LXV (65) OM - I etap.
-
Marcinek665
- Użytkownik

- Podziękował: 73 razy
-
Pinionrzek
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
-
marcin7Cd
- Użytkownik

LXV (65) OM - I etap.
czy I etap w poprzednich latach też miał podobny poziom zadań? Zadania z poprzednich lat wydają mi się trudniejsze, chociaż to może być spowodowane tym, że nie spędziłem z nimi dość czasu tak jak z tegorocznymi.
-
porfirion
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
LXV (65) OM - I etap.
Tak, zdecydowanie to tak działa, że nad tegorocznymi siedziałeś długo i pamiętasz na świeżo + jesteś starszy i mądrzejszy niż rok temu a zadania na podobnym poziomie wydają się prostsze. Też miałem wrażenie, że są prostsze, ale wczytałem się we własne rozwiązania z poprzednich lat i to wrażenie mi minęło... Teraz to powiedziałbym nawet, że nieco trudniejsze w tym roku były, zwłaszcza geometrie.
-
Pinionrzek
- Użytkownik

LXV (65) OM - I etap.
Mnie się wydaje się, że rok temu były ciut prostsze zadania, głównie właśnie przez łatwiejszą geo.
-
Pinionrzek
- Użytkownik

-
nierozumiemfizy
- Użytkownik

LXV (65) OM - I etap.
Również jestem ciekawy jakie progi były w Łodzi i Toruniu, a co ważniejsze jak się mają w stosunku do progów z lat ubiegłych
-
SzalonyMatematyk
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
LXV (65) OM - I etap.
Czy punktacja za poszczególne zadania jest wysyłana do uczestników mailowo, umieszczana na stronie lub wysyłana do ich szkół?
- Msciwoj
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
LXV (65) OM - I etap.
Wysyłana do szkół. Na losowej lekcji wchodzi do klasy pani z sekretariatu, trzymając naręcze listów dla całej klasy, przepasane papierową wstęgą z napisem np. 2a. Wszyscy rzucają się, aby dostać swój list. W środku znajduje się zaproszenie do udziału w drugim etapie, login i hasło do konta na stronie internetowej olimpiady i krótkie gratulacje. Należy udać się do najbliższego komputera (te w szkolnej bibliotece będą zajęte, bo wszyscy robią to, co właśnie chciałeś zrobić), zalogować się, wypełnić kwestionariusz (szkoła,klasa, nauczyciele, PESEL, takie tam - można wpisać tylko trzech nauczycieli, wiem, ciężki wybór), co odblokowuje twoje oceny do wglądu.
Przynajmniej tak to wyglądało u mnie. I w ostatnich dwóch latach. Teraz może się coś zmienić, słyszałem że konta trzeba założyć samemu...? Poczytaj regulamin.
Przynajmniej tak to wyglądało u mnie. I w ostatnich dwóch latach. Teraz może się coś zmienić, słyszałem że konta trzeba założyć samemu...? Poczytaj regulamin.
-
SzalonyMatematyk
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
LXV (65) OM - I etap.
Ale ja się nie dostałem, co mnie z resztą nie dziwi, bo wysłałem tylko 3 zadania. Chciałbym się po prostu dowiedzieć ile punktów tam nazbierałem. Muszę sam do komitetu napisać z zapytaniem czy informacja o punktacji tych, którzy się nie dostali też jest rozsyłana do szkół?