Matmix 2008/2009

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Swistak »

Nigdy się nie zajmowałem parabolami . I Zacytowałeś zły post ;P. Kiedyś przycisk "Cytuj" był nad postem, a teraz jest pod postem .
Awatar użytkownika
Dolin
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: Dolin »

Ile bedzie jeszcze zestawów (wiem, że głupie pytanie, ale chcę temat ruszyć )??
kubek1
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 15 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: kubek1 »

W regulaminie wszystko pisze - 7 zestawów.

Teraz mam pytanko: gdzie mogę znaleźć zadania z poprzednich edycji Matmixa?
MagdaW
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: MagdaW »

Niestety zostały usunięte po rozpoczęciu tegorocznej edycji.
Awatar użytkownika
RzeqA
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: RzeqA »

nie wiem jak u Was, ale mi już czacha sie przegrzała od znajdowania jakiegoś sposobu na szybkie rozwiazanie zad. z 12-stoma punktami:D
patry93
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 352 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: patry93 »

O, dopiero teraz zauważyłem, że jest już klucz do 4 zestawu. No i w zad. 1 kat. 1 poprawne niby jest c) ... może mała interwencja (piszę do tych, którzy jak ja zaznaczyli j) ) ? "Wartości" to jednak jest liczba mnoga jakby na to nie patrzeć

Co do obecnego zestawu - ech, dali zadanie z kombi i zepsuli zabawę, lipa będzie z finałem dla mnie
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: smigol »

No cóż, jak dla mnie powinni unieważnić, albo uznać obie odpowiedzi. Interwencja i tak nic nie da..
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: tkrass »

Wiedziałem, że powinno być c, wiedziałem, że to dobra odpowiedź. Mimo to zaznaczyłem j, no bo po co by zmieniali inaczej...
Awatar użytkownika
Desmondo
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Desmondo »

Wiedziałem, że powinno być c, wiedziałem, że to dobra odpowiedź. Mimo to zaznaczyłem j, no bo po co by zmieniali inaczej...
No właśnie, ja tak samo zaznaczyłem j.
Ale to zadanie naprawdę jest chyba nie do końca dobrze sformułowane. Ja pytałem mojej nauczycielki jak ona je interpretuje i po naradzie z dwoma innymi nauczycielami (!) stwierdzili, że raczej chodzi o zbiór wartości, czyli wszystkie możliwe wartości, choć nie byli do końca pewni. Gdyby nie zmieniali odpowiedzi j, to bym na 100% zaznaczył c. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie ta zagrywka była trochę nie fair ze strony organizatorów.
EDIT: Wie ktoś, ile można było mieć błędów w tamtym roku, żeby dostać się do finału?
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Swistak »

Ja myślałem, że oni tu takie szare myszki, które mają prawo do błędu, a tu jak nasz oszukali .
Są bardzo sprytni i mają u mnie plusa, za to jak wszystkich zrobili xD.
Niestety w tych "wszystkich" jestem ja xD. Ale to naprawdę bardzo szczwane z ich strony, że pod napływem reklamacji zmienili odpowiedź i o tym poinformowali, co wg mnie było zdecydowaną informacją "Zmieniliśmy, bo nie było żadnej dobrej odpowiedzi, a pojawiła się jedna nowa, a więc to musi być ta!", ale się okazuje, że oni tacy bystrzy, że właśnie chcieli żebyśmy tak myśleli xD. Ja osobiście wiedziałem, że odpowiedź c) jest dobra, ale nie myślałem, że organizatorzy są na tyle sprytni, żeby stwierdzić, że jest ona dobra.
I mogę już wyjaśnić, o co mi sie rozchodziło z Milionerami ;P.
Był taki gościu (bodajże Stanisław Kucharczyk), co doszedł do pytania za 500.000 zł i miał jeszcze telefon do przyjaciela. Pytanie brzmiało tak:
"W którym z tych krajów język angielski nie jest językiem urzędowym?:
A. Kanada
B. USA
C. RPA
D. Irlandia
Facet od razu odrzucił Kanadę i USA. Przez dość długi czas rozważał między wyborem RPA i Irlandii. Na końcu zdecydował się zaznaczyć RPA. Okazało się, że poprawną odpowiedzią jest... USA! Hubert powiedział, że w USA język angielski jest językiem urzędowym w dwudziestu kilku stanach (chyba w 28), ale nie na terenie całych stanów. Ja na początku, przed telewizorem też odrzuciłem USA, lecz już po fakcie, gdy się dowiedziałem, że USA jest złe, stwierdziłem, że mimo wszystko jest dobre. W końcu skoro język angielski jest językiem urzędowym w niektórych stanach USA, to oznacza, że jest językiem urzędowym w USA (ale nie oznacza, że jest w CAŁYCH stanach). Na tym samym kruczku opiera się odpowiedź z Matmixa, tyle, że tam chciałem, żeby to uwzględnili, a tu żeby nie, a wyszło na odwrót .

I teraz mam 2 osoby, które chcą mnie za to zabić . Siebie i tkrassa xD.
mikolaj92
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2008/2009

Post autor: mikolaj92 »

u mnie też mają plusa, za sprytne podejście do zadania. W tej edycji mam po raz pierwszy problem z zadaniem, Chodzi tutaj o zadanie 2 z 5 zestawu, nie wiem co tutaj zrobci a rysowac nie mam zamiaru bo to tutaj o to nie chodzi/
abc666

Matmix 2008/2009

Post autor: abc666 »

mikolaj92, nie chce ci podpowiadać, ale masz słuszność że tego nie trzeba rysować, bo jest ich sporo. Też spędziłem nad tym zadaniem trochę czasu ale używając pewnych narzędzi robi się je w 30 sekund :-p
Awatar użytkownika
Arst
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 82 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Arst »

Wymoderowano. Następnym razem poważnie się zastanów zanim walniesz takie pytanie.
Sylwek
Awatar użytkownika
alchemik
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: alchemik »

Chyba trochę nieodpowiednie pytanie, jest jak jest.
Awatar użytkownika
Arst
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 82 razy

Matmix 2008/2009

Post autor: Arst »

Rzeczywiście, głupie i zbyt sugestywne pytanie . W każdym razie po paru godzinach zadanie jest roztrzaskane
ODPOWIEDZ