[LVIII OM] I etap
[LVIII OM] I etap
Jeśli chcesz bany sprzedawać za coś więcej niż "o fajnie mam tak samo, robie serie cze olo jest kolorowo" to ja nie mam pytan. Sorry, widze, ze masz jakas misje do spelnienia ;d i odczyniasz tutaj inkwizycje, ale mnie w to nie mieszaj.
PS. Czy ktos tu ma juz 12-te?
PS. Czy ktos tu ma juz 12-te?
[LVIII OM] I etap
Moje rozwiązania z 2 serii:.
5) Wymęczone, oczywiście idea ta sama, ale jak to dowieść nie wiedziałem ;D
6) Łatwo, szybko i przyjemnie
7) Proste
8) Nie mogłem znaleźć nigdzie tego twierdzenia, chociaż wiedziałem że jest. No i zrobiłem tak jak DeXiu
W III serii brak 12ego :/ 9 się wydaje banalne, nie zapisywałem ani nie sprawdzałem rozwiązania. 10te wymęczone, 11te coś za łatwo wyszło, ale chyba jest OK
Drobna cenzura. Jedno słowo - niby nic, a jednak
DEXiu
5) Wymęczone, oczywiście idea ta sama, ale jak to dowieść nie wiedziałem ;D
6) Łatwo, szybko i przyjemnie
7) Proste
8) Nie mogłem znaleźć nigdzie tego twierdzenia, chociaż wiedziałem że jest. No i zrobiłem tak jak DeXiu
W III serii brak 12ego :/ 9 się wydaje banalne, nie zapisywałem ani nie sprawdzałem rozwiązania. 10te wymęczone, 11te coś za łatwo wyszło, ale chyba jest OK
Drobna cenzura. Jedno słowo - niby nic, a jednak
DEXiu
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, o 15:16 przez Voover, łącznie zmieniany 1 raz.
- DEXiu
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
giermek pisze:Jeśli chcesz bany sprzedawać za coś więcej niż "o fajnie mam tak samo, robie serie cze olo jest kolorowo"
Za takie głupoty nie, ale Tobie chętnie sprzedam jednego, bo zaczynasz mnie wkurzać a należy ci się za przedwczesną publikację rozwiązań (nie żebym się czepiał ale różni desperaci krążą po necie, a są urzędy pocztowe czynne całodobowo, o czym już kiedyś wspominałem)giermek pisze:i odczyniasz tutaj inkwizycje, ale mnie w to nie mieszaj.
Cieszę się niezmiernie. Zaoszczędzisz czasu i problemu odpowiadania na nie.giermek pisze:to ja nie mam pytan
Jak na to wpadłeś, Watsonie?giermek pisze:widze, ze masz jakas misje do spelnienia ;d
--------------------KONIEC OFF-TOPICU--------------------
[LVIII OM] I etap
/tu był post o niestosownej treści/
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, o 22:19 przez giermek, łącznie zmieniany 1 raz.
- hellsing
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
[LVIII OM] I etap
z 2serii wysłałem 6,7,8. Ale 7 mam dla foremnego(że czworościan może być inny skapnołem się dopiero w niedziele:() 6 SA-SG a 8 rozważania o ilości preumutacji niespełniających zadania z których wynikało, że musi istnieć preumutacja spełniająca zadanie. Z 3 serii mam 10 i 11(też mi się za proste wydaje ale może odkryłem jakiś szybki sposób:)).
-
TheButcher
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
z trzeciej serii, to 9, 10, 11 nie sa zbytnio wymagajace, moze 11 troszke bardziej. Natomiast 12 jest dziwne, nie wiem jak sie za nie zabrac. Zrobil ktos je wogole? Bo rozwiazanie zajmuje podobno nie wiecej niz pol strony.
PS. Jak myslicie, jakie beda progi do II etapu?
PS. Jak myslicie, jakie beda progi do II etapu?
- qsiarz
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LVIII OM] I etap
mam nadzieje ze 8 zrobionych zadan na slasku mi wystarczy. odpadlo mi 4, 12 (zapewne odpadlo, zupelnie nie wiem), 11 (chyba...) no i jedno licze ze gdzies moga byc jakies byki. mam nadzieje ze na slaski mi starczy. szczerze mowiac to moje 8 bylo zrobione takim troche naciaganym sposobem. a wlasnie, wie ktos czy dostaniemy spowrotem nasze rozwiazania, a przynajmniej ich kopie i czy wyniki nam przysla do domu czy do szkoly?
- DEXiu
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
qsiarz ==> 8 na bank wystarczy, ale w tym musisz mieć pewność, że tak przynajmniej z 6 jest na pewno OK, bo jak masz przeczucie, że w każdym się mogą przyczepić, to czarno to widzę. Rozwiązań już nie odzyskasz, o ocenach też raczej możesz zapomnieć (niby powinni podawać, ale zależy od okręgu; w zeszłym roku nie dostałem, a też jestem ze śląska). No chyba że byś się np. nie dostał a byłbyś pewny swego, to możesz się patyczkować, prosić o wgląd albo odwoływać się - wszystko się da załatwić polubownie. Mnie np. najbardziej martwi, że nasza poczta da dupy i zgubią mój list A tak swoją drogą na co Ci rozwiązania? Nie masz ich w domu albo nie umiałbyś powtórzyć?
