedział o które książki chodzi? Z góry dzięki.
Witam,
Jutro jest pierwsza próbna matura na zadania.info Czy ktoś może robił ich maturki w ubiegłych latach? Warto robić te zadanka?
Jutro jest pierwsza próbna matura na zadania.info Czy ktoś może robił ich maturki w ubiegłych latach? Warto robić te zadanka?
- Quaerens
- Użytkownik

- Podziękował: 439 razy
Każde warto robić dla treningu.pycek9292 pisze:Witam,