Punkty na AGH...
Punkty na AGH...
Witam!
Chce dostac sie na agh na budownictwo. I mam pytanie, czy jak bede zdawac matematyke rozszerzona i angielski podstawowo, czy jak zdam dodadkowo geografie podstawowa czy to cos da?? Czy dostane dodadkowo jakies pkt?
Chce dostac sie na agh na budownictwo. I mam pytanie, czy jak bede zdawac matematyke rozszerzona i angielski podstawowo, czy jak zdam dodadkowo geografie podstawowa czy to cos da?? Czy dostane dodadkowo jakies pkt?
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Punkty na AGH...
Nie, liczy się albo matematyka albo geo. Jakbyś zdawał geo rozszerzoną to mógłbyś napisać ją lepiej niż matmę i wtedy rekrutowałbyś się na jej podstwie geografii i miał więcej punktów, ale podstawowa raczej nic Ci nie daje, bo jest stosowany inny przelicznik (punkty za rozszerzenie liczą się bodajże x2?), a prawdę mówiąc nawet pisząc geografie podstawowa i angielski podstawowy na 100% na budownictwo na AGH raczej się nie dostaniesz.
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Punkty na AGH...
No to ja przynajmniej myślę że spoko, nie wiadomo jakie będą progi ale wydaje mi się z tego co kojarzę z poprzednich lat że z 70% z rozsz. to szanse są.
-
hurray
- Użytkownik

Punkty na AGH...
Stąd, że przy rekrutacji na budownictwo zamiast matematyki może być liczona geografia, resztę sobie dopowiedz bo nie chcę wywoływać jakiegoś sporu tutaj. Kolejnym czynnikiem zawyżającym progi jest renoma uczelni i duża popularność samego kierunku.
Do tego polecam zdać również język na poz. rozszerzonym, zawsze jakieś punkty wpadną.
Jeśli chodzi o budownictwo w Krakowie to warta rozważenia jest też Politechnika Krakowska, no ale nie o tym temat, to tak na boku dodałem.
Do tego polecam zdać również język na poz. rozszerzonym, zawsze jakieś punkty wpadną.
Jeśli chodzi o budownictwo w Krakowie to warta rozważenia jest też Politechnika Krakowska, no ale nie o tym temat, to tak na boku dodałem.