- qsiarz
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
no jak sprawdzalem po innych to 7 zadan mam tak jak to zrobili uzytkownicy forum, wiec luz jestem w klasie matematycznej (powstalej 3 lata temu) z budowlanki w bytomiu i musze szkole wypromowac to mi dyrektor fascynat matematyki nie poskapi nowych materialow edukacyjnych.
a co do rozwiazan to srednio jestem pewien czy 2 udaloby mi sie powtorzyc, a w dodatku moglbym dac dla uzytku calej klasy.
i jeszcze jedno pytanie, nad niektorymi z tych zadan myslalem dlugie dni, a jak w drugim etapie jest 5 godzin na 3 zadania to moze byc masakra, tamte zadania sa trudniejsze, latwiejsze czy porownywalne poziomem?
a co do rozwiazan to srednio jestem pewien czy 2 udaloby mi sie powtorzyc, a w dodatku moglbym dac dla uzytku calej klasy.
i jeszcze jedno pytanie, nad niektorymi z tych zadan myslalem dlugie dni, a jak w drugim etapie jest 5 godzin na 3 zadania to moze byc masakra, tamte zadania sa trudniejsze, latwiejsze czy porownywalne poziomem?
[LVIII OM] I etap
Możesz sobie zobaczyć ;D
Napiszę tak: Ja w tamtym roku też tygodniami się męczyłem nad zrobieniem 9ciu zadań, a na II etapie zrobiłem 3,5 (czyli prawie wszystko poza geometrią) i zapewniam Cię, że szczególnie się do tego II etapu nie przygotowywałem.... już nie wspominając o tym, że jedno zadanie było tylko troszkę unowocześnioną wersją zadania z etapu pierwszego
Napiszę tak: Ja w tamtym roku też tygodniami się męczyłem nad zrobieniem 9ciu zadań, a na II etapie zrobiłem 3,5 (czyli prawie wszystko poza geometrią) i zapewniam Cię, że szczególnie się do tego II etapu nie przygotowywałem.... już nie wspominając o tym, że jedno zadanie było tylko troszkę unowocześnioną wersją zadania z etapu pierwszego
[LVIII OM] I etap
to 12 jest dziwne do końca nie wiem o co chodzi z jednej strony sie wydaje oczywiste,tyle że wtedy by było za łatwe.Moze ktoś powiedzieć czy tam należy napisac ze istnieja bo......Czy nalezy cos wykazac co musza spelniac??Ciekawe ile bedzie trzeba miec rozwiazanych bo mam 7chyba wiec nie ciekawie.
- DEXiu
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Zytex ==> 7 dobrze zrobionych powinno wystarczyć.
I nie licz, że ktoś Ci odpowie na pytanie odnośnie zadania, bo za to należy się odpowiednia "nagroda" (patrz Regulamin III.7)
I nie licz, że ktoś Ci odpowie na pytanie odnośnie zadania, bo za to należy się odpowiednia "nagroda" (patrz Regulamin III.7)
-
f1024
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LVIII OM] I etap
Hej! Ludzie! Co robicie w zwiazku ze strajkiem Poczty Polskiej?
Do 4. XII trzeba wyslac zadania, a od 1 XII podobno maja przystapic do strajku generalnego. Czyli w konsekwencji jutro trzeba by wysłac rozwiazania. Pisalem w tej sprawie do organizatorow OM, ale brak opdowiedzi
W sumie mam zrobione zad 9 i 10[tak troche egzotycznie], ale wolalbym jednak powalczyc do poniedziałku z tymi zadankami...
Do 4. XII trzeba wyslac zadania, a od 1 XII podobno maja przystapic do strajku generalnego. Czyli w konsekwencji jutro trzeba by wysłac rozwiazania. Pisalem w tej sprawie do organizatorow OM, ale brak opdowiedzi
W sumie mam zrobione zad 9 i 10[tak troche egzotycznie], ale wolalbym jednak powalczyc do poniedziałku z tymi zadankami...
-
Czesio
- Użytkownik

[LVIII OM] I etap
Ten strajk jest pewny? Ja mam o tyle lepiej, że mieszkam w Warszawie i mogę dostarczyć to bezpośrednio. Ewentualnie można skorzystać z usług konkurencyjnej firmy . Ale faktycznie to może być problem dla wielu ludzi, zwłaszcza mieszkających zdala od "siedzib" okręgowych komisji. Z tym, że nie wiem, co może w tej sprawie zdziałać komitet OM, raczej nie przesuną terminu.
-
f1024
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
[LVIII OM] I etap
Jestescie pewni, że można przysyłać rozwiązania za posrednictwem firm kurierskich? A tym bardziej bezposrednio doreczac? Mam pewne watpliwosci